Header Ads

Header ADS

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:Ένα σύγχρονο ζωντανό γήπεδο Μπάσκετ!


Δ/Τ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

 Ένα σύγχρονο ζωντανό γήπεδο Μπάσκετ!

Με τον Πρόεδρο του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Κυθήρων Stavros Charos και αρκετούς γονείς, είχα τη μεγάλη χαρά να παρακολουθήσω σήμερα την 1η προπόνηση των μικρών μας φίλων στο νέο σύγχρονο αθλητικό κέντρο στο Μανιτοχώρι, που θα εγκαινιάσουμε επίσημα σε λίγες μέρες!
Ο ΝΑΟΚ ξεκίνησε την Ακαδημία Μπάσκετ στο νησί μας, αξιοποιώντας αυτή την υπερσύγχρονη αθλητική υποδομή, που με τόσο αγώνα και κόπο μελετήσαμε, ωριμάσαμε, αδειοδοτήσαμε, χρηματοδοτήσαμε (Περιφέρεια) και παραδίδουμε πλέον σε χρήση. Κάθε αθλητικός σύλλογος μπορεί να προσβλέπει σε συνεργασία με το Δήμο, εξάλλου αυτές οι υποδομές θέλουν και την ενεργό συμμετοχή των αθλητικών συλλόγων για να λειτουργήσουν.
Ο χώρος είναι μοναδικός! Σύγχρονος, με προδιαγραφές ΓΓΑ και ΣΕΓΑΣ. Με αναψυκτήριο, ξεχωριστά αποδυτήρια ανδρών και γυναικών, WC ΑμΕΑ και Ιατρείο!
Ο προπονητής του ΝΑΟΚ Βαγγέλης Αυγερινός, με πολύ μεγάλη εμπειρία στο Μπάσκετ μου είπε "Δήμαρχε ούτε μεγάλες πόλεις δεν έχουν τόσο εξαιρετικό γήπεδο, σε μη σχολικό χώρο"!
Από όλες τις ψήφους του κόσμου, προτιμώ να κρατήσω αυτή τη δήλωση, από έναν άνθρωπο που ξέρει καλά το Μπάσκετ και έχει παίξει και προπονήσει σε όλη την Ελλάδα!
Θα συνεχίσουμε να φτιάχνουμε σύγχρονες αθλητικές υποδομές σαν αυτή στο νησί μας! Σε λίγο ξεκινούν τα μεγάλα αθλητικά έργα στον Ποταμό (γήπεδο ποδοσφαίρου 11Χ11) και στα Φριλιγκιάνικα (γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 και γήπεδο τένις) με κερκίδες, αποδυτήρια κ.λπ.! Από τις πρώτες ενέργειές μας μετά τις εκλογές, να ολοκληρώσουμε τις μελέτες για το Κλειστό Προπονητήριο στα Πιτσινιάνικα, όπου ήδη έχουμε πάρει την παραχώρηση χρήσης του χώρου από το Ναό του Αγ. Γεωργίου. Τα γήπεδα μπάσκετ του Αβλέμωνα και της Αγ. Πελαγίας, σύντομα θα αναβαθμιστούν.
Όλα αυτά, που δεν είναι λόγια του αέρα, αποδεικνύουν ότι μόνο εμείς έχουμε σαφή και υλοποιήσιμη πολιτική για τον αθλητισμό στο νησί. Όσο κάποιοι/ες επιμένουν να κατηγορούν και να υποβαθμίζουν τα έργα που κάνουμε (αλήθεια πόσο λίγοι/ες είναι τελικά όταν "επιχειρηματολογούν" κατά τέτοιων έργων...), τόσο θα κάνουμε περισσότερα!

2 σχόλια:

Από το Blogger.