Header Ads

Header ADS

ΠΟΙΟΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ? ΠΩΣ ? ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ?



 ΠΟΙΟΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ? ΠΩΣ ? ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ?

Όλο αυτό το διάστημα που βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, διαβάζω μακροσκελή προγράμματα ,εξειδικευμένες επιστημονικές αναλύσεις που ζαλίζουν, ακούω υποψηφίους που με τον « πολιτικό λόγο» προσπαθούν να πείσουν, πρώτα τον εαυτό τους, ότι η επιλογή να ενταχθούν σε ένα σχήμα είναι η σωστή και κατόπιν όλους εμάς.

Ακούω απίθανα πράγματα και στόχους του τύπου «Να στρατευτούμε όλοι μαζί για να διώξουμε δημοκρατικά το νυν». Πολύ μακριά από τους στόχους που αρμόζει σε πολιτικούς με όραμα .

‘Όλα αυτά μου έφεραν στο μυαλό, από τα απομνημονεύματα του Ξενοφώντα το:
«καλόν δὲ καὶ τὸ τακτικὸν εἶναι· πολὺ γὰρ διαφέρει στράτευμα τεταγμένον ἀτάκτου, ὥσπερ λίθοι τε καὶ πλίνθοι καὶ ξύλα καὶ κέραμος ἀτάκτως μὲν ἐρριμμένα οὐδὲν χρήσιμά ἐστιν»

Σε ελεύθερη μετάφραση, ο άτακτος στρατός θυμίζει υλικά για κτίσιμο, σκόρπια ριγμένα και επομένως άχρηστα για να κτίσεις . Μιλά ο Σωκράτης για τα χαρακτηριστικά του στρατηγού και την σπουδαιότητα του στρατηγικού σχεδιασμού .
Καλό λοιπόν θα ήταν, μιας και ο καιρός πλησιάζει και οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν τον καλύτερο για τον δημαρχιακό θώκο, να σταματήσετε τις μακροσκελείς αναρτήσεις, για τα «ΘΑ».

Να σταματήσετε την ανάρτηση «Προγραμμάτων» που θυμίζουν φιλολογικές βραδιές ,Ή καλύτερα, παρέες που ο κάθε ένας, λέει μια ιδέα και όλα αυτά, μπαίνουν σε μια κόλλα χαρτί, για να διαβαστούν και να εντυπωσιάσουν, όλους εμάς τους πληβείους .
Να καταθέσει ο κάθε συνδυασμός στη δημοσιότητα, ένα μίνι, περιεκτικό στρατηγικό σχεδιασμό, για το που θέλετε, να οδηγήσετε τα νησιά. Με λόγο σαφή ,ειλικρινή και απλό .Να μπορεί να διαβαστεί από όλους και γρήγορα, χωρίς τεχνικούς όρους και κορώνες εντυπωσιασμού. Εκτός και αν ο στόχος σας, είναι να τα διαβάζετε μόνον εσείς .

Να βρείτε τα θετικά σημεία. Αυτά που υποδεικνύουν το διαφορετικό ,το μοναδικό.

. Να μελετήσετε τα αρνητικά σημεία και τις δυσκολίες ( συγκοινωνία ,νερό ,αποχέτευση ,απόβλητα συμπεριλαμβανομένων και των οικοδομικών ) και τους τρόπους που μπορεί να εξαλειφθούν.

.Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον ανταγωνισμό .Μην σας διαφεύγει ότι το τουριστικό προϊόν που πουλούν τα νησιά μας, είναι κακή αντιγραφή του τουριστικού προϊόντος , που πωλείται σε πολλά ελληνικά νησιά.

.Τα μειονεκτήματα σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

.Το αγοραστικό κοινό που σκέπτεστε να στοχεύσετε.
Οφείλετε να βρείτε το «ΝΕΟ» Αυτό που θα κάνει την διαφορά .Δύσκολο ,αλλά όχι ακατόρθωτο .

Προς το παρόν, λυπάμαι που το λέω ,αλλά η μίμηση και η αντιγραφή επικρατεί κατά κόρον. Όσο για τους υποψηφίους που ισχυρίζονται ότι είμαστε μακριά από νησιά που βρίσκονται στην επικαιρότητα, εδώ ,κάνετε λάθος .Είμαστε πολύ κοντά. Η μάζα στρέφει το ενδιαφέρον της στο «παρθένο» όταν, έχει κορεσθεί ο τόπος, που μέχρι εκείνη την στιγμή, διατηρούσε το ενδιαφέρον της. Για να το πούμε καλύτερα «Όταν περάσει η μόδα».

Αν δεν επιθυμείτε να συμβεί, φροντίστε να ΣΧΕΔΙΑΣΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ.
Το κυριότερο όμως όλων είναι, ότι δεν μπορεί να υπάρξει ΥΓΙΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ με δυσαρεστημένους μόνιμους κατοίκους. Απαιτείται , Φροντίδα και προσπάθεια, για την διατήρηση ικανοποιημένων πολιτών. Αυτοί είναι που θα γίνουν κοινωνοί του οράματος της βιώσιμης ανάπτυξης των νησιών. Οι Κάτοικοι θα πρέπει να καταλάβουν ,ότι το προσωπικό τους συμφέρον ,είναι αλληλοεξαρτόμενο με το κοινωνικό και συλλογικό.

Ότι Έχουν ευθύνη , να προσέχουν, να διαφυλάττουν, να αναδεικνύουν το φυσικό ,ιστορικό ,πολιτιστικό πλούτο του τόπο τους ,γιατί ανήκει σε αυτούς και τα παιδιά τους, Ότι οφείλουν να συμμετέχουν ενεργά σε δράσεις ,που αφορούν το σύνολο και όχι μόνον την επιχείρηση τους.
Αγαπητοί υποψήφιοι όλων των παρατάξεων .

Σκοπός ,είναι να επικρατήσει ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ και όχι να μαζευτούμε να φύγει δημοκρατικά ο «ΝΥΝ» όπως ακούστηκε από υποψήφιο πρόσφατα. Αυτό όταν «συμπυκνωθεί » μετατρέπεται σε αγάπη για τον τόπο και όραμα για την βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών? Ας σοβαρευτούμε.
Με εκτίμηση
Κυριακή Ζάρπα -Τρίμμη
Κάτοικος Ποταμού

3 σχόλια:

  1. Εσύ όταν ήσουν στα πράγματα με τον Αρτέμη έκανες διαβούλευση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λες όχι σε μακροσκελή άρθρα αλλά αυτά που ζητάς να σου απαντήσουν ειναι 2 σελίδες μόνο οι επικεφαλίδες! Ξέρεις τι θέλεις ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.