Header Ads

Header ADS

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚE:Να δοθούν απαντήσεις για το ναυάγιο-έγκλημα ανοιχτά της Πύλου από ελληνική κυβέρνηση και Frontex.



ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να δοθούν απαντήσεις για το ναυάγιο-έγκλημα ανοιχτά της Πύλου από ελληνική κυβέρνηση και Frontex.

Στη συζήτηση για την «ανάγκη για ενωσιακή δράση σε σχέση με την έρευνα και διάσωση στη Μεσόγειο» παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης σημείωσε τα εξής:

«Ελληνική κυβέρνηση και Frontex δεν έχουν δώσει ακόμα απαντήσεις για το ναυάγιο-έγκλημα ανοιχτά της Πύλου με εκατοντάδες θύματα, σε ένα σαπάκι που ήταν υπό επιτήρηση για τουλάχιστον 16 ώρες, χωρίς να σημάνει κατάσταση συναγερμού, σε περιοχή έρευνας και διάσωσης της Ελλάδας.

Είναι συνεχιζόμενο το έγκλημα με υπογραφή ΕΕ και ελληνικών κυβερνήσεων της πολιτικής καταστολής, εγκλωβισμού, απελάσεων και επαναπροωθήσεων, που γιγαντώνουν τα κυκλώματα διακινητών.

Στο Συμβούλιο επικρατεί ομοφωνία στην περαιτέρω καταστολή, τους απάνθρωπους εκτοπισμούς σε τρίτες χώρες ξεριζωμένων από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τα απαράδεκτα παζάρια με αποζημιώσεις 20.000 ευρώ "το κεφάλι".

Διαφωνούν μόνο για την υποχρεωτικότητα του διαμοιρασμού της καταστολής και ανταγωνίζονται για το πότε θα ανοιγοκλείνει η κάνουλα για φτηνό εργατικό δυναμικό ανάλογα με τις ανάγκες των δικών τους ομίλων.

Έρευνα κι αλήθεια εδώ και τώρα για το ναυάγιο - έγκλημα στην Πύλο. Να δυναμώσει η κοινή πάλη των λαών και των προσφύγων ενάντια στις απαράδεκτες αποφάσεις ΕΕ - κυβερνήσεων που ενταφιάζουν τη Συνθήκη της Γενεύης. Επιτροπές ασύλου στην Τουρκία με ευθύνη ΟΗΕ κι ΕΕ για να πάνε οι αιτούντες στις χώρες τελικού προορισμού τους.»

12/07/2023 Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚE

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.