Header Ads

Header ADS

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΟΧΗ :ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ



Το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μονεμβασίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για αύριο ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023, η πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται ΥΨΗΛΗ (Βαθμός επικινδυνότητας 3).

Οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα που αποτελούν τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου έχουν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα Πολιτικής Προστασίας όπως προβλέπεται στο σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Εξ Αιτίας Δασικών Πυρκαγιών του Δήμου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως:
κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού,
χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως ηλεκτροκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες,
χρήση υπαίθριων ψησταριών,
κάπνισμα μελισσών,
ρίψη αναμμένων τσιγάρων,
καύση των αγρών
ρίψη απορριμμάτων
Επίσης ενημερώνουμε τους πολίτες και επισκέπτες του Δήμου ότι, σύμφωνα με την με αριθ. πρωτ. 215541/22.06.2023 (ΑΔΑ: Ψ1ΠΡ7Λ1-ΑΡΕ), Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λακωνίας, απαγορεύεται η κυκλοφορία των πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων καθώς και η παραμονή και διανυκτέρευση εκδρομέων καθ’ όλη την διάρκεια του 24ώρου, (από 06.00 της ημέρας για την οποία ισχύει η ανακοίνωση έως τις 06.00 της επόμενης ημέρας) στις παρακάτω ευαίσθητες και δασικές περιοχές:
Δ.Ε Μολάων
Στη θέση «Ρέμα Λάρνακος» της πόλης των Μολάων Δήμου Μονεμβάσιας Βοιών (από την στροφή εισόδου προς τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, έως το τέρμα της αδιέξοδης οδού στο όρος Κουρκούλα).
Δ. Ε Βοιών:
Στο δάσος Φαρακλού, τμήμα του οποίου αναπτύσσεται εντός των ορίων κοινότητας Φαρακλού και τμήμα του δυτικότερα και εντός των ορίων της Κοινότητας Μεσοχωρίου και ειδικότερα:
Από την είσοδο προς τον Ιερό Ναό Αγίας Παντάνασσας Φαρακλού έως τα βόρεια όρια του Οικισμού Μεσοχωρίου στη θέση «Πύργος».
Από την είσοδο της δασικής οδού προς τις κεραίες Φαρακλού και μέχρι το τέρμα της αδιέξοδης οδού που διέρχεται εντός του δάσους.
Στη θέση «Βαβύλα» Κοινότητας Αγίου Νικολάου Βοιών (από την στροφή εισόδου προς τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στη θέση «Βαβύλα» έως το τέρμα της αδιέξοδης οδού πλησίον του παραπάνω Ιερού Ναού).
Δ.Ε Ζάρακα:
Στο δρόμο που διέρχεται από τις περιοχές Χούμπαβι, Μεγάλη Αριά, Τουρναβιώτη, Γκλοκίζα, Ράχη και Τραγάνα.
Στο δρόμο από Τ.Κ. Κυπαρισσίου προς περιοχή Πήλιουρα.
Οι παραβάτες των ανωτέρω θα τιμωρούνται, σύμφωνα με τη νομοθεσία όπως κάθε φορά ισχύει.
Στην απαγόρευση δε συμπεριλαμβάνεται η κυκλοφορία στο επαρχιακό και κύριο δημοτικό οδικό δίκτυο, το οποίο συνδέει και εξυπηρετεί τους οικισμούς που βρίσκονται εντός των ανωτέρω περιοχών, καθώς και η απαγόρευση δεν καταλαμβάνει πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές αυτές αποκλειστικά για τη μετακίνησή τους από και προς την κατοικία ή την εργασία τους.
Παρακαλούνται οι πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή να ενεργοποιήσουν τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης (112).
Τηλέφωνα Έκτακτης Ανάγκης:
199 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ, 112 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ, 100 ΕΛ.ΑΣ, 166 Ε.Κ.Α.Β, 2732360579 ΤΜ. ΠΟΛ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
Τμήμα Πολιτικής Προστασίας
Δήμου Μονεμβασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.