Header Ads

Header ADS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ 

Την Τετάρτη 07/06/2023 πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο στον Ποταμό, συγκέντρωση, με θέμα το Κυριακάτικο παζάρι του Ποταμού. 

Η πρωτοβουλία της συνάντησης αυτής, ήταν του Αντιδημάρχου Κου Κομηνού Γιώργου, ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος για την λειτουργία του Κυριακάτικου παζαριού.

Παρευρέθησαν, αρκετοί παραγωγοί γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων καθώς και άνθρωποι οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο παζάρι. Εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποταμού παρευρέθησαν οι κ.κ Λαμπράκη Αικατερίνη, Φαρδούλη Βασιλική και Μεγαλοκονόμος Σταύρος.

Ο Κος Αντιδήμαρχος, στην εισήγηση του αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του παζαριού και την ταύτιση του με τα Κύθηρα. Όπως είπε χαρακτηριστικά : <<Στα Κύθηρα έχουμε δύο πράγματα να μιλάμε, να διατηρήσουμε και να προστατέψουμε. Την περιφορά της εικόνας της Παναγίας και το Κυριακάτικο παζάρι στον Ποταμό>>.

Ο Κος Κομηνός παρότρυνε τους συμμετέχοντες να υποβάλουν, αρχικά, μία αίτηση στον Δήμο, με την επιθυμία τους να συμμετάσχουν στο παζάρι. Ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους για διάφορα πρακτικά θέματα που αντιμετωπίζουν, όπως η συγκομιδή και αποκομιδή των απορριμμάτων που δημιουργούνται με το πέρας του παζαριού, η προμήθεια πάγκων για την έκθεση των προϊόντων, ομπρέλες για την σκίαση καθώς και χώρος όπου θα μπορούν να αποθηκεύουν τους πάγκους και τις ομπρέλες (πλησίον της πλατείας), χωρίς να απαιτείται η μεταφορά αυτών στα σπίτια τους.

Εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου αναφέρθηκε η σημαντικότητα του παζαριού και η προσήλωση στην κατεύθυνση επαναφοράς του παζαριού στην πρότερη κατάσταση με εμπλουτισμό των συμμετεχόντων και την ανάδειξη του ως μία πολυπολιτισμική Κυριακάτικη συνάντηση. Μία συνάντηση φίλων και συγγενών, ανθρώπων διαφορετικών πολιτικών αντιλήψεων, εργατών, αγροτών, καλλιτεχνών. Ανθρώπων που προσμένουν αυτό το Κυριακάτικο συναπάντημα, την συζήτηση, την ευθυμία, τα ένθεν και ένθεν <<πειράγματα>> και στο τέλος γιατί όχι και ένα ουζάκι .

Εκφράσαμε την βούληση του Συλλόγου να συμμετάσχει οικονομικά στην αγορά κάποιων ομπρελών για τη σκίαση και βέβαια, εάν μπορούμε, να συμμετάσχουμε και στην ενίσχυση της απαιτούμενης υλικοτεχνικής υποδομής που απαιτείται για την λειτουργία του παζαριού. Αγαπητοί φίλοι και φίλες, συμπατριώτες και συμπατριώτισσες 

Το Δ.Σ του Συλλόγου θα αγωνιστεί για την επαναφορά της αίγλης του παζαριού, για την ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του, για την επίλυση του προβλήματος με την πρόσβαση στο χώρο στάθμευσης και για όλα τα υπόλοιπα προβλήματα του Villa Grande. Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.