Header Ads

Header ADS

Δήλωση της Διαμάντως Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Πειραιά, για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου


Πειραιάς 15/9/2020


Δήλωση της Διαμάντως Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Πειραιά, για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου

«Ως πότε η Μεσόγειος θα μετατρέπεται σε θάλασσα νεκρών ψυχών; Ως πότε κατατρεγμένοι για μια καλύτερη ζωή θα χάνονται μεσοπέλαγα και εμείς θα βλέπουμε αριθμούς αδικοχαμένων να ανεβαίνουν; Ως πότε οι πόλεμοι, η ανέχεια, η φτώχεια θα στέλνει αθώες ψυχές στα πλοκάμια των εγκληματιών διακινητών; Το πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου αποτελεί άλλο ένα έγκλημα του σάπιου συστήματος του καπιταλισμού που στο όνομα των κερδών των λίγων γεννά ναυάγια, Τέμπη, εργοδοτικές δολοφονίες, του σάπιου συστήματος του καπιταλισμού, που λογαριάζει τις ανθρώπινες ζωές στη ζυγαριά των κερδών των κρατών, των ομίλων, του μεγάλου κεφαλαίου.

Το ΚΚΕ θα βάλει όλες του τις δυνάμεις στην πρώτη γραμμή, ώστε μαζί με τον λαό να δοθεί χέρι αλληλεγγύης στους ανθρώπους που βγήκαν ζωντανοί από αυτό το τραγικό δυστύχημα. Ταυτόχρονα, όμως, θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο τον αγώνα, για να πάψει μια και καλή αυτή η αποτρόπαια κατάσταση. Ενάντια στην πολιτική των επαναπροωθήσεων. Ενάντια στην πολιτική της ΕΕ που αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες απάνθρωπα. Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ και ΕΕ που γεννάνε νέους πρόσφυγες και κατατρεγμένους. Ενάντια στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα που πίνουν νερό σε αυτά τα σχέδια - και ας αφήσουν τώρα τις υποκρισίες.

Γιατί για τους κομμουνιστές, η ανθρώπινη ζωή δεν κοστολογείται. Γιατί για εμάς αυτές οι εικόνες που είδαμε, και που δυστυχώς συνεχίζουμε να βλέπουμε, δεν αντέχονται. Τώρα, λοιπόν, το σύνθημα που βροντοφώναξε ο λαός μας, η νεολαία μας, μπροστά στο αποτρόπαιο έγκλημα των Τεμπών, φαίνεται πιο επίκαιρο από ποτέ: Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας.

Αυτό θα φωνάξουμε και όλοι, μαζί με τους εργαζόμενους, τους νέους, τον λαό, στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων στις 20.00 στο Σύνταγμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.