Header Ads

Header ADS

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ.ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ


ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚOTATEΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΒΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ.

"Σας ανακοινώνω επίσημα μια σπουδαία αναπτυξιακή είδηση.

Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Κώστα Σκρέκα εντάχθηκε στο ταμείο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας το μεγάλο έργο της αποχέτευσης του νότιου τμήματος των Κυθήρων με συνολικό προϋπολογισμό πάνω από 27 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για την μεγαλύτερη χρηματοδότηση που έχει λάβει ο δήμος μας καθώς και το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΡΓΟ που έχει γίνει στο νησί μας κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Αναλυτικότερα για το μεγάλο έργο σε επόμενη ανάρτηση μας.

-----------------

ADELIN FM ΚΥΘΗΡΑ

------------------------------

14 σχόλια:

  1. Θα είναι δήμαρχος για οσο γουστάρει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ αδερφέ Δεν είναι μόνο αρχηγός είναι και γίγαντας της σκέψης. Μπράβο και μόνο μπράβο. Ποιος από τους τρεις είναι στη φωτογραφία;

      Διαγραφή
    2. Ο μεσαιος ο μακριτερος. Ξέρεις εσύ

      Διαγραφή
    3. Ανάμεσα σε δύο μουστακαληδες; Καλά θα πάει.

      Διαγραφή
    4. Για να το λες θα έχεις εμπειρία! Δεν εξηγείται αλλιώς

      Διαγραφή
  2. Χαχαχαχαχα τους εστειλε για λαχανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου Μωυσή του νησιού!! εκατομμυριούχε που έβγαλες απο το προσωπικό σου πορτοφόλι και τα έριξες στην αποχέτευση.. Να ξέρεις οτι θα μαζέψεις πολλά ψηφαλάκια στη βοθροκάλπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://ypen.gov.gr/diacheirisi-apovliton/astika-lymata/ethniko-epicheirisiako-schedio-diacheir/
    Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Διαχείρισης Αστικών Λυμάτων Οικισμών
    Ένα από τα σημαντικά προβλήματα που έχουν καταγραφεί στο Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο είναι η μεγάλη καθυστέρηση της σύνδεσης των ιδιοκτησιών στο αποχετευτικό δίκτυο που κατασκευάζεται. Η καθυστέρηση οφείλεται συχνά τόσο στην έλλειψη ρευστότητας από πλευράς Δήμων και ΔΕΥΑ για την κατασκευή της ‘εξωτερικής διακλάδωσης’ με ίδιους πόρους ή δάνειο, (η οποία στη συνέχεια χρεώνεται στους ιδιοκτήτες), όσο και στην αδυναμία των ιδιοκτητών να καλύψουν οικονομικά την χρέωση της εξωτερικής διακλάδωσης και παράλληλα την κατασκευή της ιδιωτικής σύνδεσης εντός του ακινήτου τους. Σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή διερευνήθηκε η επίλυση του θέματος και συμφωνήθηκε με απόφαση της Επιτροπής Καθοδήγησης και σύμφωνη γνώμη της DG Regio να τροποποιηθεί το θεσμικό πλαίσιο των ΔΕΥΑ και ΕΥΔΑΠ προκειμένου να καταστεί επιλέξιμο για χρηματοδότηση το κόστος των ‘εξωτερικών διακλαδώσεων’. Μέσω της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης του θεσμικού πλαισίου που έχει τη σύμφωνη γνώμη της ΕΔΕΥΑ και της ΕΥΔΑΠ θα είναι δυνατή η κατασκευή των ιδιωτικών διακλαδώσεων, χωρίς την επιβάρυνση του πολίτη, με τελικό στόχο την επιτάχυνση της τελικής σύνδεσης με την Ε.Ε.Λ.
    Διαχείριση Λυμάτων από Μικρούς Οικισμούς

    Στην Ελλάδα η κατηγορία των κοινοτήτων με πληθυσμούς κάτω των 2000 κατοίκων εκτιμάται ότι αντιστοιχεί σε περίπου 2,5 εκατομμύρια ισοδύναμους κατοίκους. Για τις περιπτώσεις αυτές δεν είναι θεσμικά απαιτητή η κατασκευή δικτύων αποχέτευσης, αλλά η εφαρμογή «κατάλληλων» συστημάτων διαχείρισης και επεξεργασίας των λυμάτων. Η ευελιξία αυτή, ειδικότερα ως προς την προσφερόμενη δυνατότητα αποφυγής κατασκευής εκτεταμένων και δυσανάλογα δαπανηρών σε τέτοιες περιπτώσεις δικτύων αποχέτευσης, προσφέρει ευκαιρίες για εφαρμογή ρεαλιστικών επιλογών, που βασίζονται σε αποκεντρωμένα συστήματα επεξεργασίας και εν γένει διαχείρισης των λυμάτων. Τα συστήματα αυτά μπορεί κατά περίπτωση να αποδειχθεί ότι προσφέρουν τον βέλτιστο συνδυασμό οικονομικής και χωρίς εξειδικευμένες απαιτήσεις λειτουργίας και προστασίας του υδάτινου και ευρύτερου περιβάλλοντος.

    Η διεθνής τεχνογνωσία και εμπειρία προσφέρει πληθώρα επιλογών. Στο πλαίσιο υποβοήθησης των αρμόδιων φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, το ΥΠΕΝ ολοκλήρωσε και έδωσε στη δημοσιότητα Κείμενο Κατευθυντήριων Γραμμών που έχει ως αντικείμενο τη διαχείριση των λυμάτων από μικρούς οικισμούς. Το κείμενο δεν εξαντλεί όλες τις προσφερόμενες δυνατότητες (η τελική επιλογή παραμένει στη διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε αρμόδιου φορέα) αλλά προσφέρει κατευθύνσεις, μέσω κωδικοποίησης της διεθνούς εμπειρίας και προσαρμογής της στις συνθήκες της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βαγγέλη προχωράς πολύ γρήγορα! Ξεκίνα από το αλφάβητο που το καταλαβαίνεις

      Διαγραφή
    2. Καλά, εσύ μείνε στο συννεφάκι σου: https://www.youtube.com/watch?v=bIizuLBFM4E

      Διαγραφή

Από το Blogger.