Header Ads

Header ADS

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ:Ηθικόν δίδαγμα: καλό το νεαρόν της ηλικίας, αλλά ΔΕΝ επαρκεί!



Στην ταινία «Η ΚΥΡΑ ΜΑΣ Η ΜΑΜΗ» (FINOS FILMS, 1958, Σενάριο/Σκηνοθεσία: Αλέκος Σακελλάριος), υπάρχουν διάφορα κοινωνικά μηνύματα, όπως σε όλες – κατά τη γνώμη μου – παλιές ελληνικές ταινίες. Προς το τέλος, ο νεαρός φοιτητής ιατρικής Δημήτρης Παπαμιχαήλ χτυπά την πόρτα του έμπειρου γιατρού Ορέστη Μακρή ζητώντας του τις τελευταίες ενέσεις καμφοράς που ο Μακρής είχε πάρει από το μοναδικό τοπικό φαρμακείο του χωριού. Τις χρειάζεται για να σώσει «μια ασθενή της μητέρας του» (που τυγχάνει να είναι η κόρη του Μακρή στην ταινία!). Η μητέρα του είναι η μαμή του χωριού, που με τα βότανα και τα μαντζούνια της είναι η «ορκισμένη» εχθρός του Ορέστη Μακρή. Αιώνια μάχη πρακτικής ιατρικής και επιστήμης! Ο Μακρής αρνείται να του τα δώσει και ακολουθεί έντονος διάλογος. Στην κορύφωση του τσακωμού, ο Ορέστης Μακρής λέει: «ένα παρασκεύασμα που στα χέρια τα δικά μου τα έμπειρα είναι φάρμακο σωτήριο, στα χέρια τα δικά σας μπορεί να γίνει δηλητήριο θανατηφόρο, εγχειρίδιο δολοφονικό!»

Ηθικόν δίδαγμα: καλό το νεαρόν της ηλικίας, αλλά ΔΕΝ επαρκεί!
Διότι χωρίς ΕΜΠΕΙΡΙΑ ακόμα και το καλύτερο φάρμακο μετατρέπεται σε δηλητήριο!
Οι παραλληλισμοί με το σήμερα δικοί σας! 🙂

12 σχόλια:

  1. Περί επαρκείας, θα ηδύνατό τις να παραλληλίσει με το 2014...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τότε που ο νέος αλλά έμπειρος Αντικυθήριος τους βούλιαξε όλους στα αβαθή;

      Διαγραφή
    2. 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

      Διαγραφή
  2. Τι έγινε δημαρχουκο;;;;;; Άρχισες να τα βλέπεις σκούρα;;;;; Πάντως πρέπει να αρχισεις να βλεπεις πιο πολλές ταινίες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το 1999, ( ΕΤΩΝ 18) οπότε και ξεκινάει η ενεργός επαφή του με την Αυτοδιοίκηση. Μέχρι σήμερα (2019) και παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει συμπληρώσει σχεδόν 20 έτη αυτοδιοικητικής εμπειρίας . Το 2010 ( ΕΤΩΝ29) ήταν τακτικό μέλος της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων. Το 2014( ΕΤΩΝ 33) εξελέγη Δήμαρχος Κυθήρων και Αντικυθήρων.Και θέτεις και ηθικά διδάγματα..!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ένας χωρίς ΕΝΑ ένσημο από κανονική κ ΟΧΙ κομματική δουλειά κ ο άλλος απλά με γράμμωση κ αυτή θέλει δουλίτσα ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βαγγέλη εσύ; Κατέβασε τη σημαία της Κούβας! Μακάρι να είχες το μισό cv του Δημάρχου κακομοίρη

      Διαγραφή
    2. Έχω πλουσιότατο CV σε κανονική δουλειά. Από αυτές που χτυπάμε καρτα στην κυριολεξία. Εκτός αν το να μετέχεις απλά σε συνέδρια ή κομματικές συνελεύσεις εκλαμβάνεται ως εργασιακή προϋπηρεσία. Ή το να ξενυχτάς στα social για να βρεις το κατάλληλο ΦΕΚ ως επιχείρημα απέναντι σε λογικές μομφές κ ψόγους. Οπότε όχι. Εκεί υστερώ.

      Διαγραφή
    3. Εγώ είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και δεν χτυπάω κάρτα. Ξυπνάω αργά και εργάζομαι συνήθως τα βράδια από το κομπιούτερ μου. Η δουλειά μου δηλαδή εμένα δεν είναι κανονική επειδή δεν χτυπάω κάρτα; πας καλά άνθρωπε μου;

      Διαγραφή
  5. Ναι τί είναι η Αυτοδιοικητική εμπειρία δλδ? Κολλάει ένσημα αυτό? 18 χρονών δίνουμε Πανελλήνιες και περνάμε συνήθως σε μια Σχολή της αρεσκείας μας μέσω της οποίας θα βιοποριστούμε γύρω στα 22 μας ή εστω στα 24-25 μας αν κάνουμε μεταπτυχιακό. Ο Δημαρχος δλδ του νησιού αυτού στα 18 του κολλούσε ένσημα ως τί ακριβώς? Ως Αυτοδιοικητικός? Κ με ποιά κριτήρια? Της βαθιάς γαλάζιας θάλασσας? Ο δε υποψήφιος Δημαρχος νούμερο 2 τί ακριβώς επαγγέλεται? Μήπως καλές άκρες κ διασυνδέσεις? Κ από ακαδημαϊκά κριτήρια εκεί πώς πάμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή για να γίνει κάποιος δήμαρχος πρέπει πρωτα να κλεισει καμια εικοσαρια χρόνια στην οικοδομή ας πούμε; ο παρον δήμαρχος είναι πολύ επιτυχημενος και αυτο εμενα μου αρκει και δε θελω πειραματα για το νησακι μου

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή εσύ βιοποριστικες στα 22 σου; στην Ελβετία ζεις; διότι συνήθως ακολουθεί μακρά περιοδος ανεργιας αν έχεις ακουστά

      Διαγραφή

Από το Blogger.