Header Ads

Header ADS

ΝΑΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ: "Η σκέψη όλων είναι στις οικογένειες που έχασαν με άδικο τρόπο τα παιδιά και τους οικείους τους"



Δεύτερη ημέρα που η ελληνική κοινωνία και η διεθνής κοινότητα παρακολουθούν συγκλονισμένοι τις εξελίξεις στην σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Η σκέψη όλων είναι στις οικογένειες που έχασαν με άδικο τρόπο τα παιδιά και τους οικείους τους και φυσικά σε εκείνους που ακόμα αναζητούν τους δικούς τους.
Νομίζω πως όλοι μας, αυτομάτως, έστω και φευγαλέα, προσπαθήσαμε για λίγα λεπτά να μπούμε στη θέση των οικογενειών που έχασαν ή ψάχνουν τους συγγενείς και φίλους τους – σκέψη ανατριχιαστική.
Είναι αδιανόητο εν έτει 2023 μία χώρα μέλος της Ε.Ε. να διαθέτει τα τεχνικά μέσα πρόληψης και αποτροπής τέτοιων δυστυχημάτων και να μην τα αξιοποιεί, θέτοντας καθημερινά σε κίνδυνο χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.
Οι άνθρωποι, στην πλειονότητά τους νέα παιδιά, δυστυχώς, χάθηκαν και δεν γυρίζουν πίσω. Εμείς, όμως, που από τύχη οι ίδιοι ή κάποιος δικός μας δεν ήταν στα φονικά βαγόνια, έχουμε χρέος να απαντήσουμε στα αμέτρητα «γιατί» και να υποσχεθούμε πως ένα τέτοιο τραγικό γεγονός δεν θα επαναληφθεί.
Συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών, κουράγιο σε όσους αναζητούν ακόμα τους δικούς τους, περαστικά στους δεκάδες τραυματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.