Header Ads

Header ADS

Κύθηρα και Νερό μια άνιση σχέση.



Κύθηρα και Νερό μια άνιση σχέση.

Γράφει η Elina Galanopoulou

Λίγο πριν τις 08:30 άκουσα και είδα πλάνα από σπασμένο αγωγό της ΕΥΔΑΠ στον Άλιμο στην οδό Κυθηρίων όπου μικρός χείμαρρος κάλυπτε την περιοχή με λασπωμένο νερό. Παράλληλα σε άλλη είδηση ανατρίχιασα διαβάζοντας:

UNICEF: Πάνω από 1.000 παιδιά πεθαίνουν κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο λόγω μολυσμένου νερού! Προχθές πληροφορήθηκα ότι η παροχή νερού θα είναι πολύ δύσκολη φέτος στα Κύθηρα και δεδομένης της καλής σαιζόν λόγω πολλών αφίξεων προβληματίστηκα έντονα. Κάτι δεν πάει καλά στην σχέση Κυθήριοι-Νερό ακόμα και εκτός συνόρων του νησιού μάλλον..? Έρχονται εκλογές και δεν έχω ακούσει από κανέναν σοβαρές προτάσεις/λύσεις/πλάνα για το πρόβλημα της λειψυδρίας. Υπάρχουν χώρες και πληθυσμοί που ζουν μέσα στην έρημο αλλά δεν διψούν μολονότι έχουν σοβαρό τουρισμό, π.χ. Ισραήλ. Μαζί με το θέμα του νερού κολλά και το θέμα της πυροπροστασίας. Έχει γίνει γραφικό να ακούγονται διάφορα στερεότυπα όπως: ο καθένας να φροντίσει το σπίτι του/χωράφι του, μέγιστη γελοιότητα αφού δεν ζουν στο νησί οι μισοί σχεδόν όσων έχουν κατοικίες και αγρούς. Πέρσι αναγκάστηκα να αποταθώ στον υπουργό προστασίας του πολίτη κο Στυλιανίδη. Έστειλα με mail φωτογραφίες και στοιχεία για το χάλι μας και ομολογουμένως δόθηκαν λύσεις. Είναι εξευτελιστικό να αναγκάζεται ένας πολίτης να στραφεί στην κεντρική εξουσία προκειμένου να διασφαλίσει ποιότητα ζωής που θεωρείται δεδομένη. Τα Δημοτικά μας Τέλη είναι υψηλά αλλά η παροχή υπηρεσιών πολύ χαμηλή. Η κατάσταση μας είναι χάλια και τείνει να γίνει χειρότερη. Δεν θα μιλήσω για τα έργα βιτρίνας, που μόνον για βιτρίνα είναι και διαλύονται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Θα πω μόνον ότι δεν δέχομαι επιχειρήματα που δεν στέκουν. Κύριοι εισπράττετε πολλά φτιάξτε δημοτική αστυνομία και κυνηγείστε όσους σπαταλούν νερό σε αηδίες και περιττά πράγματα.

Όντως υπάρχουν ηλίθιες που πλένουν με την μάνικα αυλές, βεράντες και παράθυρα σε νησί που φυσά συνεχώς, όντως υπάρχουν ζώα που πλένουν αυτοκίνητα, όντως υπάρχουν λεχρίτες που ποτίζουν περιβόλια αδειάζοντας τα πηγάδια, μια βόλτα να κάνει κανείς κάτω από τα Αλοιζιάνικα προς Φριλιγκιάνικα θα κουραστεί να βλέπει τα χάλια μας. Θα ξανακυνηγήσω να πείσω τους τουρίστες μου να μην σπαταλούν νερό, να δεχτούν αλλαγή σεντονιών σε μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, θα περιορίσω την προσωπική χρήση νερού. Δεν θα εμπιστευτώ όμως όποιον δεν θα μου δώσει σοβαρή προοπτική για το θέμα Νερό-Πυροπροστασία.

Δεν θα εμπιστευτώ επίσης ανθρώπους που τους βλέπω στην καθημερινότητά τους να παραβιάζουν νόμους και κανόνες, όπως παρατήρησα μέσα σε μια εβδομάδα. Σε κατάστημα εστίασης που γίνεται τεκές από τους πελάτες που κτηνωδώς φουμάρουν σε κλειστό χώρο αδιαφορώντας για νόμο και συνδαιτημόνες, ή "άρχοντες" του τόπου πρώην και νυν που έχουν το θράσος να παρκάρουν συστηματικά στην στενή είσοδο του πάρκιν του Ποταμού ενώ στα 40 μέτρα υπάρχουν θέσεις για όσα αυτοκίνητα τραβά η ψυχούλα τους. Κανείς δεν είναι μονάδα ειδικά όταν διεκδικεί ψήφους για να διοικήσει..

2 σχόλια:

  1. Απο ολόκληρο τον πλανητη βρήκες να φέρεις σαν παράδειγμα το Ισραήλ. Αυτούς τους φονιάδες των ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ . Που κατέχουν παράνομα τα 2/3 των Υψωμάτων του Γκολάν και οι μονοί που το έχουν αναγνωρισει είναι οι φονιάδες απο την άλλη μεριά του Ατλαντικού

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.