Header Ads

Header ADS

236 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 48ωρο στη χώρα



Οι ισχυροί νότιοι άνεμοι αλλά και το γεγονός πως αρκετοί ιδιοκτήτες κτημάτων εκμεταλλευόμενοι το τριήμερο θέλησαν να κάνουν αγροτικές εργασίες και να κάψουν κλαδιά από τα δέντρα που καλλιεργούν έχουν ως αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στο Σώμα.

82 αγροτοδαδικές πυρκαγιές το Σάββατο και 154 σήμερα, σύνολο 236. Μικρές αρχικά εστίες για να κάψουν τα κλαδιά που πήραν διαστάσεις γιατί δεν μπόρεσαν να ελέγχθούν από τα άτομα που τις έβαλαν.

 Η πιο σοβαρή ήταν στο Κυπαρίσσι του δήμου Ερυμάνθου Αχαϊας όπου το μέτωπο άνοιξε και έφτασαν περισσότεροι από 50 πυροσβέστες ενώ έγιναν ρίψεις από δύο Καναντέρ. Η φωτιά δεν έχει ενεργό μέτωπο ωστόσο παραμένουν επί ποδός οι πυροσβέστες ώστε να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις. Υπήρξαν και άλλες φωτιές, επίσης στην Αχαϊα, στη Ζάκυνθο και στο Ρέθυμνο όμως δεν προκάλεσαν ανησυχία.

Από χθες απευθύνει σύσταση η Πυροσβεστική ώστε να αποφεύγουμε υπαίθριες δραστηριότητες και εθιμοτυπικές εκδηλώσεις που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά καθώς επικρατούν ισχυροί νοτιάδες.

bloko.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.