Header Ads

Header ADS

1941...2022:ΟΙ ΔΥΟ ΠΟΛΥΝΕΚΡΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ 81 ΧΡΟΝΩΝ



ΚΥΘΗΡΑ 05 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΟ ΔΙΑΚΟΦΤΙ



ΝΕΚΡΟΙ 9 ΑΦΓΑΝΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ.
ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟΝ ΑΚΡΙΒΗ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ

Τα δραματικά γεγονότα:

Ενημερώθηκε, την 20:47 μέσω του 112 το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για κινδυνεύον σκάφος αγνώστων λοιπών στοιχείων, χωρίς ωστόσο να δηλωθεί το ακριβές σημείο στο οποίο βρίσκεται το σκάφος ή οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια που θα μπορούσε να προσδιορίσει το ακριβές στίγμα του σκάφους. Εν συνεχεία, προσδιορίστηκε ότι το κινδυνεύον σκάφος βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή πλησίον λιμένα Διακοφτίου ν. Κυθήρων. Ἀμεσα και περί ώρα 21:04 έσπευσε στο σημείο περιπολικό όχημα με στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Την 21:08 το Ι/Φ σκάφος (α.λ.σ.) προσέκρουσε σε βραχώδη απόκρημνη περιοχή και παραμένει ημιβυθισμένο.

Στην περιοχή έσπευσαν παραπλέοντα πλοία, ένα (01) Ε/Π Π.Ν., στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, στελέχη ΕΛ.ΑΣ., στελέχη της Π.Υ., καθώς και εθελοντές διασώστες, ενώ σπεύδουν ένα (01) Π.Α.Θ. Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) και ομάδα Μ.Υ.Α. Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Η επιχείρηση διεξάγεται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως ΒΑ 7-8 BF με ριπές άνεμου 9-10 BF.

Κατά δήλωση των επιβαινόντων στο σκάφος επέβαιναν περίπου ενενήντα πέντε (95) άτομα. Μέχρις στιγμής έχουν διασωθεί επτά (07) άτομα.

Mέχρι στιγμής έχουν διασωθεί ογδόντα (80) αλλοδαποί εκ των οποίων εξήντα δύο (62) ενήλικες (55 άνδρες και 7 γυναίκες) και δεκαοκτώ (18) ανήλικοι, ενώ έντεκα (11) από τους διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων, για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ το Ι/Φ σκάφος στο οποίο επέβαιναν έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

08/10/2022

Συνεχίστηκε και σήμερα, με τη συμμετοχή ενός Πλοίου Ανοιχτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., στελεχών Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών (Μ.Υ.Α.) Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και ενός αεροσκάφους Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί ογδόντα (80) αλλοδαποί (55 άνδρες, 07 γυναίκες, 17 αγόρια, 01 κορίτσι), ενώ απογευματινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν από στελέχη Μ.Υ.Α. Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., έξι (06) σοροί (04 άνδρες και 02 γυναίκες). Ανωτέρω σοροί μεταφέρθηκαν αρχικά με το Π.Α.Θ. Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. στον λιμένα Καλαμάτας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

10/10/2022

Εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν από στελέχη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. δύο (02) ακόμη σοροί ανδρών, με το συνολικό αριθμό των σορών να ανέρχεται στις οκτώ (06 άνδρες και 02 γυναίκες). Ανωτέρω δύο σοροί μεταφέρθηκαν με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Καλαμάτας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. 

10/10/2022

Με τη διάσωση συνολικά 80 ατόμων και την ανάσυρση συνολικά 08 σορών, προέκυψε ότι κατά την προανακριτική διαδικασία που διενεργήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κυθήρων, με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) προέκυψε η εμπλοκή ενός 26χρονου αλλοδαπού διακινητή, συριακής υπηκοότητας, που επέβαινε στο ιστιοφόρο σκάφος, ο οποίος και συνελήφθη για παραβάσεις των άρθρων 187 ΠΚ (εγκληματική οργάνωση), 83 Ν. 3386/05 (παράνομη είσοδος), 29 Ν.4251/14 (διευκόλυνση εισόδου στο ελληνικό έδαφος πολιτών τρίτων χωρών χωρίς να υποβληθούν στον προβλεπόμενο έλεγχο), 30 Ν.4251/14 (υποχρεώσεις μεταφορέων-κυρώσεις), 306 Π.Κ. (έκθεση ζωής σε κίνδυνο), 302 Π.Κ. (ανθρωποκτονία εξ αμελείας) και 277 Π.Κ. (πρόκληση ναυαγίου).

Συγκεκριμένα o ανωτέρω συλληφθείς αλλοδαπός δρούσε από κοινού με έτερο διακινητή-χειριστή υπήκοο Αιγύπτου, ο οποίος αγνοείται μετά το ναυάγιο, και κατόπιν εντολών από έτερους διακινητές με αρχηγικό ρόλο διαμένοντες στη Τουρκία. Ανωτέρω εγκληματική οργάνωση φέρεται να εισέπραξε το ποσό των 9.000€ - 10.000€ για την μεταφορά των μεταναστών από τα τουρκικά παράλια στην Ιταλία.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) αναλύει και επεξεργάζεται σε βάθος τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της υπόψη εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλα νησιά του Αιγαίου, όπως επίσης και την συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων, τόσο στη Χώρα μας όσο και στο εξωτερικό, με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

11/10/2022

Απογευματινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκε από ιδιώτη και ανασύρθηκε από στελέχη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. μία (01) ακόμη σορός γυναίκας, με το συνολικό αριθμό των σορών να ανέρχεται στις εννέα (06 άνδρες και 03 γυναίκες). Ανωτέρω σορός μεταφέρθηκε με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Διακοφτίου Κυθήρων.

Λ/Σ

______________________________________________________

ΚΥΘΗΡΑ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1941

ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΗΣ ΒΡΟΥΛΕΑΣ
ΝΕΚΡΟΙ 32 ΚΡΗΤΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΦΙΛΙΑ ΠΥΡΑ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ  ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ...



¨Ο επίλογος της τραγωδίας γράφτηκε στις Νοτιοδυτικές βραχώδεις ακτές των Κυθήρων.¨ Ολόκληρη η ιστορία των άτυχων Ηρώων Κρητών Στρατιωτών,σε ένα συγκλονιστικό video με ντοκουμέντα και μαρτυρίες,αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας της Γιώτας Πολίτη.

Δείτε το video

ΚΥΘΗΡΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ:Ο επίλογος της τραγωδίας γράφτηκε στις Νοτιοδυτικές βραχώδεις ακτές των Κυθήρων...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.