Header Ads

Header ADS

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΟ Workshop ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Συμμετείχα σήμερα στο Workshop της Περιφέρειας Αττικής για το νέο ΕΣΠΑ, που πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη και της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κας. Βάσως Μπόγρη.

Παρουσιάστηκαν τα έργα των νησιωτικών Δήμων της Αττικής, όπου αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά η τεράστια δουλειά του Δήμου μας στην ωρίμανση των μελετών, με αποτέλεσμα την εκτέλεση έργων ύψους σχεδόν 40 εκατομμυρίων στο Δήμο Κυθήρων, γεγονός που τονίστηκε από τους ομιλητές και από τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη, ο οποίος εξήρε ιδιαίτερα τον αναπτυξιακό ρόλο του Δικτύου Δήμων Νήσων Αττικής, το οποίο αποτελεί πολύτιμο συμπαραστάτη των Δήμων αλλά και της Περιφέρειας για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης των Δήμων μελών του.
Στη σύντομη τοποθέτησή μου έδωσα έμφαση στην ανάγκη εκτέλεσης έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, αναβάθμισης της δημοτικής οδοποιίας αλλά και χρηματοδότησης των Ενεργειακών Κοινοτήτων, για τις οποίες το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας έχει ειδική δράση στον Στόχο Πολιτικής 2.
Αυτή τη στιγμή, η Περιφέρεια Αττικής εκτελεί πολύ σημαντικά έργα στο Δήμο μας. Η υπερσύγχρονη μονάδα – πρότυπο διαχείρισης απορριμμάτων λειτουργεί άριστα, η Γέφυρα του Μάκρωνα υλοποιείται, ο δρόμος του Μόρμορη ξεκινάει σύντομα, τα μεγάλα έργα οδοποιίας ολοκληρώθηκαν, το εντυπωσιακό αθλητικό κέντρο στο Μανιτοχώρι θα εγκαινιαστεί σύντομα, το Τοιχείο της Αγ. Πελαγίας αναπλάσθηκε, ενώ αναμένουμε τις προγραμματικές συμβάσεις για το νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό στα Λογοθετιάνικα και για την αναβάθμιση των σχολείων μας. Το συνολικό ποσό των έργων που από το 2014 μέχρι σήμερα έχει χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια για το Δήμο μας είναι 27,5 εκατομμύρια ευρώ, όταν πριν το 2014, ένα τέτοιο ποσό φάνταζε ουτοπικό.
Συνεχίζουμε με ΕΡΓΟ, με την Περιφέρεια ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ!




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.