Header Ads

Header ADS

Δραματικές ώρες στη Σάμο: Εκκενώθηκαν οικισμοί – Απειλήθηκαν σπίτια

 

Δύσκολη η κατάσταση στο νησί, όπου από νωρίς το πρωί επιχειρούν και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, στον απόηχο του τραγικού δυστυχήματος που στέρησε τη ζωή σε δύο ανθρώπους

Συνεχίζεται η μεγάλη μάχη με τις φλόγες στο νησί της Σάμου. Από νωρίς το πρωί, επιχειρούν ξανά τα εναέρια μέσα. Η μάχη που δίνεται είναι μεγάλη, και οι ώρες που έρχονται θα είναι δύσκολες.

Σε πλήρη εξέλιξη το πύρινο μέτωπο στη ΣάμοΣυνδρομή και από την Αθήνα για την κατάσβεση της φωτιάς. Δεν άφησε τίποτα στο πέρασμά της η πύρινη λαίλαπα που ξεκίνησε χθες, Τετάρτη 13/7, από το Παλαιοχώρι και έφτασε μέχρι τον Μαραθόκαμπο στα δυτικά της Σάμου. Με το πρώτο φως τις μέρας συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Σάμο καθώς από το βράδυ αποφασίστηκε να ενισχυθούν οι δυνάμεις με 28 πυροσβέστες από την Αθήνα.

Όλη νύχτα η μανία της φλόγας κατέστρεψε μεγάλες εκτάσεις πρασίνου στο πανέμορφο νησί. Η τελευταία ενημέρωση έκανε λόγο για έλεγχο του μετώπου στα νοτια-νοτιοδυτικά από το Παλαιοχώρι. Τεράστια ήταν η μάχη να μην περάσει η πυρκαγιά σε οικισμούς του Μαραθόκαμπου Σάμου. Αυτή τη στιγμή, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά καίει ανάμεσα σε Πούντα και Λιμνιώνα. Οι άνεμοι παραμένουν ισχυροί και αυτό θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο το έργο της Πυροσβεστικής.  

Εκκενώθηκαν χωριά

Αργά χθες το απόγευμα, Τετάρτη 13/7, δόθηκε εντολή να εκκενωθούν τα χωριά Λιμνιώνας και Μακριά Πούντα για καθαρά προληπτικούς λόγους αλλά και να απομακρυνθούν οι ηλικιωμένοι κάτοικοι κατά προτεραιότητα. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 49 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 15 οχήματα, ενώ υπήρχε και η βοήθεια από πέντε αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα μέχρι να πέσει η νύχτα. Συνδράμουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές. Έφτασε στο νησί και αεροπλάνο από την Αθήνα ένα πεζοπόρο τμήμα 28 πυροσβεστών και ρίχτηκε άμεσα στην κατάσβεση της φωτιάς.

Θρήνος από τις απώλειες

Θρήνος για την απώλεια των δύο ανθρώπων από ελικόπτερο που πήγε να συνδράμει στην κατάσβεση και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες βρέθηκε στη θάλασσα. Στην κατάσβεση της φωτιάς και μέσα σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες κατέπεσε και ένα ελικόπτερο με δύο νεκρούς και δύο διασωθέντες.

newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.