Header Ads

Header ADS

ΚΥΘΗΡΑ:ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΑ ΔΑΣΗ-ΣΕ ΜΕΡΙΚΗ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ


Έτοιμα τα Κύθηρα για να αντιμετωπίσουν το πρώτο τεσσάρι (4) του φετινού καλοκαιριού.

Σε επικοινωνία του Σταθμού μας με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας και Εθελοντή Πυροσβέστη κύριο Γιάννη Κατσανεβάκη ενημερωθήκαμε για τα παρακάτω:

Η πολιτική προστασία του Δήμου Κυθήρων είναι σε επιφυλακή και έτοιμη να αντιμετωπίσει ο,τι προκύψει.

Παρακαλούμε τους κατοίκους των Κυθήρων-Αντικυθήρων καθώς και τους επισκέπτες μας να είναι ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ όσο θα διαρκέσουν οι επικίνδυνες για πυρκαγιά κλιματολογικές συνθήκες.

Οτιδήποτε ύποπτο αντιληφθείτε να ενημερώσετε στα παρακάτω τηλέφωνα:

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ 2736033199
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΧΩΡΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ 2736031206
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΤΑΜΟΥ 2736033222
ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ 3736031213
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΚΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 6986107452
-----------------------------------------------------------------------------
Επίσης και στο τηλέφωνο του Σταθμού μας όλο το 24ωρο
2736024004



ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΌ ΣΏΜΑ:

Tίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Το πυροσβεστικό προσωπικό τίθεται σε μερική επιφυλακή, από Ω/07:30΄ της 03 Ιουλίου 2022, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).

Ταυτόχρονα, τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και "ευπαθείς" περιοχές.

Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας:

  1. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.
  2. Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.
  3. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Τέλος, παρακαλούμε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια , να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.