Header Ads

Header ADS

ΚΥΘΗΡΑ:ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ¨ΣΚΛΗΡΗΣ¨


Το θέμα των σκουπιδιών στην διασταύρωση της Σκληρής προς τον πανέμορφο και παραδοσιακό οικισμό των Αλοϊζιανίκων το έχουμε θίξει με σχετικό δημοσίευμα στις

ΚΥΘΗΡΑ:ΤΟ ¨ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΟ¨ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ¨ΣΚΛΗΡΗΣ¨

https://adellinfm.blogspot.com/2022/03/blog-post_290.html


Μετά εκπλήξεως αν και έχουν περάσει από τότε 69 ημέρες  βλέπουμε πως το πρόβλημα με την συσσώρευση σκουπιδιών (ογκωδών αντικειμένων στην πλειονότητα, αποτελούμενα από  εύφλεκτα υλικά) δυστυχώς συνεχίζεται.

Κάποιοι  εναποθέτουν τα άχρηστα αντικείμενα και γενικά ό,τι έχουν για πέταμα  έξω από τον κάδο ογκωδών (σκάφη), πράγμα που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ , με αποτέλεσμα την συσσώρευση τους στον γύρω χώρο.

Οι δυνατοί άνεμοι που συνήθως πνέουν στην περιοχή σκορπίζουν τα σκουπίδια ακόμη και από την απεναντι πλευρά του κεντρικού δρόμου προς τον ορεινό όγκο. Βλέπε φώτο 1 και 2

(ΦΩΤΟ 1) 2-6-2022



(ΦΩΤΟ 2) 29-03-2022

Σε επικοινωνία που είχε ο Σταθμός μας με την κυρία Ελίνα Γαλανοπούλου, ιδιοκτήτρια της επιχείρησης ενοικιαζόμενων δωματίων ’’Αλοϊζιάνικα 1768’’ στον παραδοσιακό οικισμό, μας επισήμανε το μεγάλο πρόβλημα των συσσωρευμένων σκουπιδιών στην περιοχή !

Υπογράμμισε ακόμα πως σε παρακείμενο χώρο, πολύ κοντά στα σκουπίδια υπάρχει και ένας μεγάλος σωρός από στοιβαγμένα ξερά κλαδιά (προσάναμμα σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς) σε σημείο που γειτνιάζει με το δασωμένο βουνό.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό και οι αναρτήσεις της κυρίας Γαλανοπούλου.

------------------------------------------------------------

Αίθουσα Σύνταξης

ADELIN 107,3 FM ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

-------------------------------------------------------------










Γράφει η κυρία Ελίνα Γαλανοπούλου:

Επί Δημαρχίας Ευστράτιου Χαρχαλάκη! αυτή η ταμπέλα που έχει μπει αθρόα σε διάφορα "έργα" στα νησιά μας έπρεπε να μπει και εδώ που έχει πέσει η άλλη: Απαγορεύονται..., και που οσονούπω πέφτει και το τρίγωνο σήμα της Τροχαίας που προειδοποιεί για κίνδυνο. Εδώ που τα σκουπίδια αφήνουν ακόμα να φαίνονται στο βάθος τα Κυπριωτιάνικα. Σε κάθε χωριό που έχει όγκους σκουπιδιών που ο αέρας όταν φυσά δυνατά τα σκορπίζει παντού σε όλο το νησί.

Γειά σου Δήμαρχε! που δεν πήγες ποτέ να δεις τα σκουπίδια να σαπίζουν επί εννιά μήνες παντού, αλλά να χαρείς μη μου πεις για τον χώρο διαχείρισης σκουπιδιών που έφτιαξες γιατί πρόδηλα μένει άχρηστος.
Γειά σου Δήμαρχε! που τρία βασικά αγαθά και υπηρεσίες έχει κάθε τόπος: Αποκομιδή σκουπιδιών-καθαριότητα, Ύδρευση και Οδικό Δίκτυο. Όμως σύντομα θα μας στεγνώσεις πάλι, τι και αν σαπίσαμε όλο τον χειμώνα από βροχές, χαλάζι και χιόνια, εσύ θα μας λες ότι σπαταλάμε σε καλλιέργειες, γκαζόν και πισίνες και εμείς θα παρακαλάμε τους τουρίστες να μην καταναλώνουν υγρά και να μην τους αλλάζουμε σεντόνια. Από την Αγγλοκρατία χαράχτηκε το δίκτυο αλλά θέλει και φροντίδα. Οδήγησα από τα βόρια στα νότια και παρακαλούσα να αντέξει η ρεζέρβα όταν έπεσα σε μια ακόμα λακκούβα έξω από τις Σπηλίες νύχτα.
Γειά σου Δήμαρχε! που κάθε νοικοκυριό πληρώνει τα δημοτικά του τέλη και κάθε επιχείρηση τα τέλη παρεπιδημούντων χωρίς ανταπόδοση στα βασικά.
Γειά σου Δήμαρχε! που δεν σε νοιάζει όταν ντροπιασμένοι από τα σχόλια και τις παρατηρήσεις των τουριστών σου ρίχνουμε όλο το φταίξιμο και σε στολίζουμε με τα χειρότερα.
Γειά σου Δήμαρχε! που με έχεις γραμμένη από την πρώτη ανάρτηση στις 24 Μαίου με φωτογραφίες και σχόλια για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, αλλά δεν σε νοιάζει για το χάλι μας, και για κανένα χάλι πάνω στα Κύθηρα.
Γειά σου Δήμαρχε που έχεις γερό στομάχι και αντέχεις την αγανάκτηση ενώ δεν φιλοτιμήθηκες να περπατήσεις το νησί σου και να δεις τα φρικώδη.



Διαχειριστής
+1
 28 Μαΐου στις 11:52 π.μ. 
Μπράβο του Δήμου, όχι μπράβο του!! Κατ αρχήν δεν κάνει διαχωρισμούς σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο. Σου λέει ο Πολιτισμός είναι για όλους, τι μόνον οι Γάλλοι? Έρχονται τόσες εθνικότητες, ισότητα απέναντι σε όλους. Έπειτα είναι και οι κάτοικοι και οι έχοντες επενδύσει σε κατοικίες στο νησί. Αυτοί? να μην απολαύσουν επίσης την ατμόσφαιρα? Αφού πληρώνουν τα άντερά τους σε Δημοτικά Τέλη με τον λογαριασμό του ρεύματος. Ααααα!!! όλα κι όλα! Όραμα, σχεδιασμός, υλοποίηση: διασπορά των σκουπιδιών σε ευρεία έκταση, στις δύο πλευρές του δρόμου, και σε βάθος, σε ποικιλία υλικών, ώστε να επιτυγχάνεται η δέουσα συγκέντρωση πανίδας, η σαγηνευτική οσμή και η προοπτική στην εικόνα να χορταίνει το μάτι. Αναλογιζόμενοι ότι το κάθε κοινωνικό σύνολο παίρνει την Αρχή που του αξίζει πρέπει να "είμαστε για τα μπάζα" εδώ στα Κύθηρα.









Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.