Header Ads

Header ADS

ΚΥΘΗΡΑ:ΔΙΗΜΕΡΟΝ ΕΟΡΤΙΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΠΙ ΤΗ ΕΠΕΤΕΙΩ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΣΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ


ΔΙΗΜΕΡΟΝ ΕΟΡΤΙΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΠΙ ΤΗ ΕΠΕΤΕΙΩ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΣΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ (1821-2021)

ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Η Ιερά Μητρόπολις Κυθήρων και Αντικυθήρων σε συνεργασία με τον Δήμο Κυθήρων&Αντικυθήρων και την Διοίκησι της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας συνδιοργάνωσε στα Κύθηρα εόρτιες εκδηλώσεις στα πλαίσια του εορτασμού των διακοσίων (200) χρόνων από της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας (1821-2021).

Το βράδυ του Σαββάτου 29 Μαϊου στην φιλόξενη αίθουσα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου έλαβε χώρα επίκαιρη διάλεξις με θέμα:

¨Η άλωσις της Κωνσταντινουπόλεως και οι ιστορικές συνέπειες στον απανταχού Ελληνισμό¨Με ομιλητή τον κύριο Δημήτριο Βέρρα,Ιατρός-Ιστορικό.

Κατά την εκδήλωση που καταχειροκροτήθηκε από το κοινό που την παρακολούθησε ο Πρόεδρος της Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων απένειμε στον εκλεκτό ομιλητή κύριο Δημήτριο Βέρρα την πλακέτα της Εγχωρίου.(βλέπε φωτο)






Την Κυριακή 29 Μαϊου το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ΄ επισήμου Δοξολογίας εις τον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιώτισσας κάστρου Χώρας χοροστατούντος του ΑΞΙΟΥ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυθήρων&Αντικυθήρων κ.κ.Σεραφείμ.

Στη συνέχεια τελέστηκε Ιερό Μνημόσυνον υπέρ αναπαύσεως του μακαρίου Αυτοκράτορος της Βασιλευούσης Πόλεως Κωνσταντινουπόλεως Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και του μακαριστού Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κυρού Μελετίου,επί τη συμπληρώσει 50ετίας από της κοιμήσεως αυτού (1972-2022).

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε εντός του Ιερού Ναού ο Δήμαρχος Κυθήρων& Αντικυθήρων κ.Ευστράτιος Χαρχαλάκης.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και θα ακολουθήσει και το σχετικό video

 -------------------------------------------

Φωτορεπορταζ Γιώτα Πολίτη

ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ

------------------------------------------


























Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.