Header Ads

Header ADS

ΚΑΨΑΛΙ:ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΥΤΗ ΓΙΩΡΓΟ ΛΑΜΠΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΓΑΛΛΩΝ


Ο Σταθμός μας συνεχίζει το ρεπορτάζ για την παράξενη υπόθεση των δυο Γάλλων στο Καψάλι.

Επικοινωνήσαμε με τον κύριο Γιώργο Λάμπογλου επαγγελματία δύτη που δραστηριοποιείται στο Καψάλι με πολύ μεγάλη εμπειρία στο χώρο των καταδύσεων.

Να σημειώσουμε ότι ο κύριος Λάμπογλου σε συνεργασία με τον κύριο Σπύρο Κασιμάτη με το σκάφος του αλλά και με την κυρία Ελένη Στάθη, επικεφαλής της Ομάδας Διάσωσης Κυθήρων συμμετέχουν από την πρώτη στιγμή ενεργά στις έρευνες για την ανεύρεση των δύο Γάλλων .

Ο κύριος Λάμπογλου μας είπε:

΄΄Με την εμπειρία μου καταλαβαίνω ότι έφυγαν με το καγιάκ το οποίο ήταν πολύ φορτωμένο με πράγματα... υπέρβαρο,που πιθανότατα είχε και πρόβλημα σύμφωνα με μαρτυρία. Ο καιρός εκείνη την ημέρα δεν ήταν καλός είχε αέρα και κυματισμό η θάλασσα,πολύ πιθανόν το καγιάκ να έβαλε νερά και να ανατράπηκε.
Πολύ πιθανόν να προσπάθησαν, χωρίς επιτυχία, να ανέβουν ξανά πάνω στο καγιάκ και να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Από εκεί και πέρα, είτε τους πήρε ανοιχτά ο αέρας προς τα Νότια μαζί με το καγιάκ είτε προσπάθησαν να βγουν κολυμπώντας στα Κύθηρα αφήνοντας το καγιάκ να φύγει ...δεν γνωρίζουμε αν φορούσαν και σωσίβια.
Το μέρος που βρέθηκε το καγιάκ μετά από λίγες μέρες ήταν άσχετο με την πορεία που ακολούθησαν αρχικά άρα μάλλον όταν ο καιρός γύρισε σε Νοτιά ,το έφερε πίσω στα Κύθηρα και το έβγαλε στην περιοχή Βάνι όπου και βρέθηκε.

Στο σημείο που βρέθηκε το καγιάκ βρέθηκαν και πολλά τρόφιμα,κάποια αντικείμενα και γκαζάκια πράγμα που δείχνει ότι ξεκίνησαν με σκοπό το ταξίδι τους να κρατήσει κάποιες ημέρες, ίσως να θέλησαν να κάνουν τον γύρο του νησιού.

Σύμφωνα με μαρτυρία φαίνεται να ρώτησαν πριν επιβιβαστούν στο καγιάκ αν μπορούσαν να αφήσουν το αυτοκίνητο τους στο λιμάνι για περίπου μια εβδομάδα.΄΄

Από τον κύριο Λάμπογλου έγιναν τις προηγούμενες ημέρες υποβρύχιες έρευνες στην ξέρα στην περιοχή της Φελωτής και στον κόλπο περιοχή Βάνι, στο σημείο όπου εντοπίστηκε το καγιάκ χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα.

Σήμερα Τρίτη 03 Μαίου πραγματοποιήθηκε παράκτια έρευνα από το Καψάλι έως την περιοχή του Λυκοδήμου από την Ομάδα Διάσωσης Κυθήρων με επικεφαλής την κυρία Ελένη Στάθη, με το δικό της σκάφος, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.

--------------------------------------
Αίθουσα Σύνταξης
ADELIN FM ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΥΘΗΡΩΝ
------------------------------------------------------
Διαβάστε ακόμα:

ΚΑΨΑΛΙ:ΑΚΑΡΠΕΣ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΓΑΛΛΩΝ


ΚΑΨΑΛΙ:ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩN


ΚΑΨΑΛΙ:ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΤΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΓΑΛΛΩΝ


ΚΑΨΑΛΙ:ΑΚΑΡΠΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ¨ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ¨ΓΑΛΛΟΥΣ


ΕΚΤΑΚΤΟ:¨ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ¨ ΜΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΓΑΛΛΩΝ ΣΤΟ ΚΑΨΑΛΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.