Header Ads

Header ADS

Νεοκλής Κρητικός:Συνάντηση με την κα Λίνα Μενδώνη

 


Συνάντηση με την κα Λίνα Μενδώνη
Επισκέφθηκα χθες την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη στην οποία εξέθεσα ακόμη μια φορά τα ανοιχτά ζητήματα στη Λακωνία.
Συγκεκριμένα:
Ζήτησα να υπάρξει επιτάχυνση στην εξέταση του αιτήματος για επανεξέταση της αρχαιολογικής ζώνης στην περιοχή του Βαλτακίου. Επεσήμανα ότι οι τομές στο έδαφος δεν έχουν ακόμη γίνει και θα πρέπει στη συνέχεια να καθοριστεί ο πυρήνας της αρχαιολογικής ζώνης και ο χαρακτήρας της υπόλοιπης περιοχής.
Ζήτησα να υπάρξει μέριμνα ώστε να βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι για να προχωρήσει η στατική ενίσχυση, προστασία και ανάδειξη του ελληνιστικού γεφυριού στο Ξηροκάμπι. Ένα μοναδικό πολιτιστικό στοιχείο πρέπει με κάθε τρόπο να προστατεύεται.
Επεσήμανα τα προβλήματα από τις καθυστερήσεις στην οδό Κύπρου και ζήτησα την αρωγή της για την επίσπευση των διαδικασιών.
Ανέφερα τις ενέργειες που έκανα σχετικά με τα Σπήλαια Διρού και τη γνωστοποίηση του προβλήματος αποπεράτωσης των εργασιών στον Πρωθυπουργό.
Τέλος εξέθεσα και πάλι τους λόγους για τους οποίους πιστεύω ότι τα οστά των Πολεμιστών του Κεραμεικού, των δύο Πολεμάρχων Χαίροντα και Θίβραχου και του Ολυμπιονίκη Λακράτη, πρέπει να μεταφερθούν και να τοποθετηθούν, στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης, όπου και οφείλουμε να προβλέψουμε την αντίστοιχη αίθουσα.
Προχωράμε❗️❗️

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.