Header Ads

Header ADS

Επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος: Υψηλότερη κατά 50% τον Απρίλιο



Στα 500 εκατομμύρια ευρώ εκτιμάται ότι θα ανέλθει το ύψος της επιδότησης των λογαριασμών για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Αυξημένη κατά 50% φαίνεται ότι θα είναι τελικά τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάρτιο η επιδότηση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος καθώς η ενεργειακή κρίση συνεχίζεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, η επιδότηση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά τον Απρίλιο θα είναι της τάξης των 58-60 ευρώ ενώ ακόμα μεγαλύτερη θα είναι η στήριξη για τις επιχειρήσεις και θα διπλασιαστεί στα 130 ευρώ τη μεγαβατώρα έναντι 65 ευρώ τον Μάρτιο.

Όσον αφορά την επιδότηση για το φυσικό αέριο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα και τον Απρίλιο τόσο για νοικοκυριά όσο και για επιχειρήσεις, στα 20 ευρώ τη μεγαβατώρα.

Η αναπροσαρμογή προς τα πάνω των επιδοτήσεων για το ηλεκτρικό ρεύμα και όσον αφορά τα νοικοκυριά και όσον αφορά τις επιχειρήσεις σημαίνει ότι το πακέτο στήριξης θα φτάσει τα 500 εκατ. ευρώ από 350 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο.

Η αύξηση των επιδοτήσεων αποφασίστηκε, κατά πληροφορίες, βάσει των στοιχείων για την εγχώρια χονδρεμπορική αγορά ρεύματος στην οποία τον Μάρτιο διαμορφώθηκε στα 320 ευρώ τη μεγαβατώρα έναντι 211,75 ευρώ τη μεγαβατώρα τον Φεβρουάριο.

Η δαπάνη για τις επιδοτήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος θα καλυφθεί, όπως και τους προηγούμενους μήνες, από τα πλεονάσματα των ΑΠΕ, τα έσοδα των δημοπρασιών ρύπων ενώ για πρώτη φορά θα συμβάλει και το ταμείο των ΥΚΩ το οποίο θα είναι πλεονασματικό το 2022.

newsbomb.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.