Header Ads

Header ADS

Μέτρα – ασπιρίνες και μείωση της επιδότησης ανακοίνωσε ο Σκρέκας – Ούτε λέξη για τα καύσιμα


Τη στιγμή που η ακρίβεια «ψαλιδίζει» τον οικογενειακό προϋπολογισμό, η κυβέρνηση Μητσοτάκη στήνει ένα ακόμα επικοινωνιακό σόου ανακοινώνοντας μέτρα… στήριξης τα ποία είναι εμφανώς μειωμένα εν συγκρίσει με τον προηγούμενο μήνα.

Συγκεκριμένα, στα νέα μέτρα – ασπιρίνες που εξήγγειλε ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, το πρωί της Τετάρτης, είναι εμφανώς «ψαλιδισμένα». «Από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχουμε διαθέσει 1,7 δις. ευρώ για μέτρα στήριξης στα νοικοκυριά. Καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν έλαβε τέτοια μέτρα προστασίας ανάλογα με τον πληθυσμό και τα ενεργειακά μεγέθη», υποστήριξε ο Κ. Σκρέκας.

Στο μεταξύ, ανακοίνωσε ότι η επιδότηση για τα νοικοκυριά θα αφορά σε 39 ευρώ το Φεβρουάριο, ενώ για όσους είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, η κρατική στήριξη θα ανέλθει σε 51 ευρώ. Ωστόσο, τον περασμένο μήνα ανερχόταν σε 42 ευρώ, που σημαίνει πως είναι κατά 3 ευρώ μειωμένη.

Αξίζει να υπογραμμιστεί πως σε σχέση με τον Δεκέμβριο η μείωση στην επιδότηση είναι 10,5 ευρώ καθώς τότε είχε προσδιοριστεί στα 49,5 ευρώ για ένα μέσο νοικοκυριό…

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Σκρέκας, για κατανάλωση ρεύματος για τις πρώτες 150 KWh η στήριξη διαμορφώνεται στα 150 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

  • Για μηνιαία κατανάλωση από 151-300KWh, η επιδότηση υπολογίζεται στα 110 €/MWh από 120 ευρώ/KWh τον Ιανουάριο
  • Έτσι η μέση μηνιαία ενίσχυση για τα οικιακά τιμολόγια ανέρχεται σε 39 ευρώ

Όσον αφορά το Κοινωνικό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η επιδότηση ανά μεγαβατώρα θα διαμορφωθεί στα 170 ευρώ, από 180 ευρώ που ήταν τον προηγούμενο μήνα, για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες. Συνεπώς, η επιδότηση ανά νοικοκυριό θα αγγίξει τα 51 ευρώ.

Όπως είπε ο κ. Σκρέκας αμετάβλητες θα παραμείνουν οι επιδοτήσεις για τις επιχειρήσεις που θα επιδοτηθούν με 65 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.