Header Ads

Header ADS

KKE:Για την πρόταση μομφής σε βάρος της κυβέρνησης της ΝΔ



Το ΚΚΕ καταψηφίζει την κυβέρνηση της ΝΔ, όπως είχε κάνει και με όλες τις προηγούμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις, καταψηφίζοντας στο “πρόσωπό” τους την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή, την υγεία, το εισόδημα, τα εργασιακά δικαιώματα, συνολικά τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες, για να διασφαλίσει τα κέρδη των λίγων, τις επιλογές του σημερινού σάπιου κράτους και συστήματος.

Το κρίσιμο ζήτημα σήμερα είναι, όμως, η λαϊκή αγανάκτηση και η οργή που συσσωρεύεται να γίνει δύναμη πάλης, σύγκρουσης και ανατροπής. Αυτή είναι η διέξοδος για το λαό και όχι η αναζήτηση ίδιων επίδοξων “σωτήρων”, που θα συνεχίσουν το ίδιο αντιλαϊκό έργο από εκεί που το άφησε ο προηγούμενος, όπως συνέβη τόσες φορές στο παρελθόν.
Το ΚΚΕ θα αναδείξει στη συζήτηση στη Βουλή την ουσία αυτής της στρατηγικής, που υπηρετεί σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ και που σ’ όλα τα μέτωπα (πανδημία, ακρίβεια, φυσικές καταστροφές, εργασιακά, Ταμείο Ανάκαμψης, εξωτερική πολιτική κλπ), φορτώνει νέα βάρη στο λαό και τον οδηγεί σε νέες μεγάλες περιπέτειες και κινδύνους. Θα αναδείξει ταυτόχρονα και τις ευθύνες όλων των άλλων κομμάτων, ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ, που συμφωνούν και έχουν βάλει τη σφραγίδα τους σε αυτή την αντιλαϊκή στρατηγική, είτε από τη θέση της κυβέρνησης είτε από αυτή της αντιπολίτευσης.

11 σχόλια:

  1. Λες και ο σύριζα θέλει να ξεπλύνει τις πομπές της ΝΔ. Αλλά ο λαός δεν ξεχνάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Λένινιν το ξέρει αυτο που θα κανετε; Θα μου πειτε θα του το μαρτυρήσει ο ‘Συντροφος’ που 'χει κονέ και μιλάει με την μούμια του στο Κρεμλίνο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο τα αποχαρακτηρισμενα εγγραφα των Ρωσων:
    Μάρκος Βαφειάδης, αρχιστράτηγος του κομμουνιστικού ΔΣΕ ("ένα γελοίο άτομο που θα γινόταν Πρωθυπουργός" κατά τον Λεωνίδα Κύρκο) κατηγορούσε τον Ζαχαριάδη ότι κοιμόταν με την γυναίκα του, ζητώντας έμμεσα από τους Σοβιετικούς συντρόφους να παρέμβουν.

    Για να καταλάβετε με τι σημαντικά πράγματα ασχολείτο η Επανάστασις όσο έβαζε Έλληνες να σφάζονται μεταξύ τους….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι μαθαμε απο τα επισημα αρχεια της ΕΣΣΔ;
    -Ο Σταλιν εστελνε λεφτα και γερμανικα οπλα στο Ζαχαριαδη με σκοπο το διαμελισμο της χωρας
    -Ο Ζαχαριαδης στρατολογουσε με τη βία το 90% του «λαϊκου στρατου»
    - Ηταν τόσο «αυτόνομοι» που πηγαιναν στον Σταλιν μεχρι και για τα γκομενικα τους. Αυτά τα καθάρματα «τιμούμε» και τους δωσαμε και συνταξη αντιστασιακού. Αλλα οπως ειπε ο Churchill:
    “The truth is incontrovertible. Malice may attack it, ignorance may deride it, but in the end, there it is”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να εισαι γνήσιο τέκνο ή θαυμαστής του Γρίβα που έλεγε, έχουμε τρεις εχθρούς: Τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος, έλεγε, ήταν οι κομμουνιστές».

      Διαγραφή
    2. Ναι ειστε ο μεγαλύτερος κίνδυνος.

      Διαγραφή
    3. Ζητω ο Βασιλεύς κάτω τα κομμουνια

      Διαγραφή
    4. Στο αποδεικνυω παραπανω ποιος ηταν ο μεγαλυτερος κινδυνος….Κ βασικα οχι εγω,οι Συντροφοι απο το Κρεμλινο κ με αποδειξεις μαλιστα….

      Διαγραφή
  5. Όσο και να χύνεται το αντικομμουνιστικό σας δηλητήριο το ΕΑΜ ΕΛΑΣ σήκωσε όλο το βάρος της απελευθέρωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiSj-eK3JmC4F1N-LMAHnCoMensqsVHu7kmQeV6DsM7Flz5QTPFDVpc90yqTfZx5Ny7-oqYbUFdS0btvB_hCHU8NIbJ47IgJsk_hnYgGchApv68CDg-naUaFasu6NiQLew1WJLjc4Rguly-uI_fmLmq6PEgnzEP-UJTGKOHeT7lMexW87z5JRpmLnHU=s748

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σήμερα δεσπόζει η μυθολογία “αριστερής κοπής” και πρέπει να αποδομηθεί». Και καταβάλλουν φιλότιμη προσπάθεια για να φέρουν την πρόσφατη μας ιστορία στα μέτρα τους. Βαφτίζουν του ταγματασφαλίτες «χωρικούς εξοπλισμένους από τους Γερμανούς» και τίποτα παραπάνω. Σπεύδουν να μας ενημερώσουν ότι "δεν βοηθάει να κατανοήσουμε τι συνέβη χαρακτηρίζοντας τους χιλιάδες ανθρώπους που πήραν όπλα από τους Γερμανούς, προδότες" και χωρίζουν τους "περιστατικά ενόπλους¨ σε πέντε κατηγορίες: Στους «σωστούς ανθρώπους που μισούν τους Γερμανούς αλλά φοβούνται τον κομμουνιστικό μπαμπούλα», τους «χωρίς άλλη επιλογή», τους «πεινασμένους που βρήκαν στα Τάγματα ένα πιάτο φαΐ», τους «αλήτες» και «όσους είχαν ανοιχτούς λογαριασμούς με το ΕΑΜ και αναζητούσαν προστασία ή εκδίκηση».
    Ούτε χρηματοδότησή υπήρξε στα Τάγματα Ασφαλείας, από του Γερμανούς, ούτε εκπαίδευση τους, ούτε κοινές επιχειρήσεις υπό τις διαταγές των SS υπήρξαν, ούτε μπλόκα και επιτόπου εκτελέσεις στις συνοικίες της Αθήνας, τις πόλεις και τα χωριά,

    Εκτιμάτε ότι για τον Εμφύλιο δεν ευθύνεται η ακροδεξιά τρομοκρατία μετά τη Βάρκιζα, αλλά ανακαλύπτει «προϋπάρχουσα πρόθεση του ΚΚΕ να διεκδικήσει την εξουσία»,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.