Header Ads

Header ADS

Ιδού η εγκληματική οργάνωση, κύριε Πλιώτα - Αφήνουν την υπογραφή τους στους βανδαλισμούς οι νεοναζιστές

 


Αναδημοσιεύουμε από το eksegersi.gr: Την υπογραφή τους άφησαν οι νεοναζιστές στον τοίχο των γραφείων του ΚΚΕ στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, τη νύχτα στις 26 προς 27 Γενάρη (η φωτογραφία και όσες ακολουθούν είναι από το 902.gr).

Οι νεοναζιστές είχαν ζωγραφίσει τη σβάστικα στην είσοδο των γραφείων της ίδιας οργάνωσης του ΚΚΕ και τη νύχτα στις 16 προς 17 Γενάρη…



…και είχαν αφήσει την υπογραφή τους στην είσοδο των γραφείων του ΚΚΕ στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης τη νύχτα στις 17 προς 18 Γενάρη.


 

Στο μεταξύ, όπως αναφέρεται σε σημερινό ρεπορτάζ του 902.gr, οι νεοναζιστές που δρουν στα ΕΠΑΛ του Ευόσμου, ετοίμαζαν νέα επίθεση σε πρόσφυγα μαθητή. Μεταφέρουμε τα βασικά σημεία του δημοσιεύματος:

«Ανενόχλητες συνεχίζουν τις επιθέσεις τους σε Ελληνες και πρόσφυγες οι φασιστικές ομάδες που δρουν στα ΕΠΑΛ του Ευόσμου, με τις πλάτες των κρατικών μηχανισμών και της κυβέρνησης, του υπουργείου Παιδείας και των υπηρεσιών του.

Ατομα αυτών των ομάδων εμφανίστηκαν και πάλι προχτές έξω από το Διαπολιτισμικό Σχολείο Ευόσμου προετοιμάζοντας νέα επίθεση σε βάρος του πρόσφυγα μαθητή της Α’ Λυκείου που είχαν χτυπήσει πριν από τα Χριστούγεννα.

Την εγκληματική δράση αυτών των ομάδων κατήγγειλαν μιλώντας στον 902.gr και στον «Ριζοσπάστη» εκπαιδευτικός του συγκεκριμένου σχολείου αλλά και γονείς και ζητάνε επιτέλους να παρθούν μέτρα για να καθαρίσουν τα σχολεία από τις φασιστικές ομάδες που χτυπούν μαθητές Ελληνες και πρόσφυγες, τρομοκρατούν και εκφοβίζουν.

Στο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ευόσμου, μαζί με τους Ελληνες μαθητές, φοιτούν και περίπου 40 προσφυγόπουλα, από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, Κούρδοι από το Ιράκ, μετανάστες από τη Ρουμανία, την Αρμενία, κ.α.

Οπως περιγράφει εκπαιδευτικός του σχολείου, «μία βδομάδα πριν κλείσουν τα σχολεία για τις γιορτές των Χριστουγέννων, τον Δεκέμβρη του 2021, ένας μαθητής της Α’ Λυκείου, Κούρδος από το Ιράκ, δέχτηκε άγρια επίθεση από ομάδα περίπου 10 ατόμων την ώρα που περίμενε στη στάση, κοντά στο σχολείο του, το λεωφορείο που θα τον μετέφερε μαζί με τους άλλους μαθητές στη δομή προσφύγων στα Διαβατά, όπου διέμενε. Τον χτύπησαν με σιδερογροθιά, του έσπασαν τα γυαλιά, του έσχισαν το αυτί. Αλλοι είχαν καλυμμένα χαρακτηριστικά και άλλοι όχι. Η επίθεση έγινε από 8 – 10 άτομα από τα ΕΠΑΛ, που μάλιστα λίγη ώρα πριν από την επίθεση είχαν μπει μέσα στο σχολείο και μας είπαν ότι είναι παλιοί μας μαθητές.

Το παιδί επί ένα μήνα δεν εμφανίστηκε στο σχολείο γιατί φοβήθηκε το ίδιο και φυσικά και οι γονείς του. Μετά από αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις ότι δεν πρέπει να φοβούνται, το παιδί επανήλθε στο σχολείο προχτές. Την ίδια μέρα ξαναεμφανίστηκαν τα παιδιά από τα ΕΠΑΛ. Αυτήν τη φορά ήταν 5 άτομα. Η συνοδός των προσφυγόπουλων, τους άκουσε να λένε στο τηλέφωνο “ελάτε, θα ρίξουμε ξύλο”. Φοβήθηκε, μας φώναξε και πήγαμε τα προσφυγόπουλα συνοδεία μέχρι το λεωφορείο. Αυτή η επίθεση αποτράπηκε. Ομως, το παιδί τρομοκρατήθηκε και οι γονείς είπαν ότι δεν θα το ξαναστείλουν στο σχολείο. Σήμερα (σ.σ. χτες) δεν ήρθαν στο σχολείο και οι άλλοι μαθητές Κούρδοι από το Ιράκ που διαμένουν στη δομή των Διαβατών, γιατί οι γονείς φοβήθηκαν για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών τους.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τη συντονίστρια της δομής και τον διευθυντή του Λυκείου αναζητούμε τρόπους για να διασφαλιστεί η προστασία των μαθητών μας. Και φυσικά να ενημερωθούν όλοι οι αρμόδιοι».

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την πρώτη επίθεση είχαν ενημερωθεί τόσο η συντονίστρια Εκπαίδευσης της δομής όσο και ο διευθυντής του σχολείου για την εμπλοκή των μαθητών, αλλά και η αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Οπως είναι γνωστό, μετά από παραγγελίες του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειου Πλιώτα, αυτή την περίοδο διεξάγονται τουλάχιστον δύο προκαταρκτικές εξετάσεις για τη δράση των νεοναζιστών. Η πρώτη μετά από αναφορά του συντάκτη του ΚΟΝΤΡΑ-eksegersi.gr Γεράσιμου Λιόντου, για την ανεμπόδιστη λειτουργία των γραφείων και των ιστοσελίδων της ΧΑ και των παραφυάδων της, και η δεύτερη μετά τις επιθέσεις νεοναζιστών στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και Ευόσμου της Θεσσαλονίκης και σε εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ στο Ηράκλειο Αττικής, με αντικείμενο την ύπαρξη και λειτουργία εγκληματικής οργάνωσης.

Η δεύτερη παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα, όμως κινείται με ρυθμούς χελώνας, όπως και η πρώτη. Το λέμε μετά λόγου γνώσεως, διότι συντάκτες του ΚΟΝΤΡΑ-eksegersi.gr έχουν κληθεί και έχουν καταθέσει ως μάρτυρες και στη μία και στην άλλη περίπτωση. Η Ασφάλεια, στην οποία ανατέθηκε από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών η διεξαγωγή της προκαταρκτικής εξέτασης, απλά συγκεντρώνει καταθέσεις!

Οι δικοί μας συντάκτες κατέθεσαν όγκο υλικών, που αποδεικνύουν ότι τα νεοναζιστικά μορφώματα συνεχίζουν κανονικά τη δράση τους, που δεν μπορεί παρά να είναι εγκληματική, γιατί ο νεοναζισμός είναι σύμφυτος με το έγκλημα, δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς αυτό. Ολες οι επιθέσεις που γίνονται, από τις βίαιες-ταγματοεφοδίτικες όπως στη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο Αττικής, μέχρι τους νυχτερινούς βανδαλισμούς όπως στα γραφεία του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη, έχουν όλα τα χαρακτηριστικά του επιχειρησιακού modus operandi της ΧΑ, αλλά και του πολιτικού modus operandi των νεοναζιστών.

Οι επιθέσεις γίνονται από οργανωμένες ομάδες, που χαρακτηρίζονται από στρατιωτική πειθαρχία, διαθέτουν «πολεμοφόδια», έχουν επικεφαλής.

Οι επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη προαναγγέλθηκαν εμμέσως από τον έγκλειστο Μιχαλολιάκο. Μετά την πραγματοποίησή τους, υιοθετήθηκαν από το ΜΕΤΩΠΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ και τη ΧΑ στη Θεσσαλονίκη. Ασθμαίνοντες έσπευσαν να χαιρετίσουν οι Κασιδιάρης και Λαγός. Ο Μιχαλολιάκος από τη φυλακή έστειλε μετά το μήνυμα «Η Χρυσή Αυγή δεν τελείωσε». Στη συνέχεια, μετά τον πολιτικό και δημοσιογραφικό πόλεμο που ξέσπασε, άρχισαν να παριστάνουν τους αθώους, να διαμαρτύρονται ότι τους συκοφαντούν κτλ.

Είναι το κλασικό πολιτικό modus operandi, που έχει διδάξει εδώ και πολλά χρόνια ο Μιχαλολιάκος και το οποίο επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί και στο χειρισμό των σοβαρών εγκλημάτων που απασχόλησαν τη δίκη της ΧΑ: «Ο Ρουπακιάς μαχαίρωσε τον Φύσσα για τα… ποδοσφαιρικά και ήταν (ο Ρουπακιάς) ένας απλός υποστηρικτής της ΧΑ». «Αυτοί που δολοφόνησαν τον Σαχζάτ Λουκμάν ήταν άσχετοι με τη ΧΑ»! «Αυτοί που επιτέθηκαν στα μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ ήταν… συνδικαλιστές αντίπαλης παράταξης». Και πάει λέγοντας.

Επίσης, η εμφάνιση ταγμάτων εφόδου όπως η Pro Patria, που επιτέθηκε στην εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ στο Ηράκλειο Αττικής, επιβεβαιώνει μια άλλη πλευρά του πολιτικού modus operandi των νεοναζιστών. Αυτή της εμφάνισης δήθεν αυτόνομων παρακλαδιών, τα οποία όμως επικοινωνούν ως συγκοινωνούντα δοχεία με τον κεντρικό πυρήνα.

Οι βανδαλισμοί των γραφείων του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη εντάσσονται καθαρά σ’ αυτό το πλαίσιο. Πρέπει κάποιος να είναι πολιτικά τυφλός για να μην το βλέπει. Οι νεοναζιστές «δοκιμάζουν τα πατήματά τους», όπως λένε για τους ποδοσφαιριστές που επιστρέφουν από τραυματισμό.

Η επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου, με κλασικές νεοναζιστικές επιθέσεις, δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά κάποιων… θερμόαιμων ακροδεξιών, αλλά οργανωμένες εγκληματικές επιθέσεις της εγκληματικής οργάνωσης, όπως συνέβαινε και στο παρελθόν. Τώρα, αφήνουν και την υπογραφή τους όπως έκαναν στα γραφεία του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη.

Οι αντιφασίστες δημοσιογράφοι δεν έχουν «εσωτερική πληροφόρηση», γιατί δεν ανήκουν σε αστυνομική υπηρεσία. Οι αστυνομικές υπηρεσίες, όμως, έχουν στη διάθεσή τους όλα τα μέσα προκειμένου να διαπιστώσουν και να τεκμηριώσουν τη λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης. Εάν θέλουν, φυσικά, γιατί αποτελεί κοινή πεποίθηση στο αντιφασιστικό κίνημα ότι στο παρελθόν δεν ήθελαν (έχουν υπάρξει δημοσιεύματα ακόμη και στον αστικό Τύπο, όπως του γνωστού Β. Λαμπρόπουλου στο «Βήμα»).

Η ΧΑ και οι παραφυάδες της δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. Τους ξέρουν έναν προς έναν, και τους λίγους που βρίσκονται στη φυλακή και τους πολλούς που βρίσκονται έξω. Ακόμα και τους νεαρούς που ενδεχομένως εντάχθηκαν πρόσφατα στα νεοναζιστικά μορφώματα. Σε κάθε γειτονιά το Τμήμα Ασφάλειας γνωρίζει τα πάντα για αυτόν τον χώρο, μέσω των χαφιέδων του.

Υπάρχουν τηλεφωνικές επικοινωνίες και κάθε είδους επαφές οι οποίες θα μπορούσαν να αναζητηθούν και να βρεθούν, όπως συνέβη σε ένα κάποιο βαθμό και στο πλαίσιο των προανακριτικών διαδικασιών για τη δίκη της ΧΑ. Αμα θέλει, ο αστυνομικός μηχανισμός ξέρει καλύτερα από εμάς πώς να κινηθεί. Δεν κινείται, όμως. Οι καταθέσεις αντιφασιστών, στο πλαίσιο των προκαταρκτικών εξετάσεων που έχει διατάξει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, θα έπρεπε να είναι το έναυσμα για την αστυνομική έρευνα. Οχι να μαζεύονται αυτές με μια διαδικασία ρουτίνας, για να πάει μετά η υπόθεση στο αρχείο «ελλείψει αποδείξεων» και να δημιουργηθεί το άλλοθι ότι οι διωκτικοί μηχανισμοί «έκαναν ό,τι μπορούσαν». Με τόσες δεκαετίες στο δικαστικό σώμα, ο κ. Πλιώτας τα γνωρίζει αυτά πολύ καλά. Αν όντως υπάρχει βούληση από πλευράς διωκτικών μηχανισμών να χτυπηθούν τα εγκληματικά ναζιστικά μορφώματα, υπάρχει τρόπος. Δεν φαίνεται να υπάρχει όμως…

.bloko.gr

5 σχόλια:

  1. Είναι να μην πάρουν θάρρος βλέποντας να βγαίνουν ένας ένας όλα τα φασιστικά σκουπίδια από τις φυλακές με τις ευλογίες της ΝΔ. Αλλά βλέπεις είναι πολλά τα ψηφαλακια. Όμως ο λαός τους περιμένει και ετοιμάζει νέα Πηγάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 45% θα παρει η νδ με αυτα που κανετε

      Διαγραφή
    2. Πρεπει να πας να δεις την ΑΣΟΕ μαλλον,να δεις τα συντροφια τι εχουν κανει στην εισοδο της αλλα κ στους εσωτ. χωρους..Απλα αξιζει, για να καταλαβεις ποσο εγκεφαλικα νεκροι εισαστε…

      Διαγραφή
    3. Μπορείς να μου πεις πόσες φορές αριστεροί νεολαίοι προπηλακισαν μαθητές στα καλά καθούμενα γιατί δεν τους άρεσε η θρησκεία και η καταγωγή τους

      Διαγραφή
  2. Μπορω να σου απαντησω με μια ερωτηση:Οι ‘νεολαιοι’ του ΠΑΜΕ,γιατι στις σημαιες τους εχουν τσαποστυλιαρα αντι για απλα κονταρια;Για να μην τους πεφτουν οι σημαιες η για να ξυνουν τις ψειρες κ τις κονιδες στα ακουρευτα κεφαλια τους;;Σημειωσε ακομα οτι καθε λογης τραμπουκισμος κ βανδαλισμος σε ξενη περιουσια γινετε απο τους ιδιους κ δεν αμφιβαλει κανεις περ αυτου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.