Header Ads

Header ADS

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ:«Καταγγελία συναδελφου....»

 


«Καταγγελία συναδελφου....»

Μου τηλεφώνησε πριν λίγο συνάδελφος (έχω τα στοιχεία της) από το κέντρο των Αθηνών και μου είπε ότι σήμερα το πρωί έξω από το φαρμακείο του, την περίμενε ένας άνθρωπος που όπως της είπε ήταν από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και της έδωσε ένα κουτί που περιείχε μέσα self test.
Η συνάδερφός τον ρώτησε αν υπάρχει συνοδευτικό έγγραφο (τιμολόγιο ή δελτίο αποστολης) για την παράδοση αυτών των τεστ, αφού μέχρι σήμερα η αλυσίδα εφοδιασμού ήταν αποκλειστικά και μόνο από τις φαρμακαποθήκες και πάντα με συνοδευτικό έγγραφο.
Της έδωσε τότε μια σελίδα Τ4 πάνω στην οποία της ζήτησε να αναγράψει τον αριθμό των τεστ που περιείχε το κουτί, να τα παραλάβει και να το υπογράψει. Κανένα επίσημο έγγραφο δεν δικαιολογούσε τον εφοδιασμό αυτό, ούτε καν υπήρχε στην ηλεκτρονικη σελίδα παραλαβής το φαρμακείο.
Φυσικά αρνήθηκε την παραλαβή.
Αν τελικά ο τρόπος αυτός παράδοσης των self test στα φαρμακεία αποτελεί μια νέα μορφή διακίνησης τους, χωρίς επίσημο έγγραφο παρόλο που είναι κρατικό είδος, αποτελεί ταυτόχρονα και μια πράξη η οποία σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις δεν είναι σύννομη, αλλά πρόχειρη και υποδηλώνει την αγωνία να συγκαλυφθεί όπως όπως μια παράλειψη εις βάρος μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού.
Οπωσδήποτε το κρατος μπορεί να λειτουργεί όπως νομίζει σε καταστάσεις δύσκολες και ειδικά όταν αυτές αφορούν την δημόσια υγεία, αλλά δεν μπορεί να παρακάμπτει νόμιμες διαδικασίες οι οποίες φέρνουν σε αμηχανία λειτουργούς της δημόσιας υγείας όως είναι οι φαρμακοποιοί.

1 σχόλιο:

  1. Αν υπαρχουν στοιχεια,στον εισαγγελεα να τα στειλει…Αλλα λασπη στον ανεμιστηρα….

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.