Header Ads

Header ADS

ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ ...ΤΟ ΓΕΝΝΟΣ ΒΙΑΡΟΠΟΥΛΟΥ !!!


Γράφει ο

Epaminondas Stamatis

ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ ...ΤΟ ΓΕΝΝΟΣ ΒΙΑΡΟΠΟΥΛΟΥ !!!!!!!!!

Χθες το βράδυ παρακολούθησα για δεύτερη φορά την πολύ καλή εκπομπή της ΕΡΤ1 ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ " με την Μαρία Φαραντούρη και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη .....'Ηταν για μένα -και για πολλούς άλλους πιστεύω - ένα βάλσαμο ψυχής ,αφού η ανθρώπινη και Καλλιτεχνική απώλεια του ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΙΚΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ 'εχει αφήσει ένα τεράστιο δυσαναπλήρωτο πολιτιστικό και καλλιτεχνικό κενό στην μουσική Ιστορία της Χώρας και όχι μόνο.

Είναι κοινό μυστικό ..ότι η μεγαλειώδης αυτή Μουσική Περίοδος και οι Δημιουργοί της-μεταξύ των οποίων και το δίδυμο Θεοδωράκης -Φαραντούρη- εκτός από Παγκόσμια εμβέλεια ,αποδοχή και θαυμασμό προσδίδουν στην ''Μουσική Τέχνη τους'' Ιστορικές και Εθνικές διαστάσεις .

Η Μαρία Φαραντούρη πιστοποίησε για μια ακόμη φορά με τη μαγευτική φωνή της ότι το σπουδαίο αυτό κεφάλαιο δεν έκλεισε ...αντίθετα συνεχίζει να βρίσκεται σε κορυφαίο επίπεδο και θα συνεχίζει να συντροφεύει τον Ελληνισμό σε όλο τον κόσμο..!!

Η παρουσία της Φαραντούρη καταλυτική ..μεγαλοπρεπής ,προσηνής ,ευδιάθετη, ελαφρώς συγκινημένη και μετριόφρων έχοντας πλήρη διαύγεια και γνώση για το μέγεθος των στοίχων και της Μουσικής που της έλαχε να τραγουδήσει απο τα 17 της χρόνια ..ακολούθησε αυτή η μεγαλειώδης πορεία μέσα από Χούντες και πολλές δυσκολίες. ..Κάποια στιγμή ζήτησε να σταματήσει η παρελθοντολογία όσο ένδοξη και αν είναι και εξέφρασε την αγωνία και το ενδιαφέρον της για τους νέους ανθρώπους ..

Αποκορύφωμα της συζήτησης η αγάπη της για τα Κύθηρα ...Στο άκουσμα της λέξης ...σήκωσε το κεφάλι προς τα πάνω και αναφώνησε..." ΩΩΩΩΩ!! ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ...ΤΟ ΙΕΡΟ ΝΗΣΙ .." με νοσταλγία και θαυμασμό .!!!.Χάρηκα πάρα πολύ γιαυτή την τιμητική σχέση, αφού όπως είπε η ίδια είναι κατά το ήμισυ Κυθήρεια από την πλευρά της μητέρας της Ελένης Βιαροπούλου...

Είναι από τις περιπτώσεις που ο θαυμασμός γίνεται διπλάσιος και η χαρά μας δεν κρύβεται...όπως και η περιουσία του νησιού σε ξεχωριστούς ανθρώπους ....!!!!

1 σχόλιο:

Από το Blogger.