Header Ads

Header ADS

2010:ΟΤΑΝ Η ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΕ ΤΟΝ Ν.ΜΑΖΙΩΤΗ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

 


Ν. ΜΑΖΙΩΤΗΣ Από τον Καλτεζά στα Κύθηρα


Το… ταξίδι στα Κύθηρα των στελεχών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είχε στόχο παρακολούθησης και δύο φίλους του ζεύγους Μαζιώτη- Ρούπα. Αυτό αναφέρουν κάτοικοι του νησιού, οι οποίοι εξακολουθούν να απορούν για τη συγκεκριμένη επιλογή καθώς, όπως ομολογούν, οι δύο άνδρες αποτελούν γνωστά μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στα Κύθηρα και δεν έχουν προκαλέσει ερωτήματα ποτέ και σε κανέναν. 


Για τον Νίκο Μαζιώτη βέβαια οι παρακολουθήσεις αποτελούσαν συχνό φαινόμενο, όπως κατά καιρούς κατήγγελλε σε επιστολές σε απογευματινή εφημερίδα.


Το… ταξίδι στα Κύθηρα των στελεχών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είχε στόχο παρακολούθησης και δύο φίλους του ζεύγους Μαζιώτη- Ρούπα. Αυτό αναφέρουν κάτοικοι του νησιού, οι οποίοι εξακολουθούν να απορούν για τη συγκεκριμένη επιλογή καθώς, όπως ομολογούν, οι δύο άνδρες αποτελούν γνωστά μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στα Κύθηρα και δεν έχουν προκαλέσει ερωτήματα ποτέ και σε κανέναν. Για τον Νίκο Μαζιώτη βέβαια οι παρακολουθήσεις αποτελούσαν συχνό φαινόμενο, όπως κατά καιρούς κατήγγελλε σε επιστολές σε απογευματινή εφημερίδα.

Εμπνευσή του για την είσοδό του στον αντιεξουσιαστικό χώρο ήταν η δολοφονία του Μιχάλη Καλτεζά το 1985. Τη δεκαετία του 1990 πέρασε από το εδώλιο του Στρατοδικείου καθώς δήλωνε αρνητής στράτευσης. Το 1994 συνελήφθη με άλλα 51 άτομα στην κατάληψη της ΑΣΟΕΕ, ενώ την επόμενη χρονιά βρισκόταν ανάμεσα στους «500» που είχαν καταλάβει το Πολυτεχνείο. Και για τις δύο αυτές ενέργειές του καταδικάστησε σε φυλάκιση με αναστολή.

Το 1998 συνελήφθη για την τοποθέτηση βόμβας (δεν εξερράγη) στο υπουργείο Ανάπτυξης και καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξης. «Από τη φυλακή θα βγω με το κεφάλι ψηλά,αμετανόητος και πιο δυνατός»: αυτό διεκήρυττε τότε μέσα από την Α΄ Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού δηλώνοντας «κοινωνικός επαναστάτης».

Ο 40χρονος- και αδελφός ιερέα- δεν απαρνήθηκε τις πράξεις του. Το Εφετείο στο οποίο προσέφυγε δέχθηκε ότι, ακόμη και αν γινόταν έκρηξη της βόμβας, καμία ζωή δεν θα κινδύνευε και μείωσε την ποινή του, εξέλιξη που έβγαλε τον Μαζιώτη από τον Κορυδαλλό. Εκτοτε έχει προχωρήσει σε σωρεία καταγγελιών για παρακολούθησή του από την Αστυνομία και για βάναυση συμπεριφορά εκ μέρους της.

.tovima.gr

16 σχόλια:

  1. Αισθήματα έχω αδέρφικα για της ασφάλειας τα φτωχά λαγωνικα που με χιόνια και βροχές να με φυλάγουν έχουν διαταγές....που λέει και το τραγούδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμπνευσή του για την είσοδό του στον αντιεξουσιαστικό χώρο ήταν η δολοφονία του Μιχάλη Καλτεζά το 1985…..
    Simon:Εδω γελαμε!!!!Τρομοκρατης απο κουνια ηταν χωρις κανενα ενδοιασμο…Δηλαδη αν πεθαινε ο Πικασο,θα ζωγραφιζε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα γεγονοτα μιλανε απο μονα τους Σμαρδενκα,εκτος κ αν εθελοτυφλουμε ως προς αυτα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα γεγονοτα μιλανε απο μονα τους Σμαρδενκα,εκτος κ αν εθελοτυφλουμε ως προς αυτα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν θεωρείς ότι ένα παιδί σε ηλικία 14 χρόνων (θάνατος Καλτεζά)δεν μπορεί να έχει αποκτήσει ιδεολογική άποψη.Τοτε κρίμα που δεν του κάνανε ευθανασία όταν γεννήθηκε αν ακολουθήσουμε την φιλοσοφία σου(τρομοκράτης από κούνια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τράβα στα αγαπημένα σου Σκόπια να τα πεις αυτά

      Διαγραφή
  6. Είσαι μεγάλο λαγωνικό και αδικεισαι στα κυθηρα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εχεις χασει εντελως το νημα των σχολιων μου…Για το Μαζιωτη μιλαω εξαρχης,ποτε για τον Καλτεζα….Διαβασε καλα, κ μιλαμε παλι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν ο Καλτεζάς (1985) δολοφονούνταν πισοπλατα από τον αστυνομικό Μελιστα ο Μαζιώτης(1971) ήταν 14 χρόνων.μεχρι εδώ δεν νομίζω να έχεις αντίρρηση.οποτε εσύ δεν μπορείς να καταλάβεις. Σε ποιον αναφέρεσαι σε τρομοκράτη από κούνια.

      Διαγραφή
  8. Κοιταξε να δεις,παραβατικο στοιχειο κ τρομοκρατης ηταν ο Μαζιωτης ,ειναι κ θα ειναι στο αιωνα τον απαντα…Τωρα φιλοσοφικες συζητησεις,για το αν ηταν απο κουνια η καποιος των μυησε στον «ενοπλο αγωνα» σαν εφηβο με αφηνει αδιαφορο.Ειναι εκει που του αξιζει κ δεν πιστευω να εχεις αντιρρηση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κοιταξε να δεις,παραβατικο στοιχειο κ τρομοκρατης ηταν ο Μαζιωτης ,ειναι κ θα ειναι στο αιωνα τον απαντα…Τωρα φιλοσοφικες συζητησεις,για το αν ηταν απο κουνια η καποιος των μυησε στον «ενοπλο αγωνα» σαν εφηβο με αφηνει αδιαφορο.Ειναι εκει που του αξιζει κ δεν πιστευω να εχεις αντιρρηση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλοσοφική κουβέντα εσύ άνοιξες και τώρα σε αφήνει αδιαφορο. για κοίτα το πρώτο σου σχόλιο.και μετά ξανά σκέψου τι γράφεις.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  10. Εσυ λεγε οτι θες κ γραφε οσα θελεις,ο κοσμος κρινει τι διαβαζει κ αντιλαμβανετε την σταση του καθενος….
    Οσον αφορα τον Μαζιωτη κ τον καθε τρομοκρατη,στο τελος καταληγει εκει που του αξιζει…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.