Header Ads

Header ADS

ΒΑΤΙΚΑ:Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ ΣΤΟ ΦΑΡΑΚΛΟ



Γράφει η κα Δέσποινα Βαγγελόγλου


ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΦΑΡΑΚΛΟ !

Πρώτη ημέρα του χρόνου αντήχησαν οι καμπάνες χαρμόσυνα στο μπαλκόνι των Βατίκων το όμορφο ηλιόλουστο χωριό Φαρακλό!

Σίγουρα οι μεγαλύτερες ενορίες του τόπου μας. προσδίδουν μια μεγαλοπρέπεια όταν τελείται η Θεία Λειτουργία ! Όταν όμως ηχεί η καμπάνα της εκκλησιάς ενός μικρού χωριού τότε το κάλεσμα γίνεται λαχτάρα να προσκυνήσεις και η μεγαλοπρέπεια μετουσιώνεται σε πλήρη κατάνυξη αρμονία και γαλήνη καθώς οι ψαλμωδίες κατακλύζουν το χωριό και φτάνουν μέχρι απέναντι στο Παραδείσι!

1 Ιανουαρίου 2022 και ο σεβαστός μας πατέρας Παναγιώτης Αρώνης δεν θα μπορούσε να μην βρεθεί τέτοια μέρα στο Φαρακλό που γνωρίζουμε πόσο αγαπά και πόσο προσπαθεί να βρίσκεται κοντά στο εκεί πιστούς !

Τέλεσε δοξολογία στην εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Φαρακλό και έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα παρουσία του προέδρου της κοινότητας Πέτρου Δεληγιάννη και πιστών.

Την βασιλόπιτα συνόδεψε μία τεντούρα (λικέρ) δια χειρός προέδρου που ομολογουμένως τιμήθηκε δεόντως από όλους τους παρευρισκομένους ανταλλάσοντας ευχές!!
Καλή χρονιά σε όλους και ιδιαίτερα σε κάθε Φαρακλιώτη που βρίσκεται μακριά ,με την ευχή του χρόνου τέτοιες ημέρες όλοι να ανταμώσουν στο χωριό τους!









Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.