Header Ads

Header ADS

Κυβερνητική υποχώρηση μετά τις αντιδράσεις: Τα rapid test γίνονται self -Αποκαθήλωση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής - Κ.Μητσοτάκης αποφασίζει, Κ.Μητσοτάκης διατάζει

Η κυβέρνηση μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που υπήρξαν από τους εμβολιασμένους και τους καταστηματάρχες της εστίασης φαίνεται να αλλάζει την απόφαση της για τα rapid test στους εμβολιασμένους. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το test της Πρωτοχρονιάς μετά από απόφαση του πρωθυπουργού θα είναι self, και μάλιστα διπλό και όχι rapid όπως ακουγόταν μέχρι πρότινος.

Μέχρι πριν λίγη ώρα, όλες οι πληροφορίες ήθελαν τους εμβολιασμένους να πρέπει να επιδεικνύουν rapid test στην περίπτωση που επιλέξουν να διασκεδάσουν σε κάποιο μαγαζί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό άλλαξε την... τελευταία στιγμή και οι αποφάσεις που πάρθηκαν δείχνουν... ανατροπή και self test. 

O Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε δεκτές τις εισηγήσεις των «ειδικών» για τη διενέργεια rapid test την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στους εμβολιασμένους που θα επισκέπτονταν κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης και αποφάσισε την πραγματοποίηση δύο δωρεάν self test. Μια απόφαση που φυσικά συνδέεται και με τα ποσοστά της ΝΔ που πέφτουν διαρκώς, καθώς ο πρωθυπουργός γνώριζε ότι εάν τελικά γίνει υποχρεωτικό το rapid test για τους εμβολιασμένους, τότε θα η κυβέρνηση της θα βάλει απέναντι της και τους εμβολιασμένους. 

Στο υπουργικό συμβούλιο που είναι σε εξέλιξη, ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση επισημαίνει ότι η κατάσταση με τη μετάλλαξη «Όμικρον» δημιουργεί νέα δεδομένα και είναι σημαντικό να υπάρξει αυξημένο testing την περίοδο των εορτών καθώς και αυστηροί έλεγχοι.

Αξίζει βεβαίως να σημειωθεί ότι ακόμα και με αυτό τον τρόπο οι εμβολιασμένοι θα πρέπει πλέον να κάνουν και αυτοί με τη σειρά τους τεστ, παρόλο που η κυβέρνηση τους είχε υποσχεθεί ελευθερία. 

Παράλληλα πρόκειται γι' ακόμη μια ομολογία από την κυβέρνηση ότι οι εμβολιασμένοι μολύνονται και μεταδίδουν κανονικά, παρόλα αυτά επειδή υπάκουσαν στις εντολές της κυβέρνησης δεν θα υποχρεούνται να πληρώσουν (προς το παρόν) τα τεστ τους. 

Είναι η δεύτερη ομολογία μέσα σε λίγες ημέρες ότι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού δεν έχουν καμία υγειονομική αξία, καθώς και για να ταξιδέψει κάποιος πλέον εκτός Ελλάδα χρειάζεται τεστ, ακόμα και εάν είναι εμβολιασμένος. 

«Δεν θα είναι Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά - Θα είναι Μεγάλη Παρασκευή»

Έντονες ήταν νωρίτερα οι αντιδράσεις των καταστηματαρχών της εστίασης, οι οποίοι μιλούσαν για καταστροφή. 

«Δεν θα είναι Χριστούγεννα για εμάς αλλά Μεγάλη Παρασκευή» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, ο οποίος έκανε λόγο για «ολική καταστροφή» των επιχειρήσεων.

Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι σε πρόσφατες έρευνες το 44% των επιχειρήσεων της εστίασης δήλωσαν ότι δεν είναι βιώσιμες. «Προέχει η δημόσια υγεία αλλά θα έπρεπε να είχαν ληφθεί αντισταθμιστικά μέτρα» είπε ο κ. Καββαθάς.

Όπως τόνισε «δεν μπορείς να μου μειώνεις κατά 50% τον δυνητικό αριθμό των επιχειρήσεων εστίασης, άρα να μου μειώνεις τον κύκλο εργασιών και να μην παίρνεις μέτρα».

«Με τρομοκρατεί το τι θα συμβεί τον Ιανουάριο που είναι ένας νεκρός μήνας» συνέχισε σε δραματικούς τόνους ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ. Σχολιάζοντας, δε, τις αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών για την επιστρεπτέα προκαταβολή, ο Γιώργος Καββαθάς είπε ότι «οι μεταθέσεις των υποχρεώσεων δεν λύνουν το πρόβλημα» ενώ τάχθηκε και κατά της νέας μείωσης της χωρητικότητας των εσωτερικών χώρων λέγοντας ότι «δεν είναι μέτρο αυτό».

.pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.