Header Ads

Header ADS

Νίνα Γ. Κασιμάτη:21 Δεκεμβρίου 2021 ξεπεράσαμε τους 20.000 νεκρούς από COVID-19 και ζούμε τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου και για αυτόν τον λόγο.

21 Δεκεμβρίου 2021 ξεπεράσαμε τους 20.000 νεκρούς από COVID-19 και ζούμε τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου και για αυτόν τον λόγο. Γιατί πόσοι από αυτούς τους συμπολίτες μας θα μπορούσαν να είχαν σωθεί αν είχε ενισχυθεί το ΕΣΥ, αν υπήρχε επαρκής αριθμός ΜΕΘ, αν είχαν προσληφθεί γιατροί και νοσηλευτές, αν είχαν ληφθεί μέτρα για ευρεία και δωρεάν ιχνηλάτηση, για αραίωση των σχολικών τάξεων, για πύκνωση των δρομολογίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αν κυλούσε ομαλά το εμβολιαστικό πρόγραμμα, αν γίνονταν ουσιαστικοί έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας, αν, αν, αν.... Αλλά δυστυχώς με το «αν» δεν ξεγράφεται η Ιστορία.

Κατά την πρόσφατη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2022, απευθυνόμενη προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη, είπα ότι
εξαιτίας τους «το 2021 μοιάζει για την Ελλάδα το ταξίδι μιας μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα. Είστε η νύχτα, γίνατε η νύχτα!».
Η μεταφορά μου επιβεβαιώθηκε με σημαδιακό τρόπο, όμως δεν πρέπει να χάνουμε την ελπίδα μας. Η πιο σκοτεινή ώρα είναι πριν την αυγή. Ας κάνουμε όσα είναι στο χέρι μας, ατομικά και συλλογικά. Να αυτοπροστατευθούμε με τον εμβολιασμό και να τηρήσουμε εκεί που μπορούμε τις αποστάσεις. Να είμαστε αλληλέγγυοι και να κινητοποιηθούμε για την καταψήφιση της κυβέρνησης των ενόχων όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.