Header Ads

Header ADS

Υποθέσεις ναρκωτικών «ξεσκεπάστηκαν» σε Μάνη κι Ευρώτα



Συνολικά επτά συλλήψεις μετά από εκτεταμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ - Από κάνναβη και ηρωίνη μέχρι όπλα τα ευρήματα των Αρχών

Μπαράζ συλλήψεων για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών υπήρξε το διήμερο 14-15/12 σε περιοχές των Δήμων Αν. Μάνης κι Ευρώτα στη Λακωνία, μετά από οργανωμένη αστυνομική επέμβαση με την ευρεία συμμετοχή επτά υπηρεσιών της ΕΛΑΣ.

Συγκεκριμένα, τις πρωινές και απογευματινές ώρες της Πέμπτης 15/12, στην ευρύτερη περιοχή της Αρεόπολης συνελήφθησαν τέσσερα άτομα: Δύο Έλληνες, ηλικίας 42 και 47 ετών, και δύο αλλοδαποί από Ιράν και Αλβανία, ηλικίας 40 και 37 ετών, αντίστοιχα. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Η δράση των συγκεκριμένων ατόμων «ξηλώθηκε» ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, του Τμήματος Τροχαίας Σπάρτης, του Αστυνομικού Σταθμού Μονεμβασιάς, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙΑΣ) Λακωνίας  και τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

16.12.2021 lakwnia narkwtikaΕιδικότερα, από την αστυνομική προανάκριση που διεξήχθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, προέκυψε ότι οι τέσσερις παραπάνω συλληφθέντες δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Ακολούθησαν έρευνες σε οικίες των δραστών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:

Στην οικία του 42χρονου:
• ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 12,2 γραμμαρίων
• μεταλλική βαλίστρα μετά σκοπευτικής διόπτρας
• κυνηγετικό όπλο
• 2 κινητά τηλέφωνα
Στην οικία του 47χρονου:
• ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 472 γραμμαρίων,
• κυνηγετικό όπλο
• κινητό τηλέφωνο
Στις οικίες του 40χρονου και του 37χρονου:
• μικροποσότητες κάνναβης
• 2 κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης.

Η έρευνα καθ’ οδόν έβγαλε
«λαβράκι» στον Ευρώτα
Στη «φάκα» αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Λακωνίας έπεσαν το βράδυ της Τρίτης 14/12, δύο αλλοδαποί στη Γλυκόβρυση Δ. Ευρώτα. Πρόκειται για δύο άτομα από Πακιστάν και Βουλγαρία, ηλικίας 22 και 29 ετών, αντίστοιχα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο αλλοδαποί, όπου βρέθηκαν να κατέχουν ποσότητες κάνναβης και κατεργασμένης κάνναβης (τύπου σοκολάτας), συνολικού βάρους 11,85 και 6 γραμμαρίων, καθώς και μία ζυγαριά ακριβείας, τα οποία κατασχέθηκαν.

Κατά την εξέλιξη της αστυνομικής προανάκρισης, ακολούθησε έρευνα σε εγκαταλελειμμένο κτίριο της περιοχής, όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας 35χρονος αλλοδαπός από το Πακιστάν, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• ποσότητες κατεργασμένης κάνναβης (τύπου σοκολάτας) συνολικού βάρους 141,15 γραμμαρίων
• ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 107,9 γραμμαρίων
• ποσότητες ηρωίνης συνολικού βάρους 41,8 γραμμαρίων

Τέλος, στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 890 ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα και το ανωτέρω όχημα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα.

16.12.2021 lakonia narkwtika syllipseis

lakonikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.