Header Ads

Header ADS

Η Απάντησή μου στο Δελτίο Τύπου τού Αυτόχθονα Αντιδημάρχου Βοιών σχετικά με τα υπό Κατάρρευση Έργα στη Νεάπολη Βοιών

 


5 Δεκεμβρίου 2021

----------------------
Αποτελεί μέγιστη τιμή για εμένα, η έκδοση επίσημου Δελτίου Τύπου εκ μέρους του Δήμου Μονεμβασίας για το πρόσωπό μου στα πλαίσια της τακτικής του Δημάρχου «Βαράω για να μην τις φάω».
Τα λίγα χρόνια που κατοικώ στην περιοχή των Βατίκων (6 στο σύνολο, αν μου το επιτρέπει η Δημοτική Αρχή), ήταν αρκετά για να διαπιστώσω τον τρόπο με τον οποίο «συντηρούνται» ορισμένοι τα τελευταία 10 χρόνια στην εξουσία του ενιαίου Δήμου Μονεμβασίας.
Ήταν επίσης αρκετά, για να γνωρίζω ως φαίνεται, πολύ καλύτερα από τους επί δεκαετία διαχειριστές του τόπου μας, τι κρύβεται πίσω από την κατάρρευση των λίγων έργων που τους ανήκουν αφού όλα τα υπόλοιπα έργα στην περιοχή μας, τα «λυμαίνονται» από την Περιφέρεια Πελοποννήσου - πρώην (Πέτρου Τατούλη) και νυν (Παναγιώτη Νίκα).
Διαθέτω επίσης, με βεβαιότητα, καλύτερη γνώση των καιρικών συνθηκών της περιοχής των Βατίκων, αν επίσης φυσικά μου επιτρέπουν ως «ιδιοκτήτες» των πάντων στον Δήμο, να παρακολουθώ επίσημους Μετεωρολογικούς Σταθμούς συνεργαζόμενους με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Στον πίνακα που παραθέτω, έχω καταγράψει τις αντίστοιχες περιπτώσεις καιρικών συνθηκών στο παρελθόν (2008-2021), όπου αποδεικνύεται ξεκάθαρα πως έχουν υπάρξει και χειρότερες μέρες και μάλιστα με επαναλαμβανόμενα φαινόμενα, όπου το παραλιακό μέτωπο της Νεάπολης έμεινε άθικτο!
Παρατήρησα, ακόμα, διαβάζοντας το κείμενο ότι ο Αντιδήμαρχος ΔΕΝ γνωρίζει πόσα χρήματα κόστισαν όλα αυτά τα «γεφύρια της Άρτας» εντός της Δημοτικής Ενότητας (Δ.Ε.) Βοιών αφού έχει εντέχνως αποφύγει να αναφέρει έστω και ένα ποσό! Θα τον ενημερώσω λοιπόν, εγώ, που τα γνωρίζω και τα θυμάμαι.
350.000 Ευρώ έκτακτη Κρατική χρηματοδότηση για το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ που παρέμεινε ανενεργό για περισσότερο από δυόμιση (2,5) χρόνια! Το γήπεδο κατέρρευσε το 2018 και αποκαταστάθηκε μόλις τον Σεπτέμβριο 2021 με τη βοήθεια του «εκτρώματος» που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην παραλία της Νεάπολης (τεράστιες πέτρες πεταμένες στη θάλασσα). Ποια άραγε μελέτη συμπεριέλαβε κάτι τόσο απωθητικό!
Δεν φτάνει όμως μόνο η αμνησία του Αντιδημάρχου για τα χρήματα! Δύο χρόνια πριν, το 2016, το ίδιο γήπεδο είχε ξανακαταρρεύσει και η αποκατάστασή του είχε εκτάκτως τότε χρηματοδοτηθεί από το Κράτος με το ποσό των 100.000 Ευρώ (ίσως περισσότερα)! Ας αναλογιστούν λοιπόν, οι Δημότες, αν μπορεί να κοστίζει σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ το αποτέλεσμα των εν λόγω απευθείας αναθέσεων στο γήπεδο!
Για την άλλη πλευρά της παραλίας δεν θα αναφερθώ γιατί έχουμε όλοι μάτια και βλέπουμε. Τα δε αντίστοιχα ποσά σε χιλιάδες ευρώ απευθείας αναθέσεων, δεν είμαι σε θέση να τα δημοσιοποιήσω αφού ΟΥΔΕΠΟΤΕ έλαβε απάντηση η αντιπολίτευση στις κατά καιρούς σχετικές ερωτήσεις.
Μένει, λοιπόν, αύριο, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021, να μου παραδοθούν ΆΜΕΣΑ και εντός της ημέρας, αντίγραφα των πολλών μελετών που επικαλείται ο Αντιδήμαρχος Βοιών στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ώστε να διαπιστώσω τις ευθύνες του μελετητή για ένα έργο που κατέρρευσε με την ταχύτητα του φωτός. Φρονώ ότι η παράδοση θα είναι άμεση και δεν θα έχει την τύχη τού προ διετίας αιτήματός μου για τις μελέτες σχετικά με τα έργα των 6.000.000 ευρώ που πήραν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη μεγάλη πυρκαγιά του 2015, οι οποίες ΔΕΝ μου έχουν ακόμα παραδοθεί.
Σχετικά με το παράδοξο πλέον αφήγημα των δήθεν καταγγελιών εκ μέρους μου, δημοσιεύω στην εικόνα, σχετικούς συγκριτικούς πίνακες με τα «Έργα και τις Ημέρες» της Δημοτικής Αρχής εναντίον μου και εναντίον συναδέλφων της παράταξης του Παναγιώτη Νικολινάκου, ώστε να τους διευκολύνω να ξεκαθαρίσουν τη σύγχυση στην οποία βρίσκονται και παράλληλα, να διαπιστώσουν οι Δημότες την πολιτική χροιά τού Δημάρχου και ορισμένων εκ των συνεργατών του.
Τέλος θα ήθελα να κάνω ως «ξένη» στα Βάτικα, αναφορά σε αυτούς που σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Βοιών, δήθεν τοποθετήθηκαν από την κοινωνία στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Αυτοί λοιπόν οι προκάτοχοί του, κληροδότησαν στον νέο Δήμο Μονεμβασίας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αποθεματικό σε μετρητά, δεκάδες έτοιμες μελέτες έργων, το μεγαλύτερο ποσοστό σε υπαλλήλους στον Δήμο μας, τις περισσότερες κοινωνικές δομές, πολιτιστικό και πνευματικό πλούτο, Λιμάνι, Υγιέστατο Οργανωμένο Λιμενικό Ταμείο, Υγιέστατη Κοινωφελή Επιχείρηση και τόσα άλλα που δεν δύναται να αναφερθούν σε ένα κείμενο.
Την ίδια στιγμή, ο νυν Επικεφαλής του Δήμου κληροδότησε στον νέο Δήμο Μονεμβασίας, τραπεζικά δάνεια του πρώην Δήμου Ασωπού, μηδενικές κοινωνικές δομές και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στον Ασωπό, που «ολοκληρώθηκε» σχεδόν ημιτελές το έτος (2015!!), δηλαδή χρειάστηκαν περισσότερο από 13 χρόνια και το κόστος του έχει ξεπεράσει το 1.700.000 Ευρώ με χρήματα από το τότε ΕΣΠΑ. Και ακόμα το πληρώνουμε!
Αν λοιπόν, ο Επικεφαλής του Δήμου αποποιείται των ευθυνών του για την κατάντια του Δήμου μας τα τελευταία 10 χρόνια και αν για όλα τού φταίει ο κακός μας ο καιρός και τα φύκια, τότε κινδυνεύει να θεωρηθεί απλώς «γκαντέμης».
Όσο για τα συνήθη ρατσιστικά σχόλια του Αντιδημάρχου Βοιών, τα αντιπαρέρχομαι με αξιοπρέπεια και του δηλώνω για πολλοστή φορά ότι, θα συνεχίσω αδιάκοπα να αγωνίζομαι ώστε να απαλλαγεί ο τόπος από τις τακτικές του.
Θεοδούλη Σπυριδάκου
Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Μονεμβασίας Λακωνίας




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.