Header Ads

Header ADS

Κάτω τα Χέρια από τους Πυροσβέστες…Έδωσαν μάχες που δεν ξέρεις!

 Πολλά ακούστηκαν και ακούγονται αφού έχει κάτσει πλέον ο καπνός της φωτιάς στη Μάνη αλλά και σε άλλες περιοχές.

Μέσα στις κραυγές πολλοί είναι εκείνοι που συμπαρασύρουν και τους Πυροσβέστες που έδωσαν την δική τους μεγάλη μάχη τόσες μέρες στα πύρινα μέτωπα. Η οργή ξεσπά από τα χείλη πολλών που θέλουν να βάλουν στον ίδιο ασκό τους πάντες. Την πολιτική ηγεσία, την αυτοδιοίκηση, τις Αρχές την Πυροσβεστική. Όχι φίλε μου δεν είναι έτσι. Ζούμε στην εποχή της ισοπέδωσης. Ζούμε στην εποχή του διαδικτυακού bullying. Στην εποχή των παραφρόνων. Πετάμε ένα σχόλιο από τον καναπέ μας σαν λάσπη στον ανεμιστήρα χωρίς να ξέρουμε. Για τις εντυπώσεις πολλές φορές.

Πολλά σχόλια και από πολλούς που δεν έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους εδώ. Την Μάνη την ξέρουν μόνο από τα βιβλία της Ιστορίας. Μόνο οι κάτοικοι μπορούν να μιλούν μόνο όσοι ξέρουν και έζησαν τον εφιάλτη.

Έλα να σου πω να ξέρεις λοιπόν.

Η Πυροσβεστική ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή. Και ήταν εκεί επίσης πριν ακόμα ξεσπάσει το κακό. Όλο το καλοκαίρι. Όλη την περίοδο του καύσωνα. Φύλαγαν πυροφυλάκια. Φύλαγαν βάρδιες. Δεν θέλουν Μπράβο. Έκαναν την δουλειά τους.

Και όταν ξέσπασε στα ψηλά βουνά της Μάνης η φωτιά ήταν εκεί. Έφτασαν πρώτοι και έπεσαν με τα μούτρα. Εκεί που δεν πάει καν αυτοκίνητο. Μέσα σε λόγγους και ρεματιές. Ήθελαν εναέρια βοήθεια που δεν έφτασε όταν έπρεπε. Στα βουνά τα εναέρια μόνο μπορούν να σώσουν την κατάσταση. Τα οχήματα είχαν ως μέλημα να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές και να φυλάξουν μέσα στους οικισμούς.

Δεν τους βλέπατε στους κεντρικούς δρόμους γιατί ήταν μέσα στα χωριά και έσβηναν σπίτια. Στα απάτητα χωριά που ούτε καν ξέρεις ότι υπάρχουν. Πάλευαν για τις Περιουσίες των ανθρώπων. Ζώα και καλλιέργειες. Πολλές μικρές ιστορίες έχεις να ακούσεις αλλά δεν θα τις ακούσεις γιατί έχεις βουλεμένα τα αυτιά και θέλεις να τα χώσεις να ξεσπάσεις. Γιατί θα πετάξεις… “Έλα μωρέ όλο το χρόνο κάθονται ας δουλέψουν και λίγο” “Που ήταν και δεν φαινόντουσαν” και πολλά ακόμα αεροθεωρήματα του καναπέ.

Οι Πυροσβέστες εκτελούν εντολές. Ακούνε τον προγραμματισμό. Πάνε εκεί που πρέπει για να κάνουν αυτό που ξέρουν. Αυτά που έμαθαν στην σχολή τους και στα χρόνια εμπειρίας. Δεν έμαθαν την φωτιά από την τηλεόραση και το facebook. Την ξέρουν. Την ζουν κάθε χρόνο. Και όταν δεν έχει φωτιά η περιοχή μας τους στέλνουν σε άλλες περιοχές για να συμβάλουν.

Δεν τους έβλεπες ήταν μέσα στον πόλεμο. Πολεμούν για σένα και για μένα. Για όλους. Εκείνη την ώρα δεν εργάζονται με το όρο της έννοιας εργασία. Δίνουν την ζωή τους. Μπορεί να μην γυρίσουν το βράδυ σπίτι τους έχοντας αφήσει την ζωή τους σε ένα μακρινό χωρίο. Σε κάθε νέα εστία ο κόσμος φώναζε που είναι η πυροσβεστική.

Πάμπολλες εστίες σε δεκάδες χιλιόμετρα πυρκαγιάς. Η δύναμη και τα οχήματα για το μέγεθος της Πυρκαγιάς στη Μάνη λίγα. Ταυτόχρονα τριπλάσιος αριθμός πυρκαγιών σε όλη την χώρα. Οι εντολές για προστασία κατοικημενών περιοχών οικισμών χωριών πόλεων συγκεκριμένες. Η φωτιά στη Μάνη μεγαλύτερη από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Καμία κεντρική στήριξη γιατί την ίδια ώρα το ίδιο σκηνικό σε πολλές περιοχές της χώρας. Δίπλα του μόνο οι κάτοικοι οι εθελοντές οι αγρότες με τα τρακτές και η συμβολή της Περιφέρειας και Δήμων.

Μην συγκρίνουμε τις Δυνάμεις Πυροσβεστικής των ξένων με τις ελληνικές. Είναι Άδικο!  Αν σου πω τις διαφορές μας σε όλα τα επαγγέλματα θα “κλαίμε” όλοι μαζι! Έχουν στήριξη μπατζετ υλικά οχήματα και πολλά ακόμα. Στην Ελλάδα μόνο περικοπές.

Δεν ζητούν από εμάς την επιβεβαίωση και το μπράβο. Το μπράβο τους το λαμβάνουν κάθε μέρα που βάζουν την στολή τους.

Ζητούν τον Σεβασμό μας και τον έχουν!

ΠΗΓΗ report24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.