Header Ads

Header ADS

ΚΥΡΙΑΚΗ ΖΑΡΠΑ ΤΡΙΜΗ:Έκθεση με θεματικές "Αναβίωση της Ταβέρνας του Μπάρμπα-Γιάννη Γερακίτη -Μανέα" και "ο Σιδεράς στην Ταβέρνα"

 Έκθεση με θεματικές "Αναβίωση της Ταβέρνας του Μπάρμπα-Γιάννη Γερακίτη -Μανέα" και "ο Σιδεράς στην Ταβέρνα"

Οι περισσότεροι γνωρίζετε ,ο,τι από 13/7/2021 αναβιώσαμε την παλαιά ταβέρνα του Μανέα.
Στο χώρο της φιλοξενήθηκε το σιδηρουργείο (εργαλεία) του κυρίου Μανώλη Παυλάκη .

Στις 19 /8 /2021 έγινε μια μικρή και σεμνή εκδήλωση για να τιμήσουμε τον κύριο Γιάννη και την Κυρία Βασιλική με το υπέροχο κατσικάκι στον ξυλόφουρνο, που η μεθυστική μυρωδιά του πλημμυριζε το στενό, καθε Κυριακή μετά το παζάρι .Μαζί τους τιμήσαμε ιτο πρωτοποριακό , πολυτάλαντο Μανώλη Παυλάκη (,σιδηρουργός, Επαιζε βιολί ,ζωγράφιζε , σχεδίαζε υπέροχα και κατασκεύασε το αυτοκίνητο "ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ" για όσους το προλάβατε .

Την ημέρα της εκδήλωσης η κυρία Μαρκεζίνη μας τίμησε με την προσφορά κάποιων εργαλειων που ανήκαν στον πατέρα της Αναστάσιο Καστρίσιο παλαιό και ικανότατο σιδηρουργό.

Ανθρωποι υπέροχοι, άνθρωποι του μόχθου, που έζησαν και δραστηριοποιήθηκαν ,αθόρυβα με ήθος και ευγένεια ,εργατικότητα και εντιμότητα . Το αποτύπωμα που χάραξαν είναι έντονο.Τόσο, που τους θυμόμαστε με νοσταλγία.
Ας μου επιτραπεί να χρησιμοποιήσω το "θυμόμαστε "διότι τους έχω προλάβει εφ όσον είμαι στο νησί απο το1991.Ο κύριος Γιάννης απεβίωσε το 2010 και ο κυριος Μανώλης το 2018. Από μεριάς μο,υ οφείλω να ευχαριστήσω τις οικογένειες τους Γεωργιου Γερακίτη ,Παναγιώτου Γερακίτη ,Βάσως Γερακίτη και Αντωνίου Λαχανά , που με εμπιστεύθηκαν.

Την ομάδα των επιστημόνων Δρ.Κ. Τρίμμης αρχαιολόγο από University of Bristol, την Δρ.Κ.Καλογήρου από τo Cardiff Metropolitan University ,την Δρ. Κριστιάν Φερμέ αρχαιολόγο ,την Κυρία Ελευθερία ΘεοδωροΎδη Αρχαιολόγο -Μουσειολόγο ομιλήτρια και η καρδιά της εκδήλωσης.

Τον ομιλητή κύριο Χαράλαμπο Σούγιαννη Αρχιτέκτονα και Αντιδήμαρχο .

Τον Adelin fm για την κάλυψη και για την ευγένεια με την οποία χειρίστηκε ότι του ζητήσαμε .

Τον κύριο Παναγιώτη Σουρή Πρόεδρο του Αγροτικού Συναιτερισμού Ποταμού και τον κύριο Κοσμά Σουρή από Διακοπουλιανικα που μας διέθεσαν εργαλεία κατασκευασμένα από τον Μανώλη Παυλάκη .

Τους Παναγιώτη Σουρή,Διαμαντή Μουλό την κυρία Ροβένα, που βοήθησαν για την επιτυχή διεξαγωγή της εκδήλωσης.
Την έκθεση την επισκέφτηκαν συνολικά 423 επισκέπτες .Την Περίοδο 13/7εως 31/7 ο αριθμός των επισκεπτών ήταν 114 και από 8/8 /2021 έως 28/8/2021 ανέρχονται στους 309.

Ενδεικτικά παραθετω, μερικές εντυπώσεις που αφορούν επισκέπτες όλων των ηλικιών. Εντυπωσιακές και παράλληλα συγκινητικές είναι οι αντιδράσεις των μικρών φίλων . Η μικρή Μαρία δεν ήξερε να γράφει σωστά το ονομα της,μα επέμενε να γράψει με το μικρό μολυβάκι της Κυρά -Βασιλικής

".Να τα χαίρονται οι γονείς τα αυτά τα υπέροχα αγγελούδια .
Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς .












Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.