Header Ads

Header ADS

Η ενεργοποίηση της «Αλβανικής Μαφίας» και στο …Μέτωπο Πάτρας -Ζακύνθου

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

H σύγκρουση «επιγόνων» μετά τη διάλυση – το 2018 – του δικτύου προστασίας 1.000 νυχτερινών κέντρων, λεσχών, οίκων ανοχής αλλά και διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ. Οι νέες μεθοδεύσεις της «αλβανικής μαφίας», η οποία μετά τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου το 2017 επανέρχεται δριμύτερη.

Οι διαμάχες Ελλήνων ποινικών στον «άξονα» Αθήνα – Πάτρα – Ζάκυνθος για τους ελέγχους νυχτερινών κέντρων, αλλά και πολλών μορφών λαθρεμπορίου, όπου υπάρχει και εμπλοκή επίορκων αστυνομικών, και τέλος η αναδιανομή του «φέουδου» της Βορειοανατολικής Αττικής (κυρίως στις περιοχές Ν. Φιλαδέλφεια, Ν. Ιωνία, Ν. Ηράκλειο κ.ά.) είναι σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. και όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα» τα τέσσερα «μέτωπα» στο εγχώριο οργανωμένο έγκλημα που προκαλούν τα αλλεπάλληλα «συμβόλαια θανάτου».



Με σαφείς ενδείξεις ότι οι δολοφονίες, καταμεσής του δρόμου, από τουλάχιστον 20-25 Έλληνες και αλλοδαπούς πληρωμένους εκτελεστές μπορεί να συνεχιστούν, αφού οι διαμάχες μεταξύ των εγκληματικών φατριών, αντί να λύνονται, διευρύνονται.

Με ενδείξεις, σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη, ότι επιχειρείται δυναμική παρέμβαση στον «κόσμο της νύχτας» και νεαρών αλλοδαπών ποινικών που μέχρι τώρα ήταν σε περιφερειακούς ρόλους. Με το τέλος της καραντίνας να λειτουργεί… εκτονωτικά για τις εκκρεμότητες των συμμοριών που αφορούν όχι μόνο τις εκβιάσεις αλλά και το λαθρεμπόριο καυσίμων, ναρκωτικών και σειρά ύποπτων επενδύσεων σε εστιατόρια, αρτοποιεία κ.ά.

Η μάχη των φατριών για την αρχηγία

Το μέτωπο αυτό φέρεται να προκαλεί και τη μεγαλύτερη ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. και είναι αυτό που έχει οδηγήσει στη δολοφονία των ιδιωτών (ορισμένοι με ποινικό παρελθόν) Μανώλη ΚαραγιάννηΠαναγιώτη ΣιτοκωνσταντίνουΔημήτρη ΜάλαμαΚώστα ΑσημακόπουλουΔημήτρη Καπέ, όπως και σε απόπειρες δολοφονίας άλλων ατόμων από το καλοκαίρι του 2018 μέχρι πρόσφατα. Μάλιστα η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά το ενδεχόμενο και η αποτρόπαια εν ψυχρώ δολοφονία – στις αρχές Απριλίου στον Αλιμο – του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ να σχετίζεται με το ίδιο ποινικό «σύστημα».

Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., «οι εν λόγω εγκληματικές ενέργειες (σ.σ.: πλην Καραϊβάζ) συνδέονται μεταξύ τους και σχετίζονται με διαμάχες που ανέκυψαν μετά τη δολοφονία του πρώην αστυνομικού των ΕΚΑΜ Σπύρου Παπαχρήστου τον Μάιο του 2018.

Ο τελευταίος είχε σειρά «επαφών» με σημαντικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., πολιτικούς παράγοντες επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ορισμένους ποινικούς. Αρχικά επιχειρήθηκε να υπάρξει εκδικητική επίθεση για τη δολοφονία του, ενώ στη συνέχεια προέκυψαν συγκρούσεις μεταξύ ιδιωτών – κυρίως στα δυτικά προάστια -, οι οποίοι ήθελαν να έχουν τον κύριο πλέον ρόλο στο δίκτυο εισπράξεων ποσού της τάξης του 1 εκατ. ευρώ μηνιαίως από 1.000 «μαγαζιά» της Αττικής, αλλά και στη Μύκονο και σε άλλα θέρετρα, σε συνεργασία με ορισμένους επίορκους αστυνομικούς.

Πρόκειται για τα δεδομένα μυστικής έρευνας της ΕΥΠ την περίοδο 2016-2017 που οδήγησε προσφάτως σε δίωξη σε βάρος 19 ατόμων (πρώην στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., δικηγόρων κ.ά.) με την κατηγορία χρηματισμού κρατικών υπαλλήλων. Κάτι που αμφισβητείται από τους κατηγορουμένους».

Ετσι, σύμφωνα με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., άρχισαν δολοφονίες γιατί κάποιοι ιδιώτες ήθελαν αυτοί να αναλάβουν τα ηνία του παράνομου «δικτύου» και υπήρξαν πληροφορίες σε αντιπάλους τους ότι σχεδίαζαν την εξόντωσή τους και ότι είχαν στρατολογήσει συνεργάτες τους κ.λπ.

Με αποτέλεσμα να αρχίσουν τις επιδεικτικές εγκληματικές ενέργειες (ένας εξ αυτών πυροβολήθηκε στο Χαϊδάρι ενώ τον συνόδευαν δύο αστυνομικοί εκτός υπηρεσίας) προκειμένου να έχουν τον πρώτο λόγο στη διάδοχη κατάσταση αλλά και για να προλάβουν «συμβόλαια θανάτου» σε βάρος τους. Οι ίδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες αναφέρουν ότι ο «εμφύλιος» στον χώρο της νύχτας και οι διαδικασίες εγκληματικής αυτορρύθμισης θα συνεχιστούν όσον αφορά αυτό το μέτωπο.

Η ενεργοποίηση της «αλβανικής μαφίας»

Το δεύτερο σημείο που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. είναι η επανενεργοποίηση της «αλβανικής μαφίας», η οποία φαίνεται να σχετίζεται με την εν ψυχρώ δολοφονία ενός 32χρονου αλβανού ποινικού πριν από μία εβδομάδα σε κατάστημα στα Σεπόλια.

Το θύμα της εγκληματικής επίθεσης είχε κατηγορηθεί ως ανήλικος για δολοφονία, είχε ενταχθεί από την περίοδο 2005-2006 στην αλβανική μαφία, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. διέθετε πληροφορίες ότι χρησιμοποιήθηκε από Έλληνες ποινικούς σε ένα-δύο συμβόλαια θανάτου που είχαν καταγραφεί προ δεκαετίας.

Τα τελευταία χρόνια φαίνεται να είχε γίνει «στόχος» δύο διαφορετικών συμμοριών Αλβανών οι οποίες την περίοδο 2006-2008 είχαν σκοτώσει 11 ανθρώπους, είχαν τραυματίσει άλλους 13, ενώ μέλη τους είχαν προβεί παλαιότερα σε απαγωγές, ληστρικές επιθέσεις και άλλες εγκληματικές ενέργειες. Εναντίον του 32χρονου είχαν γίνει τέσσερις ένοπλες επιθέσεις και είχε τραυματιστεί την περίοδο 2007-2021.

Ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ, πλέον, εξετάζει ως βασικό σενάριο η αιματηρή επίθεση στα Σεπόλια να σηματοδοτεί την επανενεργοποίηση τμήματος της αλβανικής μαφίας που συνδέθηκε με τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχ. Ζαφειρόπουλου το φθινόπωρο του 2017 στην οδό Ασκληπιού, όπως και με άλλες αιματηρές επιθέσεις και ληστείες στο κέντρο της Αθήνας καθώς και με τρεις δολοφονίες ομοεθνών τους εντός φυλακών.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. φοβούνται ότι οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί ποινικοί – ορισμένοι είναι φυλακισμένοι – έχουν πάλι την άνεση κινήσεων να προχωρήσουν σε νέο κύκλο επιθέσεων που θα αυξήσουν τον αριθμό των συμβολαίων θανάτου εντός και εκτός Αττικής.

Το κύκλωμα Πάτρα – Ζάκυνθος

Το τρίτο μέτωπο που έχει «βάση» στην Πάτρα και στη Ζάκυνθο φέρεται να σχετίζεται με τη δολοφονία του 39χρονου πυγμάχου από την Πάτρα Τάσου Μπερδέση (φωτογραφία) αλλά και με εκείνη πριν από έναν μήνα του επιχειρηματία Διονύση Κορφιάτη στη Ζάκυνθο.

Καθότι και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται να υπάρχει «γέφυρα» ποινικών με την Αθήνα, ενώ στα κυκλώματα στην Πάτρα και στο «Φιόρο του Λεβάντε» φαίνεται να υπάρχει εμπλοκή πολλών επίορκων αστυνομικών που έρχονται σε επαφές με ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς.

Ο 39χρονος πυγμάχος είχε συλληφθεί το 2006 μαζί με άλλα 25 άτομα στο πλαίσιο της έρευνας για κυκλώματα της νύχτας που δρούσαν στην Πάτρα, είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, το 2013 φέρεται να είχε υποβοηθήσει στην υπόθαλψη στην Αθήνα κακοποιών από την Πάτρα που είχαν προχωρήσει σε εκδικητικές δολοφονικές επιθέσεις.

Επίσης το 2015 κατηγορήθηκε για μέλος συμμορίας κακοποιών (με εννέα συνολικά μέλη) από τα δυτικά προάστια που πουλούσε προστασία στην Αθήνα και στην Κορινθία. Ωστόσο οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν σαφείς ενδείξεις ότι η δολοφονία του συνδέεται με επεισόδια και διενέξεις που είχε τα τελευταία χρόνια σε νυχτερινά κέντρα στην Πάτρα με ποινικούς της περιοχής που ασχολούνταν με εκβιάσεις, ληστείες κ.λπ.

Οι διάδοχοι του… «Κεφάλα»

Το τέταρτο μέτωπο αφορά τη δολοφονία – στα μέσα Μαΐου έξω από καντίνα στη Μεταμόρφωση – 58χρονου ιδιώτη με το ψευδώνυμο «Κεφάλας» που θεωρείται ότι πουλούσε «προστασία» σε νυχτερινά κέντρα στη Βορειοανατολική Αττική, και κυρίως σε περιοχές ανάμεσα στη λεωφόρο Κηφισίας και στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας. Σε αυτή την περίπτωση η ΕΛ.ΑΣ. έχει περισσότερες ενδείξεις για τους οργανωτές της επίθεσης, οι οποίοι φαίνεται να στόχευαν στη δολοφονική «απόσυρση» του 58χρονου προκειμένου να αναλάβουν αυτοί τον έλεγχο της περιοχής. Κάτι που ήδη φαίνεται να έχουν επιχειρήσει

veteranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.