Header Ads

Header ADS

ΣΥΡΙΖΑ:Για τα δώδεκα χρόνια από το θάνατο του Μ. Παπαγιαννάκη

Δώδεκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την 26η Μαΐου 2009, την ημέρα που «έφυγε» σε ηλικία 68 ετών ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης.

«Αθεράπευτα» αριστερός ρεαλιστής και οραματιστής ταυτόχρονα, ο Μιχάλης των αγώνων του 114, του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Μιχάλης των μεγάλων αγώνων για τη ριζοσπαστική οικολογία και τον αριστερό ευρωπαϊσμό.
Στους αγώνες της αριστεράς, στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι, στους αντίστοιχους προβληματισμούς, για περίπου πέντε δεκαετίες, ο σ. Μιχάλης Παπαγιαννάκης ήταν πρωταγωνιστής συχνά με καινοτόμες και ρηξικέλευθες σκέψεις και προτάσεις.
Ηγετικός στέλεχος της ΕΑΡ και μετά του Συνασπισμού, πάλεψε με ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια για μια σύγχρονη φυσιογνωμία της Αριστεράς, που οραματιζόταν να είναι όπως έλεγε "ένας μεγάλος επιτελικός οργανισμός που όχι μόνο θα επιτρέπει αλλά θα επιβάλλει τη συμμετοχή, τη συζήτηση, την αντίρρηση, τη συναπόφαση".
Με τη δράση και τους στοχασμούς του, εδραιώθηκε ως ένας ριζοσπάστης σοσιαλιστής, οραματιστής της αειφόρου ανάπτυξης και οργανικός διανοούμενος της αριστεράς.
Ήταν το ήθος του , η στάση ζωής που ακολούθησε, η εντιμότητα που τον χαρακτήριζε. Ήταν, εντέλει, μια ξεκάθαρη φυσιογνωμία που δεν επέτρεπε να σκεφτείς γι’ αυτόν κάτι άλλο από αυτό που έδειχνε δημόσια και ιδιωτικά. Μια σπάνια περίπτωση πολιτικού-διανοούμενου.
Ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης θα είναι πάντα μαζί μας στους δύσκολους δρόμους για μια Αριστερά που πιστεύει στο σοσιαλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο.
26/05/2021
Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.