Header Ads

Header ADS

Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης:Διαδικτυακή Ομιλία «Περιβαλλοντικό έγκλημα στον τομέα διαχείρισης αποβλήτων: Χαρακτηριστικά, νομοθετικό πλαίσιο, πρακτικές προκλήσεις»


Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης

έχει την τιμή να προσκαλέσει τους φίλους και τα μέλη της
στη Διαδικτυακή Ομιλία
της Κλεονίκης Πουϊκλή, με τίτλο:
«Περιβαλλοντικό έγκλημα στον τομέα διαχείρισης αποβλήτων: Χαρακτηριστικά, νομοθετικό πλαίσιο, πρακτικές προκλήσεις»
τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021, στις 7 μ.μ.
Η ομιλία θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω YouTube
από το κανάλι της ΕΕΠΦ www.youtube.com/user/eepfgr
Στο τέλος της ομιλίας θα απαντηθούν ερωτήσεις που θα υποβληθούν μέσω chat.
Το περιβαλλοντικό έγκλημα στον τομέα διαχείρισης αποβλήτων αποτελεί ένα ταχύτατα εξελισσόμενο φαινόμενο με διεθνείς προεκτάσεις, το οποίο εκμεταλλεύεται τα φυσικά χαρακτηριστικά των αποβλήτων, την πολυπλοκότητα των υποδομών συλλογής και επεξεργασίας τους και τις ευκαιρίες της αγοράς για κέρδος. Έχει συχνά διακρατική φύση, ενώ κατά τον τρόπο εκτέλεσής του λαμβάνει τον χαρακτήρα «οργανωμένου εγκλήματος» σε άμεση σύνδεση με άλλα εγκλήματα (φοροδιαφυγή, πλαστογραφία, ξέπλυμα χρήματος). Το περιβαλλοντικό έγκλημα της διαχείρισης των αποβλήτων διακρίνεται από μεγάλη ποικιλομορφία τόσο ως προς τον τρόπο εκδήλωσής του όσο και ως προς τους εμπλεκόμενους παράγοντες (εγκληματικές οργανώσεις, νόμιμες εμπορικές δομές, αδειοδοτημένες επιχειρήσεις, ελεγκτικοί μηχανισμοί, κυβερνήσεις).
Στόχος της εισήγησης είναι να παρουσιάσει συνοπτικά τα χαρακτηριστικά των περιβαλλοντικών εγκλημάτων που συνδέονται με τη διαχείριση αποβλήτων, καθώς και τις δυσκολίες στην αποτελεσματική αντιμετώπισή τους. Έμφαση θα δοθεί στο νομοθετικό πλαίσιο της ΕΕ, καθώς και σε πρακτικά παραδείγματα από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες με στόχο να καταδειχθούν οι ιδιαιτερότητες και οι προκλήσεις στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών εγκλημάτων.
Η Κλεονίκη Πουϊκλή είναι Δικηγόρος με Διδακτορικό Δίπλωμα στο Δίκαιο Περιβάλλοντος. Εργάζεται ως Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος «Δημόσιο Δίκαιο» στην ERA Academy of European Law, ενώ εκπονεί μεταδιδακτορική έρευνα στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Αποτελεί μέλος της Συντακτικής Επιτροπής (Editorial Board) Journal of European Environmental and Planning Law και επιστημονική συνεργάτιδα στο περιοδικό «Περιβάλλον και Δίκαιο». Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικές εκδηλώσεις και συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.