Header Ads

Header ADS

Κύθηρα: Σε κλίμα βαθιάς πνευματικότητας ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας


Φωτορεπορταζ

Γιώτα Πολίτη


Η καρδιά της Ορθοδοξίας χτυπά και πάλι δυνατά. Ο Δεκαπενταύγουστος, το «Πάσχα του Καλοκαιριού», ανατέλλει, σκορπίζοντας παντού το φως, την ελπίδα και την ανεκλάλητη παρηγοριά της Παναγίας Μητέρας μας.

Στο ευλογημένο νησί των Κυθήρων, η ευλάβεια συναντά τη μακραίωνη παράδοση. Ένα αδιαχώρητο πλήθος πιστών, με τα βλέμματα βουρκωμένα και τις ψυχές γεμάτες προσδοκία, κατέκλυσε το ιστορικό Ιερό Προσκύνημα των Μυρτιδίων.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, ντόπιοι αλλά και παραθεριστές, έσπευσαν στη Μεγαλόχαρη των Κυθήρων για να ανάψουν ένα κερί, να εκπληρώσουν ένα τάμα και να εναποθέσουν τους κρυφούς τους καημούς στη Χάρη Της.

Μέσα στη σιωπή της προσευχής και τη λάμψη των κεριών, η Παναγία η Μυρτιδιώτισσα στέκει ακοίμητος φρουρός, σκέπη και καταφυγή των αδυνάτων.

Το απόγευμα της Παρασκευής, μέσα σε ένα κλίμα βαθιάς πνευματικότητας, ιεροπρέπειας και θρησκευτικής ανάτασης, τελέστηκε η Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού.

Της Ιεράς Ακολουθίας προεξήρχε και χοροστάτησε ο σεπτός μας ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ.

Ο λόγος του σεβαστού Ιεράρχη, μεστός και παρηγορητικός, άγγιξε τις καρδιές των παρευρισκομένων. Οι μελωδικές ψαλμωδίες αντηχούσαν γλυκά στο αυγουστιάτικο δειλινό, πλέκοντας έναν αόρατο, κατανυκτικό ιστό που ένωνε το επίγειο με το ουράνιο.

Το φετινό Πάσχα του Καλοκαιριού μάς υπενθυμίζει περίτρανα πως, όσες φουρτούνες κι αν φέρει η ζωή, το πνευματικό λιμάνι της Μυρτιδιώτισσας θα είναι πάντα ανοιχτό, γαλήνιο και φωτεινό.

Χρόνια πολλά, ευλογημένα και φωτισμένα σε όλους! Η Χάρη της Παναγίας να σκέπει τον κόσμο.

___________________

ADELIN FM

ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

_____________________________







































2 σχόλια:

  1. Και μέσα σε αυτό το ωραίο πανηγυρακι ξεχνάτε την εισβολή στην Κύπρο που είναι μακριά Στις 14 Αυγούστου, οι συνομιλίες της Γενεύης κατέρρευσαν και μόλις 1 ώρα μετά η Τουρκία ξεκίνησε δεύτερη επιχείρηση («Αττίλας ΙΙ»), κατά την οποία μέσα σε 3 ημέρες κατέλαβε το 36,2% του νησιού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά και ευλογημένα Ευάγγελε.
    Πανυγηράκι έγινε και στα Μητάτα και σύμφωνα με τα γραφόμενα στο εδώ άρθρο ειχε 3000 που "αποθέωσαν"τον Ζωιδάκη.
    Θα ήταν περισσότερο αθώο να σχολιαζόταν το ίδιο και εκεί σαν παραμονή της απόβασης Αττίλα.
    Συγχωρα , αλλά σε άρθρο που αναφέρεται στην εορτή της Υπεραγίας Θεοτόκου υπάρχει ένας τέτοιος σχολιασμός , αλλά σε γλέντια κ χαρές κ μάλιστα εν μέσω κατανυκτικές περιόδου απουσιάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.