ΑΛΟΪΖΙΑΝΙΚΑ:Η γυναικεία συντροφικότητα μιας άλλης εποχής
Η φωτογραφία της ημέρας:
ΚΥΘΗΡΑ:Για την ιστορική Λέσχη των Αλοϊζιάνικων –αυτό το διαχρονικό σταυροδρόμι της τοπικής μας ζωής, έναν τόπο όπου οι άνθρωποί μας μοιράστηκαν χαρές αλλά και λύπες– σας έχουμε ήδη γράψει σε προηγούμενη ανάρτησή μας.
«Σήμερα, όμως, θα κάνουμε ένα νοσταλγικό ταξίδι και θα γυρίσουμε τους δείκτες του ρολογιού αρκετά χρόνια πιο πίσω. Θα σας μεταφέρουμε νοερά σε μια στιγμή ατόφια και αυθεντική, λουσμένη στο φως, τη ζεστασιά και την πηγαία ανθρωπιά. Μια από εκείνες τις αμέτρητες, όμορφες στιγμές που έδιναν παλμό και ζωή στη λέσχη των Αλοϊζιανίκων, το σημείο όπου κάποτε ανταμώνονταν οι ψυχές και οι χαρές όλων.
Μπροστά μας, αποτυπωμένη σαν να πάγωσε γλυκά ο χρόνος, στέκει μια υπέροχη παρέα γυναικών. Τα πρόσωπά τους ακτινοβολούν οικειότητα και χαλαρότητα. Είναι άραγε φίλες καρδιακές από τα παιδικά τους χρόνια; Γειτόνισσες και συγχωριανές που μοιράζονταν τις καθημερινές τους έγνοιες; Συγγενείς; Ίσως και όλα αυτά μαζί, σε ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό σχέσεων. Γυναίκες καθισμένες πλάι-πλάι, δεμένες αναμεταξύ τους με τα αόρατα, μα τόσο ανθεκτικά, νήματα μιας κοινής πορείας. Ενωμένες μέσα από τα μικρά και τα μεγάλα της γειτονιάς, τα κοινά μυστικά, τα γέλια, αλλά και τη βαθιά ριζωμένη αλληλεγγύη που χαρακτηρίζει τη ζωή στο χωριό.»
Ο φωτογραφικός φακός κατάφερε να απαθανατίσει κάτι πραγματικά πολύτιμο: μια στιγμή απέραντης, πηγαίας ευτυχίας. Τα βλέμματά τους, τα χαμόγελά τους –πλατιά και αληθινά– και ο τρόπος που αγκαλιάζονται σφιχτά κρατώντας η μία το χέρι της άλλης, μαρτυρούν μια αγάπη και μια γυναικεία αλληλεγγύη βγαλμένη από τα παλιά. Είναι τα πρόσωπα μιας γενιάς που, παρά τις δυσκολίες, ήξερε να εκτιμά την αξία της συντροφικότητας και να βρίσκει τη χαρά στο "μαζί".
Ένα μεγάλο και θερμό «ευχαριστώ» στην κυρία Μαρία Σαμίου, που μας εμπιστεύτηκε αυτή την υπέροχη φωτογραφία, ανοίγοντας ένα νοσταλγικό παράθυρο στις πιο γλυκές αναμνήσεις του τόπου μας.
________________________
ADELIN FM
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΥΘΗΡΩΝ
________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια