Από τη Χίο μέχρι τον Έβρο, την Πύλο και το Α.Τ. Ομόνοιας, το ελληνικό κράτος δολοφονεί
«Κανένας δεν βάζει τα παιδιά του σε μια βάρκα, εκτός αν το νερό είναι πιο ασφαλές από την ξηρά…»
Το ίδιο σύστημα και η πολιτική που βάζει το κέρδος πάνω και από την ανθρώπινη ζωή είναι αυτή που γεννά πολέμους, σπέρνει τη φτώχεια, την πείνα και την εξαθλίωση, δολοφονεί μετανάστες και πρόσφυγες και βυθίζει τους λαούς στην εκμετάλλευση και την καταπίεση.
Η κυβέρνηση συνεχίζει την, εμποτισμένη από κυνισμό, προκαταλήψεις, ρατσισμό και μίσος, πολιτική της απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες. Αυτή αποτελεί την επίσημη πολιτική της κυβέρνησης και του Θάνου Πλεύρη, ο οποίος έσπευσε να συγχαρεί το Λιμενικό μετά τη χθεσινή του επιχείρηση που κόστισε τη ζωή σε 15 ανθρώπους, εμμένοντας στην αυστηρή αντιμεταναστευτική του ρητορική.
Αυτή είναι η πολιτική που διεμβολίζει συνεχώς βάρκες μεταναστών, πνίγοντας τους στο Αιγαίο. Αυτή η πολιτική πατάει σε ένα σύστημα το οποίο σου δίνει πράσινη κάρτα αν είσαι πλούσιος, ενώ αν είσαι φτωχός σε δολοφονεί με τον πιο βίαιο τρόπο.
Γέμισε η Μεσόγειος κορμιά δολοφονημένων μεταναστών και τα δελτία ειδήσεων «δυστυχήματα»
Την ίδια στιγμή που ο ιμπεριαλισμός γεννά πολέμους στη μέση ανατολή, η «Ευρώπη φρούριο» θερίζει πρόσφυγες στο Αιγαίο. Η Μεσόγειος έχει μετατραπεί σε υδάτινο νεκροταφείο, με το ελληνικό κράτος να δολοφονεί διαχρονικά μετανάστες και πρόσφυγες που προσπαθούν να σωθούν από τη βαρβαρότητα του πολέμου. Του πολέμου των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, που πραγματοποιείται με την πλήρη συναίνεση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία μετέπειτα έρχεται να εφαρμόσει τις βουτηγμένες στον ρατσισμό και την ξενοφοβία αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αποφάσεις που θέτουν ως κύρια κατεύθυνση την «προστασία των συνόρων» από τους πρόσφυγες με δυνάμεις της Frontex και τις επιστροφές προσφύγων. Αποφάσεις που υλοποιούνται μέσω της εφαρμογής δολοφονικών και παράνομων επαναπροοθήσεων προσφύγων από την ελληνική κυβέρνηση, ενώ ταυτόχρονα η Ε.Ε. «ερευνά», βουτηγμένη στην υποκρισία των ίδιων των πολιτικών της, αν αυτές όντως γίνονται.
Η απάνθρωπη εγκληματική αυτή πολιτική για τους πρόσφυγες δεν αποτελεί ιδιαιτερότητα της Ελλάδας. Ασκείται από κοινού από όλες τις κυβερνήσεις των χωρών της Ε.Ε. που συνεχίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τους πολέμους και τη ληστρική πολιτική τους στις χώρες της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής κ.α. δημιουργώντας ξεριζωμό και χιλιάδες πρόσφυγες
Αν είσαι Σύριος, Παλαιστίνιος, Αφγανός, Λίβυος και πάει λέγοντας, η ζωή σου αξίζει μόνο όσο κοστολογείται από τη Δύση. Αφού η τελευταία έχει καταστρέψει τη χώρα σου, το σπίτι σου, έχει κλέψει το μέλλον και τα όνειρά σου και σε έχει εμποτίσει με φόβο και αβεβαιότητα, σε βαφτίζει τρομοκράτη, παράνομο και εισβολέα.
Ξαφνικά μια βάρκα και ένα άγνωστο πέλαγος φαντάζουν πιο ασφαλή από την πατρίδα σου, την οποία πλέον δεν αναγνωρίζεις… Βάζεις τα παιδιά σου σε αυτή τη βάρκα, γιατί αυτή η βάρκα είναι η μόνη τους ελπίδα να γνωρίσουν το μέλλον, έστω και αβέβαιο, έστω και ξένο. Βρίσκεσαι στα ανοιχτά της θάλασσας και η ελπίδα πως το ξημέρωμα θα σε βρει ασφαλή, μακριά από τον ήχο της σφαίρας μόλις ξεφεύγει από την κάνη του όπλου, μεγαλώνει. Μια άγνωστη βάρκα εμφανίζεται μπροστά. Είναι μεγαλύτερη από τη φουσκωτή στην οποία επιβαίνεις και πλέον είσαι σίγουρη πως θα σωθείς. Ένα φως και ο γνώριμος ήχος της σφαίρας που ήλπιζες πως δε θα ξανά ακούσεις, γίνονται οι τελευταίες σου μνήμες πριν γίνεις ένας ακόμα αριθμός.
Σε ένα άλλο σενάριο, τα έχεις καταφέρει. Έχεις διασχίσει ερήμους, έχεις κολυμπήσει ωκεανούς, έχεις ματώσει τις παλάμες σου στις ράγες κάποιου τρένου, και τα έχεις καταφέρει, είσαι ζωντανή. Ο αγώνας για επιβίωση ωστόσο δεν τελειώνει εδώ. Όσο είσαι ζωντανή αποτελείς απειλή για την πολιτισμένη Ευρώπη. Έτσι, ο ήχος που είχες πλέον καιρό να ακούσεις, σε βρίσκει ξανά. Σε βρίσκει στο Α.Τ. Ομόνοιας, σε βρίσκει στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα στην Πέτρου Ράλλη και στην Αμυγδαλέζα.
Δεν υπάρχει γη για εσένα, όπου και να πας, όσο και τα τρέξεις, ο ήχος θα σε κυνηγά.
Για κάποιους πλέον είσαι απλά ένας αριθμός. Για άλλους γίνεσαι σπόρος. Ζητάνε δικαίωση, να σταματήσει ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, ζητάνε αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από τη φυλακή της Ε.Ε., Ειρήνη, Ελευθερία, Διεθνισμό και άλλα πολλά, για να πάψουμε να θρηνούμε νεκρούς στα σύνορα.
Οι έρευνες ξεκινάνε και επικεντρώνονται μόνο στις μαρτυρίες των διασωθέντων, καθώς, προς έκπληξη κανενός, δεν υπάρχει για ακόμη μια φορά βίντεο από τις κάμερες του περιπολικού σκάφους, όπως ακριβώς και στην Πύλο, ή στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα και πάει λέγοντας.
Άλλη μια «διαβολική σύμπτωση» στη συνέχεια μιας αιματηρής κανονικότητας, ακόμα ένα περιστατικό όπου το ελληνικό κράτος δολοφονεί, γνωρίζοντας πως δεν θα επέλθει καμία τιμωρία για το ίδιο, καμία δικαίωση για τα θύματα. Πρόκειται για ακόμα μια επέμβαση των ελληνικών αρχών η οποία δεν έχει καταγραφεί από κάμερες, καθώς,παρά το γεγονός ότι υπήρχε κάμερα στο σκάφος του Λιμενικού, όλως τυχαίως, το πλήρωμα δεν την είχε ενεργοποιήσει καθώς «η χρήση της δεν κρίθηκε αναγκαία».
Άλλη μια σύμπτωση σε μια σειρά συμπτώσεων, άλλη μια Πύλος, άλλο ένα κρατικό έγκλημα που θα συγκαλυφθεί. Κι αν πίστεψες έστω και για μια στιγμή πως η ICE είναι κάτι που υπάρχει μόνο κάπου μακριά από εσένα, σκέψου το ξανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια