Header Ads

Header ADS

ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ:Η αμεσοδημοκρατία του κ. Σοφίου έκανε διακοπές στην Αίγυπτο…



Η αμεσοδημοκρατία του κ. Σοφίου έκανε διακοπές στην Αίγυπτο…

Θα κάνω ένα μικρό διάλειμμα από την παρουσίαση των έργων που έχουν κατακλύσει το νησί μας (και τα οποία υπερψηφίστηκαν μόνο από την παράταξη της Δημοτικής Αρχής, μην ξεχνιόμαστε) και θα ασχοληθώ με την απύθμενη υποκρισία του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Αν. Σοφίου και της παράταξής του. Μην ελπίζει βέβαια ότι αυτό θα συνεχιστεί, πήρε όλες τις απαντήσεις στο Δ.Σ., από αύριο επανέρχομαι στην πορεία των μεγάλων έργων.
Πριν λίγες ημέρες (07-11) έλαβε χώρα η ειδική δίμηνη συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής, στην αίθουσα του Δ.Σ. Η ειδική αυτή συνεδρίαση πραγματοποιείται κάθε 2 μήνες με στόχο την παροχή απαντήσεων εκ μέρους των Δημοτικών Αρχών σε ερωτήματα που μπορούν να θέσουν οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, μιας και πλέον με το νέο Κανονισμό Λειτουργίας των Δ.Σ. το στάδιο της ενημέρωσης (ή μάλλον του βερμπαλισμού) στα Δ.Σ. έχει καταργηθεί.
Στη συνεδρίαση αυτή, που πραγματοποιήθηκε σε ημέρα κατά την οποία ο Δήμαρχος συμμετείχε στις εργασίες του Συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε. στην Αλεξανδρούπολη, απαντήθηκαν από τη Δημοτική Αρχή συνολικά 10 ερωτήματα.
Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Ανάργυρος Σοφίος είχε υποβάλει ερώτημα σχετικά με το πρόσφατο Συνέδριο για τον Τουρισμό που διεξήχθη στο νησί μας σε μια προσπάθεια να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα για να καλύψει την προκλητική απουσία του από αυτό (προκλητική καθώς ο ίδιος είναι μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της Κ.Ε.Δ.Ε.!).
Ο κ. Σοφίος τις ημέρες του Συνεδρίου ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ από το νησί και έκανε τις διακοπές του στην Αίγυπτο, όπου μάλιστα επισκέφθηκε την ιστορική Ελληνική Κοινότητα Αλεξάνδρειας με γηπεδική περιβολή, προσβάλλοντας τόσο τον εαυτό του, όσο και το Δήμο Κυθήρων που ισχυρίζεται ότι εκπροσωπούσε (αλήθεια, είχε σχετική εξουσιοδότηση του Δημάρχου ή του Δ.Σ. για να δηλώνει ότι εκπροσωπεί το Δήμο Κυθήρων;). Στο σημείο αυτό να διευκρινίσω – προς πάσα κατεύθυνση – ότι το Δήμο εκπροσωπεί μόνο ο Δήμαρχος. Οποιοσδήποτε αιρετός επικαλείται ότι εκπροσωπεί οπουδήποτε το Δήμο θα πρέπει να έχει είτε σχετική εντολή του Δημάρχου, είτε απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής. Η εκπροσώπηση ενός Δήμου δεν είναι τουρνουά beach volley κ. Σοφίε. Μπορείτε να εκπροσωπείτε τον εαυτό σας ή την παράταξή σας όπου και όπως θέλετε, το Δήμο όχι. Λίγη σοβαρότης επιτέλους.
Επειδή, όμως, δεν πρέπει να μένει τίποτε αναπάντητο, να επισημάνω τα εξής:
1. Το Συνέδριο Τουρισμού, που η Αντιπολίτευση πλην του κ.Σουρή, σνόμπαρε και ειρωνεύτηκε, προετοιμαζόταν από την Οργανωτική Επιτροπή για σχεδόν 1,5 έτος. Η λίστα των ομιλητών δεν απαιτεί καμία διευκρίνιση, ούτε μας αφορούν οι προσωπικές απόψεις του κ. Σοφίου για τους ομιλητές. Εάν κάποιος δεν του άρεσε, ας ήταν εκεί να λάβει το λόγο και να μας πει τις απόψεις του.
2. Τα Συνέδρια δεν διεξάγονται τα Σαββατοκύριακα. Διεξάγονται τις καθημερινές για πολλούς λόγους (οργανωτικούς, logistics, ανταποκρίσεις δρομολογίων, αποζημιώσεις δημοσίων υπαλλήλων κ.λπ.), όπως π.χ. τα Συνέδρια της Κ.Ε.Δ.Ε. (πέρσι ο κ. Σοφίος πήγε στη Ρόδο χωρίς να είναι σύνεδρος και όφειλε να το ξέρει!).
3. Όσα ειπώθηκαν στο Συνέδριο είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Δήμου και με χρηματοδότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας θα εκδοθούν τα πρακτικά, που θα μείνουν στο Δήμο μας και σε κάθε ενδιαφερόμενο ως χρήσιμος οδηγός για την τουριστική πολιτική. Τα αποτελέσματα των Συνεδρίων δεν προκύπτουν με τη λήξη τους, αλλά προοδευτικά, εξάλλου θα υπάρξει και συνέχεια στη σχετική συζήτηση.
4. Το Συνέδριο είχε ανακοινωθεί εδώ και μήνες και το ήξεραν οι πάντες. Οι αναρτήσεις του Δημάρχου ήταν συνεχείς. Όποιος ήθελε να έρθει, μπορούσε να έρθει και να ζητήσει να τοποθετηθεί. Υπήρχε πλατφόρμα προεγγραφής τουλάχιστον 3 μήνες πριν το Συνέδριο! Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις. Εγώ πάντως αν ήμουν επιχειρηματίας του τουρισμού, όχι απλά θα ήμουν παρών, αλλά θα επεδίωκα να αποκτήσω επαφή με όλους αυτούς τους σημαντικούς γνώστες του τουρισμού που βρέθηκαν στο νησί μας.
5. Η καλύτερη απόδειξη της επιτυχίας του Συνεδρίου είναι η ευρεία δημοσιότητα που έλαβε σε πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ. Ορισμένες μόνο από αυτές τις δημοσιεύσεις έχουν αναρτηθεί στη σελίδα του Δήμου. Και είναι η καλύτερη απάντηση απέναντι στη μιζέρια που επιχειρεί να παρουσιάσει ο κ. Σοφίος.
6. Την ημέρα του Συνεδρίου συνεδρίασε στο Δημαρχείο Κυθήρων η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ, στην οποία ο κ. Σοφίος είναι μέλος με τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου. Η απουσία του από το νησί σε αυτό το πρωτόγνωρο γεγονός θα τον συνοδεύει για πάντα. ΟΦΕΙΛΕ να είναι εδώ, να υποδεχθεί διά ζώσης τα υπόλοιπα Μέλη της Επιτροπής στην οποία ο ίδιος συμμετέχει και να έχει κεντρικό ρόλο σε αυτή τη συνεδρίαση ως «συν-οικοδεσπότης» με το Δήμαρχο Κυθήρων. Προτίμησε, όμως, τη φυγή.
Εκείνο, όμως, που πρέπει να μας προβληματίσει όλους είναι η αντιδημοκρατική συμπεριφορά του κ. Σοφίου προς την Αντιδήμαρχο Τουρισμού κα. Ματίνα Βάρδα, κατά τη διάρκεια της λογοδοσίας και ενώ η Αντιδήμαρχος απαντούσε αναλυτικά στα ερωτήματά του. Και ενώ η κα. Βάρδα τον ρώτησε γιατί έλειπε ο ίδιος από το Συνέδριο, εκείνος της είπε τα εξής:
«Μόλις αναλάβω θα επιτρέπω στον οποιοδήποτε να με ρωτάει οτιδήποτε και θα απαντάω […]. Πρώτον, ρωτάμε, δεν ρωτάτε! Να το τελειώσουμε! Δεύτερον, απαντάτε!».
Αλήθεια κ. Σοφίε, σας έδωσε κανείς το δικαίωμα να μας υποδείξετε τον τρόπο και το είδος της απάντησης που θα δίνουμε ως Δημοτική Αρχή στα ερωτήματά σας; Σας είπε κανείς ότι έχετε δικαίωμα να επιτρέπετε και να απαγορεύετε; Σας έχρισε κανείς εντολέα ή ανακριτή; Διότι το ύφος σας προς την Αντιδήμαρχο ήταν ύφος ανακριτικού υπαλλήλου, που δικαιούστε να έχετε μόνο στην υπηρεσία σας και όχι στην αίθουσα του Δ.Σ. Οι απόψεις σας περί «αμεσοδημοκρατίας» πήγαν περίπατο και η προσπάθεια να παρουσιάσετε την παράταξή σας ως υπερδημοκρατική, έπιασε πάτο με τη συμπεριφορά σας αυτή. Δεν θα σας ρωτήσουμε κ. Σοφίε για το πως ακριβώς θα απαντάμε στις ερωτήσεις σας! «Να τελειώνουμε», για να χρησιμοποιήσω τα δικά σας λόγια!
Αφιερώνουμε στον κ. Σοφίο ένα σπαρταριστό διάλογο από μια παλιά αγαπημένη ελληνική ταινία με την ανεπανάληπτη Ρένα Βλαχοπούλου: «διά της ερωτήσεως, σας απαντώ. Μη ρωτάτε, να μην απαντώ»!
Ούτε η Δημοκρατία ενδιαφέρει τον κ. Σοφίο, ούτε ο τουρισμός. Τον ενδιαφέρει μόνο η επίτευξη του προσωπικού του στόχου (εξάλλου το είπε «μόλις αναλάβω», είναι σίγουρος! Μόνο που αυτά – ευτυχώς – τα αποφασίζουν άλλοι…), που με τέτοιες συμπεριφορές και πρακτικές είναι βέβαιο ότι κείται πολύ μακράν.
تصبح على خير
(καλό βράδυ εις την Αραβικήν, λόγω Αιγύπτου βεβαίως βεβαίως...)...

4 σχόλια:

  1. Τασαμπάχ αλά χαΐρ είναι καλό σου πρωί.
    Σαμπάχ αλ χαΐρ είναι καλημέρα.
    Μασά αλ χαΐρ είναι καλό απόγευμα.
    Λάιλα σαγΐντα είναι καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Δήμαρχε πρόσεχε με τις αραβικουρες σου που πετάς για να εντυπωσιάσεις τα τοπικά πρόβατα. Υπάρχουν άτομα που μαθαίνουν ή ξέρουν αραβικά. ( Φουσχα)

      Διαγραφή

Από το Blogger.