Από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες θα σας παρουσιάζουμε αναλυτικά τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων της παράταξής μας στα θέματα που συζητήθηκαν στο Συμβούλιο Λογοδοσίας.
Από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες θα σας παρουσιάζουμε αναλυτικά τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων της παράταξής μας στα θέματα που συζητήθηκαν στο Συμβούλιο Λογοδοσίας.
Ως συνήθως, ο Δήμαρχος απουσίαζε για μία ακόμη φορά από τη συνεδρίαση, με αποτέλεσμα οι απαντήσεις να δοθούν αποκλειστικά από τους Αντιδημάρχους.
Πρώτος τοποθετήθηκε ο επικεφαλής μας, κ. Ανάργυρος Σοφίος, θέτοντας μία καθοριστική ερώτηση που προέκυψε από εύλογες απορίες συμπολιτών μας.
«Ερώτηση προς τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή σχετικά με το συνέδριο τουρισμού στα Κύθηρα
Κύριε Δήμαρχε,
Με αφορμή το πρόσφατο συνέδριο τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στα Κύθηρα, θα ήθελα να θέσω ορισμένα ερωτήματα για ενημέρωση των πολιτών αλλά και των δημοτικών συμβούλων.
Καταρχήν, ένα συνέδριο, ως θεσμός, έχει συγκεκριμένο σκοπό: να φέρει σε διάλογο φορείς, επαγγελματίες, ειδικούς και την τοπική κοινωνία, να καταθέσει προτάσεις, να διαμορφώσει στρατηγική και να αφήσει ένα μετρήσιμο αποτύπωμα, τόσο σε επίπεδο συμπερασμάτων όσο και αποτελεσμάτων. Και όλοι μαζί να συνδιαμορφώσουν το μέλλον στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου.
Θα ήθελα, λοιπόν, να ρωτήσω:
Ποιος ήταν ο επίσημος σκοπός και ποια τα ουσιαστικά αποτελέσματα του συνεδρίου για τον τουρισμό των Κυθήρων; Υπάρχει κάποιο πόρισμα, κάποια στρατηγική ή σχέδιο δράσης που προέκυψε;
Με βάση ποια επιστημονική διαπίστευση δόθηκε ο λόγος αποκλειστικά στον κ. Alon Dzadok και δεν κλήθηκαν άλλοι ντόπιοι επαγγελματίες του τουρισμού με σπουδές, ώστε να ακουστεί και η φωνή της τοπικής επιχειρηματικότητας;
Η απουσία εισήγησης απο την Αντιδήμαρχο Τουρισμού σημαίνει οτι δεν είχε να προσφέρει τίποτα στο συνέδριο;
Τέλος, για ποιο λόγο το συνέδριο πραγματοποιήθηκε καθημερινή ημέρα και όχι Σαββατοκύριακο, ώστε να μπορέσουν να παρευρεθούν περισσότεροι πολίτες, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι στον τουρισμό;
Η Αντιδήμαρχος κα Βάρδα απάντησε αρχικά ότι «όλα έγιναν σωστά», για να καταλήξει στη συνέχεια με υπαινιγμούς και προσωπικές αιχμές προς τον κ. Σοφίο.
Γενικό συμπέρασμα:
Στα Κύθηρα, ο τουρισμός εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται με τρόπο πρόχειρο και ερασιτεχνικό. Για όσους πιστεύουν –όπως κι εμείς– ότι μπορεί να υπάρξει πραγματική αλλαγή, αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από μια ριζική αλλαγή μοντέλου διοίκησης, την οποία και προτείνουμε με συνέπεια.
Απο αύριο θα ακολουθήσει ενημέρωση για το επόμενο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια