ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ:ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ
Την Τετάρτη 16 Ιουλίου 2025 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Δημοτικού Μουσείου Γιάννη Ρίτσου στην οικία του ποιητή στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς.
Η τελετή του αγιασμού έγινε από τον Παναγιότατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Ευστάθιο.
Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση η Υπουργός Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Θανάσης Δαβάκης, οι βουλευτές κ.κ. Κρητικός και Γρηγοράκου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βερούτης, ο Προέδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου και Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Βασιλόπουλος, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Βακαλόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Ευρώτα, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Λακωνίας Ταξίαρχος Γ. Ζορμπάς, ο Αστυνομικός Δ/ντής Λακωνίας Κων. Σταματόπουλος, η κυρία Ερη Ρίτσου κόρη του ποιητή, η Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κα Τσαφατίνου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μιχελόγγονας, ο Πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Μονεμβασίας κ. Γράφος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Παναρίτης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου, Πρόεδροι Κοινοτήτων και πλήθος κόσμου.
Ομιλία απηύθυνε η κα Υπουργός και ο κ. Δήμαρχος και χαιρετισμούς απηύθυναν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Θανάσης Δαβάκης, οι βουλευτές κ.κ. Κρητικός και Γρηγοράκου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βερούτης, ο Προέδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου και Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Βασιλόπουλος. Σύντομη ομιλία έκανε και ο Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Γιώργος Ανδρειωμένος.
Ακολούθησαν ξεναγήσεις εντός του Μουσείου έως αργά το βράδυ και δείπνο στους προσκεκλημένους.
Η διοργάνωση των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε από τις Υπηρεσίες και τους υπαλλήλους του Δήμου και ήταν υποδειγματική.
Το Μουσείο είναι επισκέψιμο και εκπληρώνει πλήρως το σκοπό του, ο οποίος είναι να φωτίσει τη ζωή και το έργο του μεγάλου μας ποιητή.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ
________________________________________________
Δεν υπάρχουν σχόλια