Header Ads

Header ADS

Eιδοποιητήρια προς τους αγρότες για την επιστροφή χρηματικών ποσών άμεσων ενισχύσεων.



Παναγιώτα (Νάγια) Γρηγοράκου

Βουλευτής Λακωνίας

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Δήλωση της Βουλευτού ΠΑΣΟΚ Λακωνίας, κας Νάγιας Γρηγοράκου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με τα ειδοποιητήρια προς τους αγρότες για την επιστροφή χρηματικών ποσών άμεσων ενισχύσεων.

Αθήνα, 8.10.2024

«Ποιος ευθύνεται για το νέο φιάσκο του ΟΠΕΚΕΠΕ;

Για ακόμα μία φορά η κυβερνητική ανεπάρκεια έχει προκαλέσει ανασφάλεια στον αγροτικό πληθυσμό της χώρας.

Αγρότες της Λακωνίας αλλά και όλης της χώρας ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ έλαβαν ειδοποιητήρια για την επιστροφή χρηματικών ποσών άμεσων ενισχύσεων.

Σε ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρει πως «το σφάλμα προέκυψε από την εκ παραδρομής χρησιμοποίηση γραμμής δικαιωμάτων έτους 2021 αντί της ορθής έτους 2022, σε συγκεκριμένο διασταυρωτικό έλεγχο που οδήγησε σε εσφαλμένη πληρωμή τον Ιούλιο του 2023».

Το ΠΑΣΟΚ ήδη από τον περασμένο Ιούλιο είχε επισημάνει την έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου που εντόπιζε οριζόντιο σφάλμα στη διαδικασία υπολογισμού πληρωμών των αγροτικών ενισχύσεων.

Σε κάθε περίπτωση, αντί η Κυβέρνηση να παρέμβει και να προστατέψει το αγροτικό εισόδημα που καθημερινά βάλλεται από το υψηλό κόστος παραγωγής, μετακυλά το κόστος των δικών της λαθών στους αγρότες.

Συνεπώς, πρέπει άμεσα να μας απαντήσει ο αρμόδιος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ως πολιτικός προϊστάμενος του ΟΠΕΚΕΠΕ, ποιος ευθύνεται για το νέο αυτό φιάσκο!

Για μας στο ΠΑΣΟΚ η ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, η προστασία της ποιότητας ζωής της υπαίθρου και της αγροτικής παραγωγής είναι αναμφισβήτητα.

Πολιτικές όπως αυτές που οδηγούν στην απαξίωση των αγροτών θα μας βρουν σθεναρά αντίθετους.».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.