Header Ads

Header ADS

Νάγια Γρηγοράκου: «Σήμερα τιμούμε την Ελληνίδα και την Λάκαινα Αγρότισσα»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 15/10/2024

Νάγια Γρηγοράκου: «Σήμερα τιμούμε την Ελληνίδα και την Λάκαινα Αγρότισσα»

Η Διεθνής Ημέρα Αγρότισσας καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 18 Δεκεμβρίου 2007 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Οκτωβρίου για να υπενθυμίζει τη συμβολή της γυναίκας στην αγροτική παραγωγή και την αγροτική κοινωνία εν γένει, αλλά και τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Αγρότισσας συμπίπτει με την συνεχιζόμενη πολύπλευρη κρίση που πλήττει τον πρωτογενή τομέα δημιουργώντας ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες για τη βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Η Ελληνίδα αγρότισσα είναι μια πολυδιάστατη προσωπικότητα που συνδυάζει πολλούς ρόλους στην καθημερινότητά της - είναι μητέρα, σύζυγος, αγρότισσα και επιχειρηματίας. Αυτή η συνθετότητα όχι μόνο ενισχύει την οικογένεια και την τοπική κοινωνία, αλλά συμβάλλει και στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

Οι αγρότισσές μας, με δυναμισμό, συνεργατικό πνεύμα και καινοτόμες δράσεις αποδεικνύουν καθημερινά πως πρωτοπορούν στην προσπάθεια της αναπτυξιακής προοπτικής με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Ακόμα, μετέχει σε πολιτιστικούς συλλόγους, αποτελώντας τον θεματοφύλακα των παραδόσεων μας. Γιατί, η παράδοση με την ύπαιθρο είναι αλληλένδετες. Επιπρόσθετα, μετέχοντας σε σωματεία, δεν επιδιώκει την ατομική της προβολή. Αντιθέτως, θεωρεί χρέος και καθήκον της να συνεισφέρει στην πρόοδο της κοινωνίας.

Μπροστά στην αδράνεια και την ασυνέπεια της κυβερνητικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής προβάλλει ξανά ως δύναμη ελπίδας, αλλαγής και εμπιστοσύνης για την περιφερειακή ανάπτυξη και την ολοκληρωμένη διαχείριση του αγροτικού χώρου, όπου η Αγρότισσα θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Σε αυτό το ιδιαίτερα δυσμενές περιβάλλον με την πανδημία, την κλιματική αλλαγή, την γεωπολιτική αστάθεια και την έκρηξη της ακρίβειας, η χώρα οφείλει να σταθεί όρθια και να στηρίξει την αγροτική παραγωγή.

Με επεξεργασμένο στρατηγικό σχέδιο και ιεραρχημένες προτεραιότητες επιχειρούμε ως ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις με στόχο την ενίσχυση του εισοδήματός τους, τη μείωση του κόστους παραγωγής, την προοπτική της γυναικείας επιχειρηματικής και συνεργατικής δράσης αλλά και με υποδομές όπως παιδικούς σταθμούς, ολοήμερα σχολεία, ΚΔΑΠ, πρωτοβάθμια περίθαλψη και πολιτικές αντιμετώπισης του δημογραφικού.

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν, αρκεί να διαχέονται στις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας και κυρίως στον πρωτογενή τομέα με ενίσχυση της γυναικείας συνεργατικότητας.

Η Ελληνίδα Αγρότισσα υπήρξε και παραμένει η ψυχή της ελληνικής αγροτικής οικογένειας και της τοπικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.