Header Ads

Header ADS

ΚΡΗΤΗ:ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΤΑ ΑΝΤΙΚΡΙΣΤΑ ΤΙΣ ΠΕΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΞΥΡΡΥΓΧΟΥΣ



Οδοιπορικό του ADELIN FM

Η Αργυρούπολη βρίσκεται 20 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά από το Ρέθυμνο και 38 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά από τα Χανιά. Το χωριό είναι χαρακτηρισμένο ως παραδοσιακός οικισμός μέσης πολιτισμικής αξίας, με εντυπωσιακή θέα στο Κρητικό πέλαγο και στους ελαιώνες που φτάνουν μέχρι την θάλασσα. Στην πορεία μας συναντάμε τα χωριά Επισκοπή, Αρχοντική, και πολλές ταβέρνες με εξαιρετικό φαγητό μαγειρεμένο με τοπικά προϊόντα.


Η Αργυρούπολη βρίσκεται στην θέση της Αρχαίας πόλης Λάππα, που χρονολογείται από το 220 π.Χ. Είναι φημισμένη για τις πηγές της Αγίας Δύναμης. Οι πήγες βρίσκονται στην είσοδο του χωριού, σε ένα κατάφυτο μέρος με πολλούς φυσικούς καταρράχτες.

 Μόλις 2 χιλιόμετρα από το χωριό, στην διασταύρωση προς το χωριό Κάτω Πόρος, συναντάμε την Αρχαία Νεκρόπολη, Στην περιοχή υπάρχουν πηγές νερού, παλαιοί μύλοι και πολλές καλλιέργειες εσπεριδοειδών και αβοκάντου, όπως και οργανωμένος χώρος για πικ νικ. Επισκεφθείτε τον ναό των  Πέντε Παρθένων, δίπλα στους τάφους, ένα από τα πιο σημαντικά προσκυνήματα της δυτικής Κρήτης, με μακρά λατρευτική παράδοση.

/cretangastronomycenter.com





























Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.