Header Ads

Header ADS

Πανελλαδικό Σωματείο Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η χθεσινή τραγωδία, όπου ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του και δύο συνάδελφοί του τραυματίστηκαν – ένας συμβασιούχος και ένας ΠΠΥ (Πενταετούς Υποχρέωσης) – σε τροχαίο ατύχημα με πυροσβεστικό όχημα, αναδεικνύει με τον πιο δραματικό τρόπο την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Πυροσβεστικό Σώμα. Το γεγονός ότι ο ήρωας που σκοτώθηκε δεν δικαιούνταν ούτε καν το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας αποτελεί προσβολή προς όλους όσους θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για την προστασία της κοινωνίας.
Επιπλέον, ο τραυματισμένος συμβασιούχος θα απολυθεί σε 15 μέρες, μετά από 5 χρόνια υπηρεσίας, χωρίς καμία εγγύηση επαναπρόσληψης, αφήνοντας τον ίδιο και την οικογένειά του σε αβεβαιότητα.
Τα πυροσβεστικά οχήματα με τα οποία καλούμαστε να επιχειρήσουμε είναι απαρχαιωμένα και επικίνδυνα. Πού είναι το πρόγραμμα “Αιγίς” και τα 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ για την ανανέωση του στόλου; Οι πυροσβέστες συνεχίζουν να εργάζονται με φθαρμένα και επικίνδυνα οχήματα, και τώρα θρηνούμε έναν ακόμα συνάδελφο λόγω αυτής της εγκληματικής αδιαφορίας.
Απαιτούμε άμεση απόδοση ευθυνών και ουσιαστική υποστήριξη του Πυροσβέστη. Δεν θα ανεχτούμε άλλες θυσίες και απώλειες χωρίς να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία των ανθρώπων που φυλάνε τις ζωές και τις περιουσίες μας.
Οι ζωές των πυροσβεστών δεν είναι αναλώσιμες.
Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.