Header Ads

Header ADS

Δραστηριότητα του Δημάρχου Κυθήρων-Αντικυθήρων κ.Χαρχαλάκη



Ο Δήμαρχος Κυθήρων:

1. Συμμετείχε στην 22η Εβδομάδα Δήμων και Περιφερειών στις Βρυξέλλες, καθώς και στην 162η Σύνοδο Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ, στο περιθώριο των οποίων πραγματοποίησε συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς εκπροσώπους πόλεων και περιφερειών της ΕΕ, στο πλαίσιο των επαφών του για τη διοργάνωση του μεγάλου συνεδρίου που θα γίνει στα Κύθηρα τον Απρίλιο του 2025 για τη φέρουσα ικανότητα των υποδομών σε συνάρτηση με την τουριστική ανάπτυξη.
2. Έλαβε μέρος στο διήμερο συνέδριο του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΕ για το δημογραφικό, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Ξάνθης στις 4 και 5 Οκτωβρίου, παρουσία του Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Λάζαρου Κυρίζογλου και μεγάλου αριθμού Δημάρχων και αυτοδιοικητικών. Κατά την παρέμβασή του τόνισε την ανάγκη σύστασης Εθνικής Επιτροπής Δημογραφικού Προβλήματος με επικεφαλής τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, προκειμένου να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν πολιτικές που θα αναστρέψουν την φθίνουσα πληθυσμιακή πορεία της Χώρας.
3. Συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη από τον οποίο ζήτησε επίσπευση των διαδικασιών μεταφοράς του Π.Ι. Χώρας στο κτήριο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος καθώς και επαρκέστερη στελέχωση του Νοσοκομείου Κυθήρων με ειδικευμένους γιατρούς.
4. Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Καθηγητή κ. Εμμανουήλ Πλειώνη, με τον οποίο συζήτησε την πορεία υλοποίησης του έργου “ΠΑΓΓΑΙΑ – Παρατηρητήριο Γεωεπιστημών και Κλιματικής Αλλαγής Αντικυθήρων”, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και αποτελεί μια μεγάλη επιστημονική υποδομή που θα αλλάξει τα κοινωνικά δεδομένα του νησιού.
5. Συμμετείχε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος για το νέο πρόγραμμα LEADER, η οποία θα διαχειριστεί το σημαντικό αυτό χρηματοδοτικό εργαλείο για τη νέα προγραμματική περίοδο και από το οποίο ο Δήμος μας και το νησί θα αξιώσουν νέες χρηματοδοτήσεις δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων, αντλώντας εμπειρία από την άκρως πετυχημένη εφαρμογή του LEADER κατά τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.