Header Ads

Header ADS

«Επιμένει το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στις συγχωνεύσεις σχολείων στην Λακωνία»


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 26/9/2024

«Επιμένει το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στις συγχωνεύσεις σχολείων στην Λακωνία»

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού δεν προτίθεται να αποσύρει την απόφαση για τις συγχωνεύσεις Τμημάτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στη Λακωνία, όπως προκύπτει από την σχετική Απάντηση με Αρ. Πρωτ. 108284 /ΥΣ στην Ερώτηση της Βουλευτού Λακωνίας με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, κας Νάγιας Γρηγοράκου, με τίτλο: «Υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου με συμπτύξεις και συγχωνεύσεις τμημάτων και στον Νομό Λακωνίας».

Υπενθυμίζεται ότι η Βουλευτής είχε ζητήσει από το αρμόδιο Υπουργείο να αποσύρει τις αποφάσεις συγχωνεύσεων σε ένα τμήμα ανά τάξη για τα σχολεία: 4ο Δ.Σ. Σπάρτης (Δ΄ τάξη), 5ο Δ.Σ. Σπάρτης (Α΄ τάξη και η ΣΤ΄ τάξη), Δ.Σ. Ξηροκαμπίου (Γ΄ τάξη), Δ.Σ. Βλαχιώτη (Γ΄ τάξη), Δ.Σ. Μολάων (Β΄ και η Δ΄ τάξη), Δ.Σ. Μονεμβασιάς (Γ΄ τάξη και η Ε΄ τάξη) και Δ.Σ. Νεάπολης (Ε΄ τάξη), τονίζοντας πως τα πολυπληθή τμήματα είναι κόντρα σε κάθε σύγχρονη εκπαιδευτική προσέγγιση και ως εκ τούτου υποβαθμίζουν το δημόσιο σχολείο.

Παράλληλα, είχε επισημάνει πως δεν πρέπει να μπει «λουκέτο» στα νηπιαγωγεία του Βρονταμά και της Αγγελώνας, προκειμένου να μην απαιτείται η καθημερινή μετακίνηση πολλών χιλιομέτρων για τα παιδιά.

Τέλος είχε ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στην άμεση κάλυψη των αναγκών του Νομού Λακωνίας σε εκπαιδευτικούς, με την πλήρωση

των προβλεπόμενων θέσεων, προκειμένου να μην χαθούν και φέτος πολύτιμες διδακτικές ώρες.

Επισυνάπτεται η σχετική Απάντηση.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.