Header Ads

Header ADS

ΚΑΒΟΜΑΛΙΑΣ - ΑΙΟΛΙΚΑ και ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ - ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ



ΚΑΒΟΜΑΛΙΑΣ - ΑΙΟΛΙΚΑ και ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ - ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ


Καλλιόπη Λιβανού

Στο σημερινό του πρωτοσέλιδο η εφημερίδα "ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ" αναδεικνύει τη μελέτη των Πανεπιστημιακών Καθηγητών Γεωλογίας, κ.κ. Καταγά και Λαμπράκη, που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την πιθανή εγκατάσταση αιολικών στη Χερσόνησο του Μαλέα. Στη μελέτη τους καταδεικνύουν με ακλόνητα στοιχεία ότι η τυχόν εγκατάσταση αιολικών σε εδάφη καρστικά, όπως της Χερσονήσου του Μαλέα, θα έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής.
Τη μελέτη τους αυτή οι δύο καθηγητές κατέθεσαν ως έγγραφο Δ11 στη δημόσια διαβούλευση για τα 5 αιολικά της εταιρείας ΤΕΡΝΑ, που έληξε στις 4 Σεπτεμβρίου.
Επτά σύλλογοι του Δήμου Μονεμβασίας, η Ομοσπονδία, ο Σύνδεσμος Νεαπολιτών "ΤΑ ΒΑΤΙΚΑ", ο σύλλογος "ΤΟΥΛΙΠΑ ΓΟΥΛΙΜΗ", ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος του Αγίου Νικολάου, ο Ναυτικός Όμιλος Βατίκων, η Επαγγελματική Ένωση Βατίκων και ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Μολάων - ΝΑ Λακωνίας, απέστειλαν τη μελέτη των δύο Πανεπιστημιακών στον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στον Δήμο Μονεμβασίας και στους βουλευτές Λακωνίας, ζητώντας τις ενέργειές τους.
Η μελέτη των δύο καθηγητών, εδώ: https://drive.google.com/.../1g7ruw8ZcrsFxz0Bt5jcsD.../view



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.