Header Ads

Header ADS

Έφυγε από τη ζωή η Κυθήρια χαράκτρια Βούλα Μουλού – Δούλη



Το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2024, απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών η καταξιωμένη χαράκτρια Βούλα Μουλού – Δούλη, αφήνοντας πίσω της πλούσια καλλιτεχνική και εκπαιδευτική κληρονομιά.


Γεννημένη στα  Κύθηρα το 1943, η Βούλα Μουλού πέρασε τα πρώτα παιδικά της χρόνια στο νησί μέχρι το 1952. Στη συνέχεια, φοίτησε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, όπου σπούδασε Χαρακτική στο εργαστήριο του Κώστα Γραμματόπουλου και Διακόσμηση, 

Διαφήμιση και Σκηνογραφία με τον Βασίλη Βασιλειάδη. Οι θεωρητικές και ιστορικές της γνώσεις διαμορφώθηκαν από διακεκριμένους καθηγητές, όπως ο Παντελής Πρεβελάκης και ο Παύλος Μυλωνάς. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, διακρίθηκε με βραβείο στη χαλκογραφία και επαίνους στην ξυλογραφία. 

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της το 1968, η Βούλα Μουλού αφοσιώθηκε στην καλλιτεχνική δημιουργία και την εκπαίδευση. Δίδαξε για 23 χρόνια μαθήματα Εικαστικής Αγωγής σε Τριτοβάθμιες Εκπαιδευτικές Σχολές, ενώ το 1992 συνέβαλε στη συγγραφή εκπαιδευτικού βιβλίου Εικαστικής Αγωγής. 

Η Βούλα Μουλού – Δούλη συμμετείχε σε πλήθος ομαδικών εκθέσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ το έργο της έχει παρουσιαστεί σε σημαντικές εκθέσεις, όπως η Πανελλήνια Έκθεση Ζωγραφικής και Χαρακτικής και το Πρώτο Διεθνές Συνέδριο Κυθηραϊκών Μελετών. Ειδικά σημαντική ήταν η προσφορά της στο εικαστικό γίγνεσθαι των Κυθήρων, με ατομικές εκθέσεις και εικαστικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους.


Η Βούλα Μουλού – Δούλη ζούσε μεταξύ Κυθήρων και Αθήνας, μένοντας πάντα ενεργή στον καλλιτεχνικό χώρο, με την παρουσία της να αποτελεί σπουδαίο κομμάτι της εικαστικής κληρονομιάς της χώρας.

/kythera.news

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.